Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

60 g másla
2 cibule AQ, nasekané
4 stroužky cesneku, rozmelnené
750 g brambor AQ, oloupaných, nasekaných na kostičky
1 litr kurecího vývaru
750 ml mléka AQ
100 g jemne strouhaného parmazánu
Na petrželkové pesto
1 hrst hladkolisté petrželky AQ
40 g jemne strouhaného parmazánu
60 ml olivového oleje

Postup přípravy

1. Nejprve udělejte petrželkové pesto: všechny ingredience dejte do robotu a nahrubo rozmixujte. Dejte stranou. Pokud budete chtít, můžete chuť pesta vylepšit přidáním 40 g nasucho opražených piniových oříšků nebo mandlí před mixováním.
2. Vrhněte se na polévku: máslo rozehřejte ve velké pánvi, přidejte cibuli a česnek a 2–3 minuty opékejte doměkka. Přidejte brambory, promíchejte, 3 minuty opékejte a pak vlijte vývar. Nechte 15 minut vařit, vlijte mléko a nechte jej ohrát. Sejměte z ohně, vmíchejte sýr a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Podávejte s petrželkovým pestem.

Pomohl vám recept?
2hodnocení4

Další videorecepty