
Parmazánová bramboračka s petrželkovým pestem
Ingredience
60 g másla | |
2 cibule AQ, nasekané | |
4 stroužky cesneku, rozmelnené | |
750 g brambor AQ, oloupaných, nasekaných na kostičky | |
1 litr kurecího vývaru | |
750 ml mléka AQ | |
100 g jemne strouhaného parmazánu | |
Na petrželkové pesto | |
1 hrst hladkolisté petrželky AQ | |
40 g jemne strouhaného parmazánu | |
60 ml olivového oleje |
Postup přípravy
1. Nejprve udělejte petrželkové pesto: všechny ingredience dejte do robotu a nahrubo rozmixujte. Dejte stranou. Pokud budete chtít, můžete chuť pesta vylepšit přidáním 40 g nasucho opražených piniových oříšků nebo mandlí před mixováním.
2. Vrhněte se na polévku: máslo rozehřejte ve velké pánvi, přidejte cibuli a česnek a 2–3 minuty opékejte doměkka. Přidejte brambory, promíchejte, 3 minuty opékejte a pak vlijte vývar. Nechte 15 minut vařit, vlijte mléko a nechte jej ohrát. Sejměte z ohně, vmíchejte sýr a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Podávejte s petrželkovým pestem.
Pomohl vám recept?
2hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod