Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Panenka ve smetanové omáčce se špenátem a sušenými rajčaty

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Panenka ve smetanové omáčce se špenátem a sušenými rajčaty

Co budete potřebovat

700 g panenky
3 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
4 lžíce másla
1 šalotka
5 stroužků česneku
50 g sušených rajčat
80 ml masového vývaru
375 ml smetany ke šlehání
90 g baby špenátu
50 g parmazánu
½ hrsti čerstvé petrželky
240 g gnocchi

Jak na to?

1. Panenku nakrájejte na špalíčky, osolte a opepřete. Opékejte v pánvi na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Dejte stranou.
2. V téže pánvi rozehřejte máslo. Přidejte jemně pokrájenou šalotku, prolisovaný česnek a chvíli opékejte. Seškrábněte připeklé kousky ze dna pánve a přidejte pokrájená sušená rajčata.
3. Přilijte vývar a chvíli povařte. Snižte teplotu a přidejte smetanu. Nechte probublávat 8 minut. Postupně vmíchejte jemně nastrouhaný parmazán a nakonec špenát. Panenku vložte zpět do pánve a vmíchejte pokrájenou petrželku.
4. Servírujte s gnocchi uvařenými podle návodu.

TIP : vyzkoušejte špenát z naší Tržnice
Vitamin K - zdroj vitamínu K , který přispívá k normální srážlivosti krve





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Panenka ve smetanové omáčce se špenátem a sušenými rajčaty

Hlavní chod Snadné Maso Tip týdne Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

700 g panenky
3 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
4 lžíce másla
1 šalotka
5 stroužků česneku
50 g sušených rajčat
80 ml masového vývaru
375 ml smetany ke šlehání
90 g baby špenátu
50 g parmazánu
½ hrsti čerstvé petrželky
240 g gnocchi

Jak na to?

1. Panenku nakrájejte na špalíčky, osolte a opepřete. Opékejte v pánvi na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Dejte stranou.
2. V téže pánvi rozehřejte máslo. Přidejte jemně pokrájenou šalotku, prolisovaný česnek a chvíli opékejte. Seškrábněte připeklé kousky ze dna pánve a přidejte pokrájená sušená rajčata.
3. Přilijte vývar a chvíli povařte. Snižte teplotu a přidejte smetanu. Nechte probublávat 8 minut. Postupně vmíchejte jemně nastrouhaný parmazán a nakonec špenát. Panenku vložte zpět do pánve a vmíchejte pokrájenou petrželku.
4. Servírujte s gnocchi uvařenými podle návodu.

TIP : vyzkoušejte špenát z naší Tržnice
Vitamin K - zdroj vitamínu K , který přispívá k normální srážlivosti krve

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty