
Žitný sendvič s brusinkovým čatní
Kdo by nemiloval vůni rozpečeného sýra! Dopřejte si ji v tomto lákavém sendviči z kvalitní žitné mouky. Náš tip na večeři, kterou máte připravenou během okamžiku.

Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Svačina
Ingredience
Složení 4 porce
- Mlynářská žitná veka 4 ks
- Krůtí šunka 250 g
- Sýr s bílou plísní 150 g
- Cibule červená 1 ks
- Špenát čerstvý 150 g
- Jablko 1 ks
- Cukr třtinový 1 plž
- Skořice mletá
- Brusinky kompotované 3 plž
- Balzamikový krém 1 plž
- Máslo 1 plž
- Mlynářská žitná veka 4 ks
- Krůtí šunka 250 g
- Sýr s bílou plísní 150 g
- Cibule červená 1 ks
- Špenát čerstvý 150 g
- Jablko 1 ks
- Cukr třtinový 1 plž
- Skořice mletá
- Brusinky kompotované 3 plž
- Balzamikový krém 1 plž
- Máslo 1 plž
Příprava
- 1Předehřejte troubu na 180 °C.
- 2Nakrájenou cibuli opečte na másle a pak přidejte jablko nakrájené na kostičky. Posypte cukrem a skořicí a pečte pět minut do změknutí. Nakonec podlijte balzamikem a vmíchejte brusinky.
- 3Žitné večky rozkrojte a naplňte vrstvou šunky, špenátu, plátky sýra a vrchovatou lžící brusinkového čatní.
- 4Dejte zapéct do trouby na 10 minut.
- 1Předehřejte troubu na 180 °C.
- 2Nakrájenou cibuli opečte na másle a pak přidejte jablko nakrájené na kostičky. Posypte cukrem a skořicí a pečte pět minut do změknutí. Nakonec podlijte balzamikem a vmíchejte brusinky.
- 3Žitné večky rozkrojte a naplňte vrstvou šunky, špenátu, plátky sýra a vrchovatou lžící brusinkového čatní.
- 4Dejte zapéct do trouby na 10 minut.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.