Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Španělská paella s krevetami a šafránem

Španělská paella s krevetami a šafránem

Vydejte se za dobrodružstvím španělské kuchyně a experimentujte v bezpečí svého domova. Paella vám bude výtečnou odměnou s vůní Středozemního moře.

Co budete potřebovat na španělskou paellu s krevetami a šafránem

2 lžíce olivového oleje
200 g klobásy chorizo
3 stroužky česneku
1 cibule
1 červená paprika
1 rajče
300 g kuřecích prsních řízků
300 g rýže na rizoto (např. arborio)
900 ml kuřecího vývaru
1 balení šafránu (0,12 g)
400 g krevet
1 hrst fazolových lusků
1 hrst hladkolisté petrželky

Jak udělat paellu s krevetami zdravější

Recept jak na španělskou paellu s krevetami a šafránem

  1. V pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a přidejte na kolečka nakrájených 200 g klobásy chorizo. Po opečení ji vyjměte z pánve ven. Přidejte další lžíci oleje a krátce opečte nadrobno nakrájenou 1 cibuli a nasekané 3 stroužky česneku.
  2. Přidejte k cibuli nadrobno nakrájenou 1 červenou papriku a 1 nadrobno nakrájené rajče. Chvíli opékejte a přidejte na nudličky pokrájených 300 g kuřecích řízků. Opékejte 5 minut. Vsypte 300 g rýže na rizoto a promíchejte. Vraťte do pánve klobásu, jen pár koleček si nechte na závěrečné zdobení pokrmu.
  3. Do pánve vlijte 900 ml kuřecího vývaru a zasypte balením šafránu. Za stálého míchání duste zprudka 3 minuty. Poté plamen stáhněte a 10 minut vařte bez míchání. Nechte jednoduše lehce probublávat, ať se vstřebává vývar.
  4. Po uplynutí 10 minut přidejte na povrch 400 g očištěných krevet a 1 hrst fazolových lusků. Lehce krevety i lusky vmáčkněte do rýže, ať se také uvaří. Nechte takto dusit 7 minut. Na závěr nazdobte kolečky choriza a posypte hrstí nasekané hladkolisté petrželky. V kuchyni to během vaření bude vonět jako ve Španělsku. Přejeme dobrou chuť.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
6hodnocení5

Co byste o španělské paelle měli vědět

Krevety obsahují velké množství bílkovin. Ty jsou důležitým stavebním materiálem pro naši svalovou hmotu. Obsahují velké množství omega-3 mastných kyselin. Ty mohou pozitivně ovlivňovat kardiovaskulární systém.

Další videorecepty