×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Palačinky s rebarborovým džemem

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a...
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové...
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka

Palačinky s rebarborovým džemem

Co budete potřebovat

150 g hladké mouky
45 g tmavého cukru
1 lžíce mletého zázvoru
4 vejce
250 ml mléka
250 ml smetany na vaření
40 g moučkového cukru
1 lžička skořice
480 g zakysané smetany
Na džem:
1 kg rebarbory
440 g krupicového cukru
60 ml vody
1 vanilkový lusk

Jak na to?

Začnu rebarborovým džemem. Do hrnce dám rebarboru, cukr, vodu a vanilku, pořádně promíchám a vařím za občasného míchání na středním plameni 15–20 minut, dokud nezhoustne. Hotový džem přendám do misky a nechám ho při pokojové teplotě vychladnout. V míse mezitím promíchám mouku, cukr a mletý zázvor. V jiné míse prošlehám vejce, mléko a smetanu a pak k nim postupně zašlehám směs mouky, cukru a zázvoru. Hladké těsto na palačinky nechám 20 minut odpočinout.
Nepřilnavou pánev na palačinky o průměru 26 cm mašlovačkou malinko vymažu rostlinným olejem a nechám ji na malém plameni rozehřát. Naliju do pánve jednu naběračku těsta, kroužením ho rozliju po celé pánvi, smažím asi 2–3 minuty, pak palačinku obrátím a smažím ještě asi minutu z druhé strany. Totéž udělám se zbytkem těsta. Palačinku namažu džemem, potom zakysanou smetanou, přiklopím ji další palačinkou a okraje zahnu dovnitř, aby vznikl čtverec. Nakonec palačinku pocukruju moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Palačinky s rebarborovým džemem

Hlavní chod Snadné Česká Sladká jídla Zavařeniny Magazín 5/2014
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

150 g hladké mouky
45 g tmavého cukru
1 lžíce mletého zázvoru
4 vejce
250 ml mléka
250 ml smetany na vaření
40 g moučkového cukru
1 lžička skořice
480 g zakysané smetany
Na džem:
1 kg rebarbory
440 g krupicového cukru
60 ml vody
1 vanilkový lusk

Jak na to?

Začnu rebarborovým džemem. Do hrnce dám rebarboru, cukr, vodu a vanilku, pořádně promíchám a vařím za občasného míchání na středním plameni 15–20 minut, dokud nezhoustne. Hotový džem přendám do misky a nechám ho při pokojové teplotě vychladnout. V míse mezitím promíchám mouku, cukr a mletý zázvor. V jiné míse prošlehám vejce, mléko a smetanu a pak k nim postupně zašlehám směs mouky, cukru a zázvoru. Hladké těsto na palačinky nechám 20 minut odpočinout.
Nepřilnavou pánev na palačinky o průměru 26 cm mašlovačkou malinko vymažu rostlinným olejem a nechám ji na malém plameni rozehřát. Naliju do pánve jednu naběračku těsta, kroužením ho rozliju po celé pánvi, smažím asi 2–3 minuty, pak palačinku obrátím a smažím ještě asi minutu z druhé strany. Totéž udělám se zbytkem těsta. Palačinku namažu džemem, potom zakysanou smetanou, přiklopím ji další palačinkou a okraje zahnu dovnitř, aby vznikl čtverec. Nakonec palačinku pocukruju moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka

Inspirujte se podobnými recepty