Pečená čalamáda z červené řepy
Co budete potřebovat
Jak na to?
Troubu předehřeju na 180 °C. Rajčata položím na plech řeznou stranou nahoru, osolím je, rozdělím na ně plátky česneku a zakapu olivovým olejem. Peču je zhruba hodinu ve spodní části trouby. Pak je promačkám přes sítko, zbavím se tak slupky a semínek a zůstane mi krásně voňavé pyré.
Na druhý plech nebo do pekáče vložím červenou řepu a pokapu ji trochou oleje. Dám do trouby k rajčatům a peču 1 až 1,5 hodiny, nebo i trochu déle, dokud se nedělají na slupce puchýřky a není trochu zčernalá a uvolněná. Pak nechám řepy trochu vychladnout a oloupu je. Jde to celkem snadno. Pak je nahrubo nastrouhám.
Cukr, oba octy, cibuli a křen dám do většího hrnce, promíchám, přivedu k varu a vařím asi 5 minut. Pak přidám rajčatové pyré a ještě pár minut vařím. Nakonec přidám řepu a ještě 10 minut povařím do zhoustnutí. Horké přendám do sterilizovaných skleniček, otočím na víčko a nechám vychladnout. Po otevření je raději nechávám v ledničce. Dlouho ale stejně nevydrží, klidně si čalamádu k snídani namažu na topinku, přidám vedle míchaných vajíček.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Pečená čalamáda z červené řepy
Co budete potřebovat
Jak na to?
Troubu předehřeju na 180 °C. Rajčata položím na plech řeznou stranou nahoru, osolím je, rozdělím na ně plátky česneku a zakapu olivovým olejem. Peču je zhruba hodinu ve spodní části trouby. Pak je promačkám přes sítko, zbavím se tak slupky a semínek a zůstane mi krásně voňavé pyré.
Na druhý plech nebo do pekáče vložím červenou řepu a pokapu ji trochou oleje. Dám do trouby k rajčatům a peču 1 až 1,5 hodiny, nebo i trochu déle, dokud se nedělají na slupce puchýřky a není trochu zčernalá a uvolněná. Pak nechám řepy trochu vychladnout a oloupu je. Jde to celkem snadno. Pak je nahrubo nastrouhám.
Cukr, oba octy, cibuli a křen dám do většího hrnce, promíchám, přivedu k varu a vařím asi 5 minut. Pak přidám rajčatové pyré a ještě pár minut vařím. Nakonec přidám řepu a ještě 10 minut povařím do zhoustnutí. Horké přendám do sterilizovaných skleniček, otočím na víčko a nechám vychladnout. Po otevření je raději nechávám v ledničce. Dlouho ale stejně nevydrží, klidně si čalamádu k snídani namažu na topinku, přidám vedle míchaných vajíček.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio