Prodejny Albert jsou pro vás otevřené také v neděli. Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Ostružinová žemlovka do 30 minut

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Ostružinová žemlovka do 30 minut

Co budete potřebovat

16 plátků máslového toustového chleba
400 ml polotučného mléka
3 vejce
95 g másla
180 g cukru krupice
2 lžičky mleté skořice
150 g džemu z lesního ovoce
15 g blanšírovaných plátků mandlí
125 g ostružin
1 sáček vanilkového cukru
5 g cukru moučky

Jak na to?

1. Troubu rozehřejte na 190 °C. Chléb nakrájejte na kostky.

2. V misce promíchejte mléko s vejci, 90 g rozpuštěného másla, cukrem krupicí a skořicí. Vsypte chléb a promíchejte.

3. Zapékací misku vymažte máslem a vložte do ní ½ namočeného pečiva. Po celé ploše naneste lžící džem, zasypte ho 60 g ostružin a završte druhou ½ namočeného chleba. Zasypte mandlemi, ostružinami a vanilkovým cukrem.

4. Pečte 20 minut. Podávejte posypané moučkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Ostružinová žemlovka do 30 minut

Hlavní chod Snadné Sladká jídla Vegetariánské Videorecept Magazín 11/2020 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

16 plátků máslového toustového chleba
400 ml polotučného mléka
3 vejce
95 g másla
180 g cukru krupice
2 lžičky mleté skořice
150 g džemu z lesního ovoce
15 g blanšírovaných plátků mandlí
125 g ostružin
1 sáček vanilkového cukru
5 g cukru moučky

Jak na to?

1. Troubu rozehřejte na 190 °C. Chléb nakrájejte na kostky.

2. V misce promíchejte mléko s vejci, 90 g rozpuštěného másla, cukrem krupicí a skořicí. Vsypte chléb a promíchejte.

3. Zapékací misku vymažte máslem a vložte do ní ½ namočeného pečiva. Po celé ploše naneste lžící džem, zasypte ho 60 g ostružin a završte druhou ½ namočeného chleba. Zasypte mandlemi, ostružinami a vanilkovým cukrem.

4. Pečte 20 minut. Podávejte posypané moučkovým cukrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty