×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Dort pavlova s pomeranči

Další recepty a články

Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s...
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový...
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
Jarní dort s ovečkami
Jarní dort s...
Jarní dort s ovečkami
Jarní dort s ovečkami
Velkolepý čokoládový dort
Velkolepý čokoládový...
Velkolepý čokoládový dort
Velkolepý čokoládový dort

Dort pavlova s pomeranči

Tip do kuchyně

 

Pavlovu můžete podávat i s jinými vašimi oblíbenými druhy ovoce, jako jsou jahody, borůvky nebo například mandarinky.

Co budete potřebovat

6 velkých bílků
1 a ½ lžičky kukuřičného škrobu
1 lžička vinného octa
špetka soli
250 g krupicového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
1–2 pomeranče
Na smetanový krém:
250 ml smetany ke šlehání
2 lžíce moučkového cukru
1 lžička vanilkového extraktu

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem.

2) Bílky, kukuřičný škrob, ocet a sůl dejte do mísy a ručním elektrickým šlehačem ušlehejte do polotuha. Postupně přidávejte cukr a šlehejte do lesklé a pevné hmoty. Nakonec přidejte vanilkový extrakt.

3) Poté tuhé bílky přendejte na plech – vytvořte z nich kolo o průměru asi 25 cm a vysoké 5 cm. Pečte 10 minut.

4) Pak teplotu snižte na 90 °C a pečte dalších 40 až 50 minut.

5) Následně troubu vypněte, otevřete a nechte v ní pavlovu přes noc.

6) Před podáváním ji ozdobte smetanovým krémem a oloupanými dílky pomerančů.

7) Na krém ušlehejte smetanu dotuha, vmíchejte cukr a extrakt a nakonec opatrně i zakysanou smetanu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dort pavlova s pomeranči

Dezert Snadné Česká Dorty Narozeniny Pečení Magazín 1/2013
Průměrné hodnocení 4 (10)

Tip do kuchyně

 

Pavlovu můžete podávat i s jinými vašimi oblíbenými druhy ovoce, jako jsou jahody, borůvky nebo například mandarinky.

Co budete potřebovat

6 velkých bílků
1 a ½ lžičky kukuřičného škrobu
1 lžička vinného octa
špetka soli
250 g krupicového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
1–2 pomeranče
Na smetanový krém:
250 ml smetany ke šlehání
2 lžíce moučkového cukru
1 lžička vanilkového extraktu

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem.

2) Bílky, kukuřičný škrob, ocet a sůl dejte do mísy a ručním elektrickým šlehačem ušlehejte do polotuha. Postupně přidávejte cukr a šlehejte do lesklé a pevné hmoty. Nakonec přidejte vanilkový extrakt.

3) Poté tuhé bílky přendejte na plech – vytvořte z nich kolo o průměru asi 25 cm a vysoké 5 cm. Pečte 10 minut.

4) Pak teplotu snižte na 90 °C a pečte dalších 40 až 50 minut.

5) Následně troubu vypněte, otevřete a nechte v ní pavlovu přes noc.

6) Před podáváním ji ozdobte smetanovým krémem a oloupanými dílky pomerančů.

7) Na krém ušlehejte smetanu dotuha, vmíchejte cukr a extrakt a nakonec opatrně i zakysanou smetanu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
Jarní dort s ovečkami
Jarní dort s ovečkami
Jarní dort s ovečkami
Jarní dort s ovečkami
Velkolepý čokoládový dort
Velkolepý čokoládový dort
Velkolepý čokoládový dort
Velkolepý čokoládový dort

Inspirujte se podobnými recepty