
Pickles rajčata a paprika

Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Veganské
Recepty na každý den
Ingredience
Složení 2 porce
- Česnek 4 strouž.
- Paprika žlutá 1 ks
- Pepř celý 1 člž
- Rajčata cherry 500 g
- Vinný ocet 200 ml
- Voda 100 ml
- Sůl 1 člž
- Cukr krupicový 1 plž
- Česnek 4 strouž.
- Paprika žlutá 1 ks
- Pepř celý 1 člž
- Rajčata cherry 500 g
- Vinný ocet 200 ml
- Voda 100 ml
- Sůl 1 člž
- Cukr krupicový 1 plž
Příprava
- 1Rajčata omyjte, osušte a pomocí špejle každé rajče propíchněte skrz naskrz, aby se nálevem rajčata přes slupku ochutila.
- 2Do sterilizované sklenice vložte oloupaný česnek, pepř a rajčata. Papriku zbavenou jádřince nakrájejte na proužky a vložte mezi rajčata ve sklenici.
- 3V rendlíku krátce svařte ocet, vodu, sůl a cukr. Horký nálev nalijte do sklenic tak, aby byly rajčata a papriky ponořené.
- 4Nechte vychladnout, poté uzavřete víkem a dejte do chladničky. Nechte alespoň 1 týden kvasit a spotřebujte do 2 měsíců.
- 1Rajčata omyjte, osušte a pomocí špejle každé rajče propíchněte skrz naskrz, aby se nálevem rajčata přes slupku ochutila.
- 2Do sterilizované sklenice vložte oloupaný česnek, pepř a rajčata. Papriku zbavenou jádřince nakrájejte na proužky a vložte mezi rajčata ve sklenici.
- 3V rendlíku krátce svařte ocet, vodu, sůl a cukr. Horký nálev nalijte do sklenic tak, aby byly rajčata a papriky ponořené.
- 4Nechte vychladnout, poté uzavřete víkem a dejte do chladničky. Nechte alespoň 1 týden kvasit a spotřebujte do 2 měsíců.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.