×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Nudle pad thai s tygřími krevetami

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...

Nudle pad thai s tygřími krevetami

Tip do kuchyně

 

Jak doma vyrobit Phat Thai omáčku:
1) Ve zhruba půl litru vody 10 minut povařte 190 g tamarindu, vychlaďte jej, vymačkejte a sceďte.

2) Pak jej smíchejte se 400 g třtinového nebo palmového cukru, 190 g rybí omáčky a pomalu na slabém plameni vařte, aby se obsah zredukoval na konzistenci sirupu.

Omáčku lze uchovávat v lednici či mrazáku. Tamarind je exotické ovoce, tvarem podobné dlouhému fazolovému lusku. Uvnitř má dužinu plnou semínek. Chutná podobně jako datle, ale není tak sladké, naopak chuť je spíš kyselejší. Tamarindu se proto rovněž říká indické datle.

Co budete potřebovat

400 g plochých rýžových nudlí
olivový olej
12 kusů tygřích krevet
4 vejce
2–3 chilli papričky
4 jarní cibulky
4 hrsti klíčků, sójových či mungo
1 svazek pažitky
4 lžičky zázvoru
1 hrst koriandru
4 lžíce sušených krevet
4 lžíce mletých burských oříšků
12 lžic Phat Thai omáčky
2 limety

Jak na to?

Thaiská kuchyně vyniká čerstvými surovinami a rychlému zpracování pokrmů. Už jste vyzkoušeli thaiskou klasiku nudle pad thai s tygřími krevetami?

1) Rýžové nudle namočte asi na 40 minut do studené vody.

2) Mezitím v pánvi wok na troše oleje orestujte tygří krevety a vyndejte je na talíř.

3) Ve stejné pánvi (olej nepřidávejte) dosucha vysmažte lehce našlehaná vejce.

4) Přidejte pokrájené chilli papričky, většinu nasekaných jarních cibulek, sójové klíčky, nasekanou pažitku, zázvor, koriandr, sušené krevety, oříšky, scezené nudle a orestované krevety.

5) Vše zalijte Phat Thai omáčkou a kapkou vody a krátce a zprudka vše svařte. Podávejte se skrojky limety, posypané zbylou jarní cibulkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Nudle pad thai s tygřími krevetami

Hlavní chod Snadné Asijská Něco lehkého Smažení Pažitka , Chilli paprička Magazín 7/2012
Průměrné hodnocení 5 (3)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Tip do kuchyně

 

Jak doma vyrobit Phat Thai omáčku:
1) Ve zhruba půl litru vody 10 minut povařte 190 g tamarindu, vychlaďte jej, vymačkejte a sceďte.

2) Pak jej smíchejte se 400 g třtinového nebo palmového cukru, 190 g rybí omáčky a pomalu na slabém plameni vařte, aby se obsah zredukoval na konzistenci sirupu.

Omáčku lze uchovávat v lednici či mrazáku. Tamarind je exotické ovoce, tvarem podobné dlouhému fazolovému lusku. Uvnitř má dužinu plnou semínek. Chutná podobně jako datle, ale není tak sladké, naopak chuť je spíš kyselejší. Tamarindu se proto rovněž říká indické datle.

Co budete potřebovat

400 g plochých rýžových nudlí
olivový olej
12 kusů tygřích krevet
4 vejce
2–3 chilli papričky
4 jarní cibulky
4 hrsti klíčků, sójových či mungo
1 svazek pažitky
4 lžičky zázvoru
1 hrst koriandru
4 lžíce sušených krevet
4 lžíce mletých burských oříšků
12 lžic Phat Thai omáčky
2 limety

Jak na to?

Thaiská kuchyně vyniká čerstvými surovinami a rychlému zpracování pokrmů. Už jste vyzkoušeli thaiskou klasiku nudle pad thai s tygřími krevetami?

1) Rýžové nudle namočte asi na 40 minut do studené vody.

2) Mezitím v pánvi wok na troše oleje orestujte tygří krevety a vyndejte je na talíř.

3) Ve stejné pánvi (olej nepřidávejte) dosucha vysmažte lehce našlehaná vejce.

4) Přidejte pokrájené chilli papričky, většinu nasekaných jarních cibulek, sójové klíčky, nasekanou pažitku, zázvor, koriandr, sušené krevety, oříšky, scezené nudle a orestované krevety.

5) Vše zalijte Phat Thai omáčkou a kapkou vody a krátce a zprudka vše svařte. Podávejte se skrojky limety, posypané zbylou jarní cibulkou.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019