×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Párky s domácím křenem a hořčicí

Další recepty a články

Žitný sendvič s brusinkovým...
Žitný sendvič s...
Žitný sendvič s brusinkovým...
Žitný sendvič s brusinkovým...
Pagáče
Pagáče
Pagáče
Pagáče
Domácí banánové sušenky
Domácí banánové...
Domácí banánové sušenky
Domácí banánové sušenky
Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný kompot...
Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný kompot s pomerančem

Párky s domácím křenem a hořčicí

Co budete potřebovat

4 párky, např. Retro krůtí
NA DOMÁCÍ KŘEN
300 g křenu
200 ml vody
100 ml oleje, slunečnicového
1 lžíce octa
½ lžičky soli
1 lžíce cukru
NA DOMÁCÍ HOŘČICI
55 g hořčičných semínek
80 ml bílého vinného octa
80 ml bílého vína
1 lžíce javorového sirupu
1 lžička mleté kurkumy
větší špetka kayenského pepře
2–4 lžíce vlažné vody

Jak na to?

Párky dejte do rendlíku se studenou vodou a pomalu přiveďte k varu. Jakmile se voda začne vařit, vypněte plamen a párky nechte v rendlíku ještě 1–2 minutky prohřát. Předtím si připravte křen a hořčici.
Nakrájejte křen na kousky, vhoďte do mixéru a přidejte všechny ostatní ingredience. Pečlivě rozmixujte. Hotový křen rozdělte do skleniček a uchovejte v lednici.
Na hořčici smíchejte v míse všechny suroviny kromě vody. Přikryjte a nechte stát 2–3 dny. Pak přidejte 2 lžíce vody a v mixéru rozmělněte dohladka. Pokud je hořčice příliš hustá, přidejte ještě vodu. Hořčice vydrží v ledničce až 6 měsíců.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Párky s domácím křenem a hořčicí

Svačina Velmi snadné Magazín 3/2016 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

4 párky, např. Retro krůtí
NA DOMÁCÍ KŘEN
300 g křenu
200 ml vody
100 ml oleje, slunečnicového
1 lžíce octa
½ lžičky soli
1 lžíce cukru
NA DOMÁCÍ HOŘČICI
55 g hořčičných semínek
80 ml bílého vinného octa
80 ml bílého vína
1 lžíce javorového sirupu
1 lžička mleté kurkumy
větší špetka kayenského pepře
2–4 lžíce vlažné vody

Jak na to?

Párky dejte do rendlíku se studenou vodou a pomalu přiveďte k varu. Jakmile se voda začne vařit, vypněte plamen a párky nechte v rendlíku ještě 1–2 minutky prohřát. Předtím si připravte křen a hořčici.
Nakrájejte křen na kousky, vhoďte do mixéru a přidejte všechny ostatní ingredience. Pečlivě rozmixujte. Hotový křen rozdělte do skleniček a uchovejte v lednici.
Na hořčici smíchejte v míse všechny suroviny kromě vody. Přikryjte a nechte stát 2–3 dny. Pak přidejte 2 lžíce vody a v mixéru rozmělněte dohladka. Pokud je hořčice příliš hustá, přidejte ještě vodu. Hořčice vydrží v ledničce až 6 měsíců.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Žitný sendvič s brusinkovým...
Žitný sendvič s brusinkovým...
Žitný sendvič s brusinkovým...
Žitný sendvič s brusinkovým...
Pagáče
Pagáče
Pagáče
Pagáče
Domácí banánové sušenky
Domácí banánové sušenky
Domácí banánové sušenky
Domácí banánové sušenky
Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný kompot s pomerančem

Inspirujte se podobnými recepty