×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Párky zapečené v těstíčku

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Párky zapečené v těstíčku

Co budete potřebovat

140 g hladké mouky
3 vejce
300 ml mléka
2 lžičky dijonské hořčice
sůl a pepř
8 obyčejných párku AQ
slunečnicový olej
8 šalvějových lístků
4 snítky rozmarýnu

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 240 °C. V robotu dohladka umíchejte mouku, vajíčka, mléko a hořčici. Podle chuti osolte a opepřete. Vzniklé těstíčko nechte třicet minut odpočinout.
2. Párky nařízněte do ježečka a na oleji je ze všech stran opečte. Zapékací mísu o rozměrech asi 30 x 23 cm (či kulatou o průměru cca 30 cm) a hlubokou 7,5 cm vymažte olejem a dejte ji do trouby. Až se pořádně zahřeje a začne se z ní kouřit, přidejte párky a po 5 minutách je přelijte těstíčkem, posypte lístky šalvěje a rozmarýnu a dejte doprostřed trouby. Bez otevírání trouby pečte 25 minut, případně o 5–10 minut déle, je-li potřeba. Výsledné těstíčko by mělo být nadýchané a zhnědlé. Podávejte přímo ze zapékací mísy.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Párky zapečené v těstíčku

Snadné Česká Zapékání Magazín 3/2012
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

140 g hladké mouky
3 vejce
300 ml mléka
2 lžičky dijonské hořčice
sůl a pepř
8 obyčejných párku AQ
slunečnicový olej
8 šalvějových lístků
4 snítky rozmarýnu

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 240 °C. V robotu dohladka umíchejte mouku, vajíčka, mléko a hořčici. Podle chuti osolte a opepřete. Vzniklé těstíčko nechte třicet minut odpočinout.
2. Párky nařízněte do ježečka a na oleji je ze všech stran opečte. Zapékací mísu o rozměrech asi 30 x 23 cm (či kulatou o průměru cca 30 cm) a hlubokou 7,5 cm vymažte olejem a dejte ji do trouby. Až se pořádně zahřeje a začne se z ní kouřit, přidejte párky a po 5 minutách je přelijte těstíčkem, posypte lístky šalvěje a rozmarýnu a dejte doprostřed trouby. Bez otevírání trouby pečte 25 minut, případně o 5–10 minut déle, je-li potřeba. Výsledné těstíčko by mělo být nadýchané a zhnědlé. Podávejte přímo ze zapékací mísy.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat