×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Zapečené ovoce s drobenkou s ovesnými vločkami

Další recepty a články

Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených...
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Pomalu pečené kuřecí paličky
Pomalu pečené kuřecí...
Pomalu pečené kuřecí paličky
Pomalu pečené kuřecí paličky
Pomalu pečená krkovička
Pomalu pečená...
Pomalu pečená krkovička
Pomalu pečená krkovička
Dvanáctihodinová kachna
Dvanáctihodinová...
Dvanáctihodinová kachna
Dvanáctihodinová kachna

Zapečené ovoce s drobenkou s ovesnými vločkami

Tip do kuchyně

 

Na recept můžete použít i další vaše oblíbené druhy ovoce.

Co budete potřebovat

máslo na vymazání
1,3 kg hrušek, oloupaných, zbavených jádřince a nakrájených na plátky
900 g jablek Granny Smith, oloupaných, zbavených jádřince a nakrájených na plátky
1 hrnek mražených malin
2 hrsti sušených brusinek
100 g krupicového cukru
2 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžička vanilkového extraktu
1/2 lžičky skořice
Na posypku:
130 g hladké mouky
50 g ovesných vloček
80 g světlejšího třtinového cukru
1/2 lžičky skořice
120 g másla, nakrájeného na plátky

Jak na to?

Zapečené ovoce s drobenkou potěší jako dezert i jako sladká snídaně pro nastartování dne.

1) Menší pekáček vymažte máslem, dovnitř dejte hrušky, jablka, maliny a brusinky.

2) Promíchejte je se směsí cukru, kukuřičného škrobu, vanilkového extraktu a skořice.

3) Přiklopte a při teplotě 150 °C dejte na 30 minut zapéct.

4) Mezitím udělejte z mouky, vloček, cukru, skořice a másla posypku, nasypte ji na ovoce a odklopené pečte při 100 °C zhruba 3 hodiny.

5) Vyndejte a nechte 10 minut odpočinout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapečené ovoce s drobenkou s ovesnými vločkami

Dezert Velmi snadné Česká Sladká jídla Zapékání Pomalé vaření Magazín 11/2011
(0)

Tip do kuchyně

 

Na recept můžete použít i další vaše oblíbené druhy ovoce.

Co budete potřebovat

máslo na vymazání
1,3 kg hrušek, oloupaných, zbavených jádřince a nakrájených na plátky
900 g jablek Granny Smith, oloupaných, zbavených jádřince a nakrájených na plátky
1 hrnek mražených malin
2 hrsti sušených brusinek
100 g krupicového cukru
2 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžička vanilkového extraktu
1/2 lžičky skořice
Na posypku:
130 g hladké mouky
50 g ovesných vloček
80 g světlejšího třtinového cukru
1/2 lžičky skořice
120 g másla, nakrájeného na plátky

Jak na to?

Zapečené ovoce s drobenkou potěší jako dezert i jako sladká snídaně pro nastartování dne.

1) Menší pekáček vymažte máslem, dovnitř dejte hrušky, jablka, maliny a brusinky.

2) Promíchejte je se směsí cukru, kukuřičného škrobu, vanilkového extraktu a skořice.

3) Přiklopte a při teplotě 150 °C dejte na 30 minut zapéct.

4) Mezitím udělejte z mouky, vloček, cukru, skořice a másla posypku, nasypte ji na ovoce a odklopené pečte při 100 °C zhruba 3 hodiny.

5) Vyndejte a nechte 10 minut odpočinout.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Pomalu pečené kuřecí paličky
Pomalu pečené kuřecí paličky
Pomalu pečené kuřecí paličky
Pomalu pečené kuřecí paličky
Pomalu pečená krkovička
Pomalu pečená krkovička
Pomalu pečená krkovička
Pomalu pečená krkovička
Dvanáctihodinová kachna
Dvanáctihodinová kachna
Dvanáctihodinová kachna
Dvanáctihodinová kachna

Inspirujte se podobnými recepty