×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Ovesná kaše s jablky, brusinkami a skořicí

Další recepty a články

Švédská snídaně
Švédská snídaně
Švédská snídaně
Švédská snídaně
Ochucený řecký jogurt s medem
Ochucený řecký...
Ochucený řecký jogurt s medem
Ochucený řecký jogurt s medem
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Rýžový nákyp s...
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Karamelizovaný rýžový pudink v...
Karamelizovaný...
Karamelizovaný rýžový pudink v...
Karamelizovaný rýžový pudink v...

Ovesná kaše s jablky, brusinkami a skořicí

Tip do kuchyně

 

Snídani si posypte ještě vrchovatou lžící kakaa.

Co budete potřebovat

3 jablka, oloupaná, rozčtvrcená, zbavená jádřinců, na kostičky
200 g brusinek (čerstvých nebo mražených)
špetka skořice, kardamomu a mletého zázvoru
4–5 lžic třtinového cukru
200 g ovesných vloček
1 l mléka
1 lžička vanilkového extraktu

Jak na to?

Máte rádi sladké snídaně? Pak vyzkoušejte ovesnou kaši s jablky, brusinkami a skořicí. Je to výtečná lahůdka.

1) Kostičky jablek dejte do hrnce, zalijte 100 ml vody a vařte, dokud téměř nezměknou.

2) Plamen snižte na minimum, přidejte brusinky, koření a 3 lžíce cukru a nechte probublávat, až směs zhoustne.

3) Do jiného rendlíku nasypte vločky, zalijte je mlékem, přidejte vanilkový extrakt a zbylý cukr a za stálého míchání vařte 4–5 minut do zhoustnutí.

4) Rozdělte do misek a navrch dejte jablka svařená s brusinkami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Ovesná kaše s jablky, brusinkami a skořicí

Snídaně Velmi snadné Východoevropská Sladká jídla Vaření Magazín 7-8/2014
Průměrné hodnocení 4 (8)

Tip do kuchyně

 

Snídani si posypte ještě vrchovatou lžící kakaa.

Co budete potřebovat

3 jablka, oloupaná, rozčtvrcená, zbavená jádřinců, na kostičky
200 g brusinek (čerstvých nebo mražených)
špetka skořice, kardamomu a mletého zázvoru
4–5 lžic třtinového cukru
200 g ovesných vloček
1 l mléka
1 lžička vanilkového extraktu

Jak na to?

Máte rádi sladké snídaně? Pak vyzkoušejte ovesnou kaši s jablky, brusinkami a skořicí. Je to výtečná lahůdka.

1) Kostičky jablek dejte do hrnce, zalijte 100 ml vody a vařte, dokud téměř nezměknou.

2) Plamen snižte na minimum, přidejte brusinky, koření a 3 lžíce cukru a nechte probublávat, až směs zhoustne.

3) Do jiného rendlíku nasypte vločky, zalijte je mlékem, přidejte vanilkový extrakt a zbylý cukr a za stálého míchání vařte 4–5 minut do zhoustnutí.

4) Rozdělte do misek a navrch dejte jablka svařená s brusinkami.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Švédská snídaně
Švédská snídaně
Švédská snídaně
Švédská snídaně
Ochucený řecký jogurt s medem
Ochucený řecký jogurt s medem
Ochucený řecký jogurt s medem
Ochucený řecký jogurt s medem
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Karamelizovaný rýžový pudink v...
Karamelizovaný rýžový pudink v...
Karamelizovaný rýžový pudink v...
Karamelizovaný rýžový pudink v...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat