×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Párky s domácím křenem a hořčicí

Další recepty a články

Cuketové muffiny
Cuketové muffiny
Cuketové muffiny
Cuketové muffiny
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Ovocné špízy pro děti
Ovocné špízy pro...
Ovocné špízy pro děti
Ovocné špízy pro děti
Domácí pacholíček
Domácí pacholíček
Domácí pacholíček
Domácí pacholíček

Párky s domácím křenem a hořčicí

Co budete potřebovat

4 párky, např. Retro krůtí
NA DOMÁCÍ KŘEN
300 g křenu
200 ml vody
100 ml oleje, slunečnicového
1 lžíce octa
½ lžičky soli
1 lžíce cukru
NA DOMÁCÍ HOŘČICI
55 g hořčičných semínek
80 ml bílého vinného octa
80 ml bílého vína
1 lžíce javorového sirupu
1 lžička mleté kurkumy
větší špetka kayenského pepře
2–4 lžíce vlažné vody

Jak na to?

Párky dejte do rendlíku se studenou vodou a pomalu přiveďte k varu. Jakmile se voda začne vařit, vypněte plamen a párky nechte v rendlíku ještě 1–2 minutky prohřát. Předtím si připravte křen a hořčici.
Nakrájejte křen na kousky, vhoďte do mixéru a přidejte všechny ostatní ingredience. Pečlivě rozmixujte. Hotový křen rozdělte do skleniček a uchovejte v lednici.
Na hořčici smíchejte v míse všechny suroviny kromě vody. Přikryjte a nechte stát 2–3 dny. Pak přidejte 2 lžíce vody a v mixéru rozmělněte dohladka. Pokud je hořčice příliš hustá, přidejte ještě vodu. Hořčice vydrží v ledničce až 6 měsíců.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Párky s domácím křenem a hořčicí

Svačina Velmi snadné Magazín 3/2016 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

4 párky, např. Retro krůtí
NA DOMÁCÍ KŘEN
300 g křenu
200 ml vody
100 ml oleje, slunečnicového
1 lžíce octa
½ lžičky soli
1 lžíce cukru
NA DOMÁCÍ HOŘČICI
55 g hořčičných semínek
80 ml bílého vinného octa
80 ml bílého vína
1 lžíce javorového sirupu
1 lžička mleté kurkumy
větší špetka kayenského pepře
2–4 lžíce vlažné vody

Jak na to?

Párky dejte do rendlíku se studenou vodou a pomalu přiveďte k varu. Jakmile se voda začne vařit, vypněte plamen a párky nechte v rendlíku ještě 1–2 minutky prohřát. Předtím si připravte křen a hořčici.
Nakrájejte křen na kousky, vhoďte do mixéru a přidejte všechny ostatní ingredience. Pečlivě rozmixujte. Hotový křen rozdělte do skleniček a uchovejte v lednici.
Na hořčici smíchejte v míse všechny suroviny kromě vody. Přikryjte a nechte stát 2–3 dny. Pak přidejte 2 lžíce vody a v mixéru rozmělněte dohladka. Pokud je hořčice příliš hustá, přidejte ještě vodu. Hořčice vydrží v ledničce až 6 měsíců.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Cuketové muffiny
Cuketové muffiny
Cuketové muffiny
Cuketové muffiny
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Ovocné špízy pro děti
Ovocné špízy pro děti
Ovocné špízy pro děti
Ovocné špízy pro děti
Domácí pacholíček
Domácí pacholíček
Domácí pacholíček
Domácí pacholíček

Inspirujte se podobnými recepty