×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečená čalamáda z červené řepy

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Pečená čalamáda z červené řepy

Co budete potřebovat

1 kg mladé červené řepy, bez natě
olivový olej
250 g krupicového cukru
150 ml červeného vinného octa
2 lžíce balzamikového octa
1 velká červená cibule, nakrájená nadrobno
50 g čerstvého křenu, nastrouhaného
NA PEČENÉ RAJČATOVÉ PYRÉ
1 kg rajčat, rozpůlených
sůl
4 stroužky česneku, nakrájené na plátky
50 ml oleje

Jak na to?

Troubu předehřeju na 180 °C. Rajčata položím na plech řeznou stranou nahoru, osolím je, rozdělím na ně plátky česneku a zakapu olivovým olejem. Peču je zhruba hodinu ve spodní části trouby. Pak je promačkám přes sítko, zbavím se tak slupky a semínek a zůstane mi krásně voňavé pyré.
Na druhý plech nebo do pekáče vložím červenou řepu a pokapu ji trochou oleje. Dám do trouby k rajčatům a peču 1 až 1,5 hodiny, nebo i trochu déle, dokud se nedělají na slupce puchýřky a není trochu zčernalá a uvolněná. Pak nechám řepy trochu vychladnout a oloupu je. Jde to celkem snadno. Pak je nahrubo nastrouhám.
Cukr, oba octy, cibuli a křen dám do většího hrnce, promíchám, přivedu k varu a vařím asi 5 minut. Pak přidám rajčatové pyré a ještě pár minut vařím. Nakonec přidám řepu a ještě 10 minut povařím do zhoustnutí. Horké přendám do sterilizovaných skleniček, otočím na víčko a nechám vychladnout. Po otevření je raději nechávám v ledničce. Dlouho ale stejně nevydrží, klidně si čalamádu k snídani namažu na topinku, přidám vedle míchaných vajíček.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečená čalamáda z červené řepy

Svačina Velmi snadné Červená řepa podle Dity P. , Rajče Magazín 9/2016 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 4 (8)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

1 kg mladé červené řepy, bez natě
olivový olej
250 g krupicového cukru
150 ml červeného vinného octa
2 lžíce balzamikového octa
1 velká červená cibule, nakrájená nadrobno
50 g čerstvého křenu, nastrouhaného
NA PEČENÉ RAJČATOVÉ PYRÉ
1 kg rajčat, rozpůlených
sůl
4 stroužky česneku, nakrájené na plátky
50 ml oleje

Jak na to?

Troubu předehřeju na 180 °C. Rajčata položím na plech řeznou stranou nahoru, osolím je, rozdělím na ně plátky česneku a zakapu olivovým olejem. Peču je zhruba hodinu ve spodní části trouby. Pak je promačkám přes sítko, zbavím se tak slupky a semínek a zůstane mi krásně voňavé pyré.
Na druhý plech nebo do pekáče vložím červenou řepu a pokapu ji trochou oleje. Dám do trouby k rajčatům a peču 1 až 1,5 hodiny, nebo i trochu déle, dokud se nedělají na slupce puchýřky a není trochu zčernalá a uvolněná. Pak nechám řepy trochu vychladnout a oloupu je. Jde to celkem snadno. Pak je nahrubo nastrouhám.
Cukr, oba octy, cibuli a křen dám do většího hrnce, promíchám, přivedu k varu a vařím asi 5 minut. Pak přidám rajčatové pyré a ještě pár minut vařím. Nakonec přidám řepu a ještě 10 minut povařím do zhoustnutí. Horké přendám do sterilizovaných skleniček, otočím na víčko a nechám vychladnout. Po otevření je raději nechávám v ledničce. Dlouho ale stejně nevydrží, klidně si čalamádu k snídani namažu na topinku, přidám vedle míchaných vajíček.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Tableta
rašelinová
20 ks v balení
sleva 49 %
15 bodů + 4490 bez bodů 89

je vyrobena z rašeliny
a NPK hnojiva
průměr tablety: 36 mm

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019