Ostružinová žemlovka do 30 minut
Ingredience
16 | plátků máslového toustového chleba |
400 ml | polotučného mléka |
3 | vejce |
95 g | másla |
180 g | cukru krupice |
2 | lžičky mleté skořice |
150 g | džemu z lesního ovoce |
15 g | blanšírovaných plátků mandlí |
125 g | ostružin |
1 | sáček vanilkového cukru |
5 g | cukru moučky |
Postup přípravy
1. Troubu rozehřejte na 190 °C. Chléb nakrájejte na kostky.
2. V misce promíchejte mléko s vejci, 90 g rozpuštěného másla, cukrem krupicí a skořicí. Vsypte chléb a promíchejte.
3. Zapékací misku vymažte máslem a vložte do ní ½ namočeného pečiva. Po celé ploše naneste lžící džem, zasypte ho 60 g ostružin a završte druhou ½ namočeného chleba. Zasypte mandlemi, ostružinami a vanilkovým cukrem.
4. Pečte 20 minut. Podávejte posypané moučkovým cukrem.
Jak na to?
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY