×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Paella (čti paeja) s krevetami

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Paella (čti paeja) s krevetami

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
200 g klobásy chorizo
3 stroužky česneku
1 cibule
1 červená paprika
1 rajče
300 g kuřecích prsních řízků
300 g rýže na rizoto (např. arborio)
900 ml kuřecího vývaru
1 balení šafránu (0,12 g)
400 g krevet
1 hrst fazolových lusků
1 hrst hladkolisté petrželky

Jak na to?

1. V pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje. Přidejte na kolečka nakrájenou klobásu chorizo, opečte ji a vyjměte. Do pánve přidejte další lžíci oleje, krátce opečte česnek a cibuli.
2. Přidejte nakrájenou papriku a rajče, dále na proužky nakrájené kuřecí maso a opečte. Přidejte rýži a promíchejte. Do pánve vraťte klobásku, pár kousků odložte na ozdobu.
3. Zalijte vývarem, zasypte šafránem a za stálého míchání 3 minuty zprudka duste. Plamen stáhněte a 10 minut vařte bez míchání.
4. Přidejte krevety, fazolové lusky a povařte 7 minut. Přidejte zbytek klobásky a posypte nasekanou petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Paella (čti paeja) s krevetami

Hlavní chod Snadné Španělská Videorecept Magazín 5/2019 Počet porcí: 4 porce
(0)
Ohnivé Španělsko nabízí přímořská letoviska, hory i nekonečné večery v rytmu flamenka. Než odjedete na dovolenou, vyzkoušejte uvařit místní speciality u vás v kuchyni a vychutnejte si je jako temperamentní Španělé – v dobré společnosti a s požitkem.

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
200 g klobásy chorizo
3 stroužky česneku
1 cibule
1 červená paprika
1 rajče
300 g kuřecích prsních řízků
300 g rýže na rizoto (např. arborio)
900 ml kuřecího vývaru
1 balení šafránu (0,12 g)
400 g krevet
1 hrst fazolových lusků
1 hrst hladkolisté petrželky

Jak na to?

1. V pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje. Přidejte na kolečka nakrájenou klobásu chorizo, opečte ji a vyjměte. Do pánve přidejte další lžíci oleje, krátce opečte česnek a cibuli.
2. Přidejte nakrájenou papriku a rajče, dále na proužky nakrájené kuřecí maso a opečte. Přidejte rýži a promíchejte. Do pánve vraťte klobásku, pár kousků odložte na ozdobu.
3. Zalijte vývarem, zasypte šafránem a za stálého míchání 3 minuty zprudka duste. Plamen stáhněte a 10 minut vařte bez míchání.
4. Přidejte krevety, fazolové lusky a povařte 7 minut. Přidejte zbytek klobásky a posypte nasekanou petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty