×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Párky zapečené v těstíčku

Další recepty a články

Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s...
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na...
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu

Párky zapečené v těstíčku

Co budete potřebovat

140 g hladké mouky
3 vejce
300 ml mléka
2 lžičky dijonské hořčice
sůl a pepř
8 obyčejných párku AQ
slunečnicový olej
8 šalvějových lístků
4 snítky rozmarýnu

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 240 °C. V robotu dohladka umíchejte mouku, vajíčka, mléko a hořčici. Podle chuti osolte a opepřete. Vzniklé těstíčko nechte třicet minut odpočinout.
2. Párky nařízněte do ježečka a na oleji je ze všech stran opečte. Zapékací mísu o rozměrech asi 30 x 23 cm (či kulatou o průměru cca 30 cm) a hlubokou 7,5 cm vymažte olejem a dejte ji do trouby. Až se pořádně zahřeje a začne se z ní kouřit, přidejte párky a po 5 minutách je přelijte těstíčkem, posypte lístky šalvěje a rozmarýnu a dejte doprostřed trouby. Bez otevírání trouby pečte 25 minut, případně o 5–10 minut déle, je-li potřeba. Výsledné těstíčko by mělo být nadýchané a zhnědlé. Podávejte přímo ze zapékací mísy.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Párky zapečené v těstíčku

Snadné Česká Zapékání Rozmarýn Magazín 3/2012
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

140 g hladké mouky
3 vejce
300 ml mléka
2 lžičky dijonské hořčice
sůl a pepř
8 obyčejných párku AQ
slunečnicový olej
8 šalvějových lístků
4 snítky rozmarýnu

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 240 °C. V robotu dohladka umíchejte mouku, vajíčka, mléko a hořčici. Podle chuti osolte a opepřete. Vzniklé těstíčko nechte třicet minut odpočinout.
2. Párky nařízněte do ježečka a na oleji je ze všech stran opečte. Zapékací mísu o rozměrech asi 30 x 23 cm (či kulatou o průměru cca 30 cm) a hlubokou 7,5 cm vymažte olejem a dejte ji do trouby. Až se pořádně zahřeje a začne se z ní kouřit, přidejte párky a po 5 minutách je přelijte těstíčkem, posypte lístky šalvěje a rozmarýnu a dejte doprostřed trouby. Bez otevírání trouby pečte 25 minut, případně o 5–10 minut déle, je-li potřeba. Výsledné těstíčko by mělo být nadýchané a zhnědlé. Podávejte přímo ze zapékací mísy.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu

Inspirujte se podobnými recepty