×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Paštika s calvadosem

Další recepty a články

Hummus s karamelizovanou...
Hummus s karamelizov...
Hummus s karamelizovanou...
Hummus s karamelizovanou...
Pečené kořeněné burské oříšky
Pečené kořeněné...
Pečené kořeněné burské oříšky
Pečené kořeněné burské oříšky
Citronová pěna se sušenkami
Citronová pěna se...
Citronová pěna se sušenkami
Citronová pěna se sušenkami
Luxusní čokoládová pěna
Luxusní čokoládová...
Luxusní čokoládová pěna
Luxusní čokoládová pěna

Paštika s calvadosem

Co budete potřebovat

NA PAŠTIKU [Paštika]
20 g másla
1 malá cibule, nakrájená najemno
2 stroužky česneku, rozdrcené
300 g kuřecích jater, očištěných
60 ml brandy
125 g másla, nakrájeného na kousky
60 ml smetany ke šlehání
sůl a pepř
k podávání kyselé okurky a čerstvý chléb
NA ŽELATINU [Želatina]
¾ lžičky práškové želatiny
1 lžíce teplé vody
250 ml calvadosu
2 lžíce krupicového cukru
4 tenké plátky jablka Granny Smith

Jak na to?

Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte cibuli a na středním plamenu ji 2 minuty opékejte. Přidejte česnek a pokračujte ještě minutu. Nakonec přidejte játra a 5 minut opékejte. Přilijte brandy a nechte chvilku povařit. Játrovou směs, studené máslo, smetanu, sůl a pepř a rozmixujte dohladka. Vzniklou hmotu propasírujte přes jemné sítko a nechte zatím stranou.
Želatinu rozpusťte ve vodě. Calvados vlijte do rendlíku a 3–4 minuty ho vařte. Snižte plamen, přidejte cukr a míchejte, aby se rozpustil. Přidejte jablka a 1–2 minuty je povařte doměkka. Vyndejte je a dejte stranou. Do calvadosu vlijte želatinu, nechte ji rozpustit a pak 20 minut chladit. Paštiku rozdělte do 4 misek o objemu 180 ml, navrch položte plátek jablka a opatrně přes ně přelijte želatinovou směs. Dejte na hodinu do lednice vychladit. Podávejte s kyselými okurkami a čerstvým chlebem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Paštika s calvadosem

Svačina Snadné Párty Silvestr 2016 Magazín 12/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

NA PAŠTIKU [Paštika]
20 g másla
1 malá cibule, nakrájená najemno
2 stroužky česneku, rozdrcené
300 g kuřecích jater, očištěných
60 ml brandy
125 g másla, nakrájeného na kousky
60 ml smetany ke šlehání
sůl a pepř
k podávání kyselé okurky a čerstvý chléb
NA ŽELATINU [Želatina]
¾ lžičky práškové želatiny
1 lžíce teplé vody
250 ml calvadosu
2 lžíce krupicového cukru
4 tenké plátky jablka Granny Smith

Jak na to?

Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte cibuli a na středním plamenu ji 2 minuty opékejte. Přidejte česnek a pokračujte ještě minutu. Nakonec přidejte játra a 5 minut opékejte. Přilijte brandy a nechte chvilku povařit. Játrovou směs, studené máslo, smetanu, sůl a pepř a rozmixujte dohladka. Vzniklou hmotu propasírujte přes jemné sítko a nechte zatím stranou.
Želatinu rozpusťte ve vodě. Calvados vlijte do rendlíku a 3–4 minuty ho vařte. Snižte plamen, přidejte cukr a míchejte, aby se rozpustil. Přidejte jablka a 1–2 minuty je povařte doměkka. Vyndejte je a dejte stranou. Do calvadosu vlijte želatinu, nechte ji rozpustit a pak 20 minut chladit. Paštiku rozdělte do 4 misek o objemu 180 ml, navrch položte plátek jablka a opatrně přes ně přelijte želatinovou směs. Dejte na hodinu do lednice vychladit. Podávejte s kyselými okurkami a čerstvým chlebem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Hummus s karamelizovanou...
Hummus s karamelizovanou...
Hummus s karamelizovanou...
Hummus s karamelizovanou...
Pečené kořeněné burské oříšky
Pečené kořeněné burské oříšky
Pečené kořeněné burské oříšky
Pečené kořeněné burské oříšky
Citronová pěna se sušenkami
Citronová pěna se sušenkami
Citronová pěna se sušenkami
Citronová pěna se sušenkami
Luxusní čokoládová pěna
Luxusní čokoládová pěna
Luxusní čokoládová pěna
Luxusní čokoládová pěna

Inspirujte se podobnými recepty