×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Parmazánová bramboračka s petrželkovým pestem

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Parmazánová bramboračka s petrželkovým pestem

Co budete potřebovat

60 g másla
2 cibule AQ, nasekané
4 stroužky cesneku, rozmelnené
750 g brambor AQ, oloupaných, nasekaných na kostičky
1 litr kurecího vývaru
750 ml mléka AQ
100 g jemne strouhaného parmazánu
Na petrželkové pesto
1 hrst hladkolisté petrželky AQ
40 g jemne strouhaného parmazánu
60 ml olivového oleje

Jak na to?

1. Nejprve udělejte petrželkové pesto: všechny ingredience dejte do robotu a nahrubo rozmixujte. Dejte stranou. Pokud budete chtít, můžete chuť pesta vylepšit přidáním 40 g nasucho opražených piniových oříšků nebo mandlí před mixováním.
2. Vrhněte se na polévku: máslo rozehřejte ve velké pánvi, přidejte cibuli a česnek a 2–3 minuty opékejte doměkka. Přidejte brambory, promíchejte, 3 minuty opékejte a pak vlijte vývar. Nechte 15 minut vařit, vlijte mléko a nechte jej ohrát. Sejměte z ohně, vmíchejte sýr a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Podávejte s petrželkovým pestem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Parmazánová bramboračka s petrželkovým pestem

Polévka Snadné Česká Petržel kadeřavá Magazín 12/2012
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

60 g másla
2 cibule AQ, nasekané
4 stroužky cesneku, rozmelnené
750 g brambor AQ, oloupaných, nasekaných na kostičky
1 litr kurecího vývaru
750 ml mléka AQ
100 g jemne strouhaného parmazánu
Na petrželkové pesto
1 hrst hladkolisté petrželky AQ
40 g jemne strouhaného parmazánu
60 ml olivového oleje

Jak na to?

1. Nejprve udělejte petrželkové pesto: všechny ingredience dejte do robotu a nahrubo rozmixujte. Dejte stranou. Pokud budete chtít, můžete chuť pesta vylepšit přidáním 40 g nasucho opražených piniových oříšků nebo mandlí před mixováním.
2. Vrhněte se na polévku: máslo rozehřejte ve velké pánvi, přidejte cibuli a česnek a 2–3 minuty opékejte doměkka. Přidejte brambory, promíchejte, 3 minuty opékejte a pak vlijte vývar. Nechte 15 minut vařit, vlijte mléko a nechte jej ohrát. Sejměte z ohně, vmíchejte sýr a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Podávejte s petrželkovým pestem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty