Parmazánová bramboračka s petrželkovým pestem
Ingredience
60 g másla | |
2 cibule AQ, nasekané | |
4 stroužky cesneku, rozmelnené | |
750 g brambor AQ, oloupaných, nasekaných na kostičky | |
1 litr kurecího vývaru | |
750 ml mléka AQ | |
100 g jemne strouhaného parmazánu | |
Na petrželkové pesto | |
1 hrst hladkolisté petrželky AQ | |
40 g jemne strouhaného parmazánu | |
60 ml olivového oleje |
Postup přípravy
1. Nejprve udělejte petrželkové pesto: všechny ingredience dejte do robotu a nahrubo rozmixujte. Dejte stranou. Pokud budete chtít, můžete chuť pesta vylepšit přidáním 40 g nasucho opražených piniových oříšků nebo mandlí před mixováním.
2. Vrhněte se na polévku: máslo rozehřejte ve velké pánvi, přidejte cibuli a česnek a 2–3 minuty opékejte doměkka. Přidejte brambory, promíchejte, 3 minuty opékejte a pak vlijte vývar. Nechte 15 minut vařit, vlijte mléko a nechte jej ohrát. Sejměte z ohně, vmíchejte sýr a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Podávejte s petrželkovým pestem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY