Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyŠpanělská paella s krevetami a šafránem
Albert logoAlbert logo
Španělská paella s krevetami a šafránem

Španělská paella s krevetami a šafránem

Vydejte se za dobrodružstvím španělské kuchyně a experimentujte v bezpečí svého domova. Paella vám bude výtečnou odměnou s vůní Středozemního moře.
Snadné
31-45 minut
5/5
Španělská
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Klobása chorizo 200 g
  • Olej olivový 2 plž
  • Česnek 3 strouž.
  • Paprika červená 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Rajče 1 ks
  • Kuřecí prsní řízky 300 g
  • Rýže arborio 300 g
  • Šafrán 0,1 g
  • Vývar kuřecí 900 ml
  • Krevety 400 g
  • Fazolky zelené 1 hrs.
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Klobása chorizo 200 g
  • Olej olivový 2 plž
  • Česnek 3 strouž.
  • Paprika červená 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Rajče 1 ks
  • Kuřecí prsní řízky 300 g
  • Rýže arborio 300 g
  • Šafrán 0,1 g
  • Vývar kuřecí 900 ml
  • Krevety 400 g
  • Fazolky zelené 1 hrs.
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.

Příprava

1
V pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a přidejte na kolečka nakrájených 200 g klobásy chorizo. Po opečení ji vyjměte z pánve ven. Přidejte další lžíci oleje a krátce opečte nadrobno nakrájenou 1 cibuli a nasekané 3 stroužky česneku.
2
Přidejte k cibuli nadrobno nakrájenou 1 červenou papriku a 1 nadrobno nakrájené rajče. Chvíli opékejte a přidejte na nudličky pokrájených 300 g kuřecích řízků. Opékejte 5 minut. Vsypte 300 g rýže na rizoto a promíchejte. Vraťte do pánve klobásu, jen pár koleček si nechte na závěrečné zdobení pokrmu.
3
Do pánve vlijte 900 ml kuřecího vývaru a zasypte balením šafránu. Za stálého míchání duste zprudka 3 minuty. Poté plamen stáhněte a 10 minut vařte bez míchání. Nechte jednoduše lehce probublávat, ať se vstřebává vývar.
4
Po uplynutí 10 minut přidejte na povrch 400 g očištěných krevet a 1 hrst fazolových lusků. Lehce krevety i lusky vmáčkněte do rýže, ať se také uvaří. Nechte takto dusit 7 minut. Na závěr nazdobte kolečky choriza a posypte hrstí nasekané hladkolisté petrželky. V kuchyni to během vaření bude vonět jako ve Španělsku. Přejeme dobrou chuť.
1
V pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a přidejte na kolečka nakrájených 200 g klobásy chorizo. Po opečení ji vyjměte z pánve ven. Přidejte další lžíci oleje a krátce opečte nadrobno nakrájenou 1 cibuli a nasekané 3 stroužky česneku.
2
Přidejte k cibuli nadrobno nakrájenou 1 červenou papriku a 1 nadrobno nakrájené rajče. Chvíli opékejte a přidejte na nudličky pokrájených 300 g kuřecích řízků. Opékejte 5 minut. Vsypte 300 g rýže na rizoto a promíchejte. Vraťte do pánve klobásu, jen pár koleček si nechte na závěrečné zdobení pokrmu.
3
Do pánve vlijte 900 ml kuřecího vývaru a zasypte balením šafránu. Za stálého míchání duste zprudka 3 minuty. Poté plamen stáhněte a 10 minut vařte bez míchání. Nechte jednoduše lehce probublávat, ať se vstřebává vývar.
4
Po uplynutí 10 minut přidejte na povrch 400 g očištěných krevet a 1 hrst fazolových lusků. Lehce krevety i lusky vmáčkněte do rýže, ať se také uvaří. Nechte takto dusit 7 minut. Na závěr nazdobte kolečky choriza a posypte hrstí nasekané hladkolisté petrželky. V kuchyni to během vaření bude vonět jako ve Španělsku. Přejeme dobrou chuť.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Co byste o španělské paelle měli vědět
    Krevety obsahují velké množství bílkovin. Ty jsou důležitým stavebním materiálem pro naši svalovou hmotu. Obsahují velké množství omega-3 mastných kyselin. Ty mohou pozitivně ovlivňovat kardiovaskulární systém.
  • Jak udělat paellu s krevetami zdravější
    Chorizo patří mezi tučné klobásy. Když je budete na pánvi opékat nasucho, tak se tuk z nich vypeče a vy jej můžete použít místo oleje.
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.