Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

6 velkých bílků
1 a ½ lžičky kukuřičného škrobu
1 lžička vinného octa
špetka soli
250 g krupicového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
1–2 pomeranče
Na smetanový krém:
250 ml smetany ke šlehání
2 lžíce moučkového cukru
1 lžička vanilkového extraktu

Postup přípravy

1) Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem.

2) Bílky, kukuřičný škrob, ocet a sůl dejte do mísy a ručním elektrickým šlehačem ušlehejte do polotuha. Postupně přidávejte cukr a šlehejte do lesklé a pevné hmoty. Nakonec přidejte vanilkový extrakt.

3) Poté tuhé bílky přendejte na plech – vytvořte z nich kolo o průměru asi 25 cm a vysoké 5 cm. Pečte 10 minut.

4) Pak teplotu snižte na 90 °C a pečte dalších 40 až 50 minut.

5) Následně troubu vypněte, otevřete a nechte v ní pavlovu přes noc.

6) Před podáváním ji ozdobte smetanovým krémem a oloupanými dílky pomerančů.

7) Na krém ušlehejte smetanu dotuha, vmíchejte cukr a extrakt a nakonec opatrně i zakysanou smetanu.

Pomohl vám recept?
19hodnocení4

Další videorecepty