×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Palačinky s rebarborovým džemem

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a...
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové...
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka

Palačinky s rebarborovým džemem

Co budete potřebovat

150 g hladké mouky
45 g tmavého cukru
1 lžíce mletého zázvoru
4 vejce
250 ml mléka
250 ml smetany na vaření
40 g moučkového cukru
1 lžička skořice
480 g zakysané smetany
Na džem:
1 kg rebarbory
440 g krupicového cukru
60 ml vody
1 vanilkový lusk

Jak na to?

Začnu rebarborovým džemem. Do hrnce dám rebarboru, cukr, vodu a vanilku, pořádně promíchám a vařím za občasného míchání na středním plameni 15–20 minut, dokud nezhoustne. Hotový džem přendám do misky a nechám ho při pokojové teplotě vychladnout. V míse mezitím promíchám mouku, cukr a mletý zázvor. V jiné míse prošlehám vejce, mléko a smetanu a pak k nim postupně zašlehám směs mouky, cukru a zázvoru. Hladké těsto na palačinky nechám 20 minut odpočinout.
Nepřilnavou pánev na palačinky o průměru 26 cm mašlovačkou malinko vymažu rostlinným olejem a nechám ji na malém plameni rozehřát. Naliju do pánve jednu naběračku těsta, kroužením ho rozliju po celé pánvi, smažím asi 2–3 minuty, pak palačinku obrátím a smažím ještě asi minutu z druhé strany. Totéž udělám se zbytkem těsta. Palačinku namažu džemem, potom zakysanou smetanou, přiklopím ji další palačinkou a okraje zahnu dovnitř, aby vznikl čtverec. Nakonec palačinku pocukruju moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Palačinky s rebarborovým džemem

Hlavní chod Snadné Česká Sladká jídla Zavařeniny Magazín 5/2014
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

150 g hladké mouky
45 g tmavého cukru
1 lžíce mletého zázvoru
4 vejce
250 ml mléka
250 ml smetany na vaření
40 g moučkového cukru
1 lžička skořice
480 g zakysané smetany
Na džem:
1 kg rebarbory
440 g krupicového cukru
60 ml vody
1 vanilkový lusk

Jak na to?

Začnu rebarborovým džemem. Do hrnce dám rebarboru, cukr, vodu a vanilku, pořádně promíchám a vařím za občasného míchání na středním plameni 15–20 minut, dokud nezhoustne. Hotový džem přendám do misky a nechám ho při pokojové teplotě vychladnout. V míse mezitím promíchám mouku, cukr a mletý zázvor. V jiné míse prošlehám vejce, mléko a smetanu a pak k nim postupně zašlehám směs mouky, cukru a zázvoru. Hladké těsto na palačinky nechám 20 minut odpočinout.
Nepřilnavou pánev na palačinky o průměru 26 cm mašlovačkou malinko vymažu rostlinným olejem a nechám ji na malém plameni rozehřát. Naliju do pánve jednu naběračku těsta, kroužením ho rozliju po celé pánvi, smažím asi 2–3 minuty, pak palačinku obrátím a smažím ještě asi minutu z druhé strany. Totéž udělám se zbytkem těsta. Palačinku namažu džemem, potom zakysanou smetanou, přiklopím ji další palačinkou a okraje zahnu dovnitř, aby vznikl čtverec. Nakonec palačinku pocukruju moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat