
Dort pavlova s pomeranči
Postup přípravy
1) Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem.
2) Bílky, kukuřičný škrob, ocet a sůl dejte do mísy a ručním elektrickým šlehačem ušlehejte do polotuha. Postupně přidávejte cukr a šlehejte do lesklé a pevné hmoty. Nakonec přidejte vanilkový extrakt.
3) Poté tuhé bílky přendejte na plech – vytvořte z nich kolo o průměru asi 25 cm a vysoké 5 cm. Pečte 10 minut.
4) Pak teplotu snižte na 90 °C a pečte dalších 40 až 50 minut.
5) Následně troubu vypněte, otevřete a nechte v ní pavlovu přes noc.
6) Před podáváním ji ozdobte smetanovým krémem a oloupanými dílky pomerančů.
7) Na krém ušlehejte smetanu dotuha, vmíchejte cukr a extrakt a nakonec opatrně i zakysanou smetanu.
Pomohl vám recept?
19hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod