×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Ovesná kaše s jablky, brusinkami a skořicí

Další recepty a články

Švédská snídaně
Švédská snídaně
Švédská snídaně
Švédská snídaně
Ochucený řecký jogurt s medem
Ochucený řecký...
Ochucený řecký jogurt s medem
Ochucený řecký jogurt s medem
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Rýžový nákyp s...
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Karamelizovaný rýžový pudink v...
Karamelizovaný...
Karamelizovaný rýžový pudink v...
Karamelizovaný rýžový pudink v...

Ovesná kaše s jablky, brusinkami a skořicí

Tip do kuchyně

 

Snídani si posypte ještě vrchovatou lžící kakaa.

Co budete potřebovat

3 jablka, oloupaná, rozčtvrcená, zbavená jádřinců, na kostičky
200 g brusinek (čerstvých nebo mražených)
špetka skořice, kardamomu a mletého zázvoru
4–5 lžic třtinového cukru
200 g ovesných vloček
1 l mléka
1 lžička vanilkového extraktu

Jak na to?

Máte rádi sladké snídaně? Pak vyzkoušejte ovesnou kaši s jablky, brusinkami a skořicí. Je to výtečná lahůdka.

1) Kostičky jablek dejte do hrnce, zalijte 100 ml vody a vařte, dokud téměř nezměknou.

2) Plamen snižte na minimum, přidejte brusinky, koření a 3 lžíce cukru a nechte probublávat, až směs zhoustne.

3) Do jiného rendlíku nasypte vločky, zalijte je mlékem, přidejte vanilkový extrakt a zbylý cukr a za stálého míchání vařte 4–5 minut do zhoustnutí.

4) Rozdělte do misek a navrch dejte jablka svařená s brusinkami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Ovesná kaše s jablky, brusinkami a skořicí

Snídaně Velmi snadné Východoevropská Sladká jídla Vaření Magazín 7-8/2014
Průměrné hodnocení 4 (8)

Tip do kuchyně

 

Snídani si posypte ještě vrchovatou lžící kakaa.

Co budete potřebovat

3 jablka, oloupaná, rozčtvrcená, zbavená jádřinců, na kostičky
200 g brusinek (čerstvých nebo mražených)
špetka skořice, kardamomu a mletého zázvoru
4–5 lžic třtinového cukru
200 g ovesných vloček
1 l mléka
1 lžička vanilkového extraktu

Jak na to?

Máte rádi sladké snídaně? Pak vyzkoušejte ovesnou kaši s jablky, brusinkami a skořicí. Je to výtečná lahůdka.

1) Kostičky jablek dejte do hrnce, zalijte 100 ml vody a vařte, dokud téměř nezměknou.

2) Plamen snižte na minimum, přidejte brusinky, koření a 3 lžíce cukru a nechte probublávat, až směs zhoustne.

3) Do jiného rendlíku nasypte vločky, zalijte je mlékem, přidejte vanilkový extrakt a zbylý cukr a za stálého míchání vařte 4–5 minut do zhoustnutí.

4) Rozdělte do misek a navrch dejte jablka svařená s brusinkami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Švédská snídaně
Švédská snídaně
Švédská snídaně
Švédská snídaně
Ochucený řecký jogurt s medem
Ochucený řecký jogurt s medem
Ochucený řecký jogurt s medem
Ochucený řecký jogurt s medem
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Karamelizovaný rýžový pudink v...
Karamelizovaný rýžový pudink v...
Karamelizovaný rýžový pudink v...
Karamelizovaný rýžový pudink v...

Inspirujte se podobnými recepty