Dort pavlova s pomeranči
Ingredience
6 | velkých bílků |
1 a ½ | lžičky kukuřičného škrobu |
1 | lžička vinného octa |
špetka soli | |
250 g | krupicového cukru |
1 | lžička vanilkového extraktu |
1–2 | pomeranče |
Na smetanový krém: | |
---|---|
250 ml | smetany ke šlehání |
2 | lžíce moučkového cukru |
1 | lžička vanilkového extraktu |
Postup přípravy
1) Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem.
2) Bílky, kukuřičný škrob, ocet a sůl dejte do mísy a ručním elektrickým šlehačem ušlehejte do polotuha. Postupně přidávejte cukr a šlehejte do lesklé a pevné hmoty. Nakonec přidejte vanilkový extrakt.
3) Poté tuhé bílky přendejte na plech – vytvořte z nich kolo o průměru asi 25 cm a vysoké 5 cm. Pečte 10 minut.
4) Pak teplotu snižte na 90 °C a pečte dalších 40 až 50 minut.
5) Následně troubu vypněte, otevřete a nechte v ní pavlovu přes noc.
6) Před podáváním ji ozdobte smetanovým krémem a oloupanými dílky pomerančů.
7) Na krém ušlehejte smetanu dotuha, vmíchejte cukr a extrakt a nakonec opatrně i zakysanou smetanu.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY