Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBramborovo-pórkový krém se špenátem a krutony
Albert logoAlbert logo
  • Bramborovo-pórkový krém se špenátem a krutony

Bramborovo-pórkový krém se špenátem a krutony

Bramborovo-pórkový krém se špenátem a krutony
Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Vegetariánské
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 60 g
  • Cibule 1 ks
  • Brambory typu C 100 g
  • Pórek 300 g
  • Česnek 1 strouž.
  • Bílé víno suché 100 ml
  • Vývar zeleninový 750 ml
  • Bageta 1 ks
  • Baby špenát 1 hrs.
  • Olej olivový 1 plž
  • Zakysaná smetana BIO 100 ml
  • Pepř
  • Sůl
  • Řeřicha
  • Máslo 60 g
  • Cibule 1 ks
  • Brambory typu C 100 g
  • Pórek 300 g
  • Česnek 1 strouž.
  • Bílé víno suché 100 ml
  • Vývar zeleninový 750 ml
  • Bageta 1 ks
  • Baby špenát 1 hrs.
  • Olej olivový 1 plž
  • Zakysaná smetana BIO 100 ml
  • Pepř
  • Sůl
  • Řeřicha

Příprava

1
Cibuli a brambory nakrájejte na kostičky, česnek na plátky a pórek na proužky.
2
Na másle nechte zezlátnout cibuli s česnekem. Přidejte brambory a pórek. Krátce opečte, podlijte vínem a nechte ho odpařit. Přilijte vývar a vařte 15 minut.
3
Mezitím natrhejte bagetu na kousky. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem a pečte dokřupava 15 minut v troubě na 170 °C.
4
K uvařené zelenině přidejte špenát a směs rozmixujte na jemný krém. Osolte, opepřete a zjemněte smetanou. Nechte krátce probublat.
5
Hotový krém ozdobte špenátem, řeřichou a tenkými proužky pórku. Podávejte s opečenými krutony.
1
Cibuli a brambory nakrájejte na kostičky, česnek na plátky a pórek na proužky.
2
Na másle nechte zezlátnout cibuli s česnekem. Přidejte brambory a pórek. Krátce opečte, podlijte vínem a nechte ho odpařit. Přilijte vývar a vařte 15 minut.
3
Mezitím natrhejte bagetu na kousky. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem a pečte dokřupava 15 minut v troubě na 170 °C.
4
K uvařené zelenině přidejte špenát a směs rozmixujte na jemný krém. Osolte, opepřete a zjemněte smetanou. Nechte krátce probublat.
5
Hotový krém ozdobte špenátem, řeřichou a tenkými proužky pórku. Podávejte s opečenými krutony.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 19.06.2024 do 25.06.2024

Platný ještě 14 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 19.06.2024 do 25.06.2024

Platný ještě 14 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Platný ještě 14 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.