×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Panzanella
30 minut , Velmi snadné , Italská , Saláty ,

Panzanella

Co budu potřebovat

1 lžíce vinného octa
5–6 lžic olivového oleje
sůl
pepř
½–1 cibule
1–2 stroužky česneku AQ
400 g rajčat AQ
½ okurky
hrst kaparů
svazek hladkolisté petrželky AQ
400 g lámankového chleba AQ

Jak na to?

Ocet našlehejte ve větší míse s olejem, aby se tekutiny spojily. Přidejte sůl, pepř, cibuli i česnek. Rajčata omyjte a pokrájejte na středně velké kostičky. Okurku oloupejte, podélně přepulte a pokrájejte na půlkolečka. Poté obojí dejte do mísy, přisypte kapary a petrželku a promíchejte. Podle chuti dosolte. Chleba nasucho opečte v troubě nebo toustovači, pokrájejte na kostičky a ještě teplý přimíchejte do salátu. Ihned podávejte.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Medové těstoviny s čerstvými rajčátky

    Saláty 15 minut
  • Losos na salátu z nových brambor a ředkviček

    Saláty 15 minut
  • Rukolový salát s cizrnou a kapustičkami

    Saláty 30 minut