Párky s domácím křenem a hořčicí
Ingredience
4 | párky, např. Retro krůtí |
NA DOMÁCÍ KŘEN | |
300 g | křenu |
200 ml | vody |
100 ml | oleje, slunečnicového |
1 | lžíce octa |
½ | lžičky soli |
1 | lžíce cukru |
NA DOMÁCÍ HOŘČICI | |
55 g | hořčičných semínek |
80 ml | bílého vinného octa |
80 ml | bílého vína |
1 | lžíce javorového sirupu |
1 | lžička mleté kurkumy |
větší špetka kayenského pepře | |
2–4 | lžíce vlažné vody |
Postup přípravy
Párky dejte do rendlíku se studenou vodou a pomalu přiveďte k varu. Jakmile se voda začne vařit, vypněte plamen a párky nechte v rendlíku ještě 1–2 minutky prohřát. Předtím si připravte křen a hořčici.
Nakrájejte křen na kousky, vhoďte do mixéru a přidejte všechny ostatní ingredience. Pečlivě rozmixujte. Hotový křen rozdělte do skleniček a uchovejte v lednici.
Na hořčici smíchejte v míse všechny suroviny kromě vody. Přikryjte a nechte stát 2–3 dny. Pak přidejte 2 lžíce vody a v mixéru rozmělněte dohladka. Pokud je hořčice příliš hustá, přidejte ještě vodu. Hořčice vydrží v ledničce až 6 měsíců.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY