Další recepty a články
Dort pavlova s pomeranči
Co budete potřebovat
Jak na to?
1) Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem.
2) Bílky, kukuřičný škrob, ocet a sůl dejte do mísy a ručním elektrickým šlehačem ušlehejte do polotuha. Postupně přidávejte cukr a šlehejte do lesklé a pevné hmoty. Nakonec přidejte vanilkový extrakt.
3) Poté tuhé bílky přendejte na plech – vytvořte z nich kolo o průměru asi 25 cm a vysoké 5 cm. Pečte 10 minut.
4) Pak teplotu snižte na 90 °C a pečte dalších 40 až 50 minut.
5) Následně troubu vypněte, otevřete a nechte v ní pavlovu přes noc.
6) Před podáváním ji ozdobte smetanovým krémem a oloupanými dílky pomerančů.
7) Na krém ušlehejte smetanu dotuha, vmíchejte cukr a extrakt a nakonec opatrně i zakysanou smetanu.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Dort pavlova s pomeranči
Co budete potřebovat
Jak na to?
1) Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem.
2) Bílky, kukuřičný škrob, ocet a sůl dejte do mísy a ručním elektrickým šlehačem ušlehejte do polotuha. Postupně přidávejte cukr a šlehejte do lesklé a pevné hmoty. Nakonec přidejte vanilkový extrakt.
3) Poté tuhé bílky přendejte na plech – vytvořte z nich kolo o průměru asi 25 cm a vysoké 5 cm. Pečte 10 minut.
4) Pak teplotu snižte na 90 °C a pečte dalších 40 až 50 minut.
5) Následně troubu vypněte, otevřete a nechte v ní pavlovu přes noc.
6) Před podáváním ji ozdobte smetanovým krémem a oloupanými dílky pomerančů.
7) Na krém ušlehejte smetanu dotuha, vmíchejte cukr a extrakt a nakonec opatrně i zakysanou smetanu.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio