ReceptyRoláda se šlehačkou a džemem
Albert logoAlbert logo
  • Roláda se šlehačkou a džemem

Roláda se šlehačkou a džemem

Roláda se šlehačkou a džemem
Snadné
46-60 minut
4/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Máslo 80 g
  • Mouka polohrubá 120 g
  • Mandle mleté 3 plž
  • Sůl
  • Vaječný žloutek 2 ks
  • Vejce 3 ks
  • Cukr krupicový 140 g
  • Džem
  • Cukr moučkový
  • Smetana ke šlehání 40% 300 ml
  • Máslo 80 g
  • Mouka polohrubá 120 g
  • Mandle mleté 3 plž
  • Sůl
  • Vaječný žloutek 2 ks
  • Vejce 3 ks
  • Cukr krupicový 140 g
  • Džem
  • Cukr moučkový
  • Smetana ke šlehání 40% 300 ml

Příprava

  1. 1
    Předehřejte troubu na 180 °C. Plech potřete máslem nebo olejem a položte na něj pečicí papír. Potřete i papír a poprašte ho moukou.
  2. 2
    Vejce a žloutky dejte do ohnivzdorné misky, přisypte cukr a mísu posaďte na kastrůlek s vroucí vodou. Ručním elektrickým šlehačem vyšlehejte na hladký krém a vždy po dvou minutách zvyšujte rychlost. Nejvyšší rychlostí šlehejte krém 4 minuty.
  3. 3
    V misce smíchejte mouku, mandle a špetku soli. Pak přimíchejte moučnou směs do vaječné směsi a zapracujte vychladlé máslo.
  4. 4
    Těsto rozetřete na připravený plech s papírem a pečte 7–8 minut dozlatova.
  5. 5
    Látkovou utěrku poprašte moučkovým cukrem a ihned po vytažení z trouby na ni obraťte upečený základ rolády, pečicí papír byste měli mít nahoře. Opatrně ho stáhněte a roládu od delší strany zarolujte do utěrky. Nechte vychladnout.
  6. 6
    Rozbalte utěrku. Roládu potřete džemem, skončete vždy 1,5 centimetru od kraje.
  7. 7
    Smetanu vyšlehejte dotuha a natřete ji na vrstvu džemu. Zarolujte a aspoň půl hodiny před podáváním nechte vychladit. Servírujte poprášené moučkovým cukrem.
  1. 1
    Předehřejte troubu na 180 °C. Plech potřete máslem nebo olejem a položte na něj pečicí papír. Potřete i papír a poprašte ho moukou.
  2. 2
    Vejce a žloutky dejte do ohnivzdorné misky, přisypte cukr a mísu posaďte na kastrůlek s vroucí vodou. Ručním elektrickým šlehačem vyšlehejte na hladký krém a vždy po dvou minutách zvyšujte rychlost. Nejvyšší rychlostí šlehejte krém 4 minuty.
  3. 3
    V misce smíchejte mouku, mandle a špetku soli. Pak přimíchejte moučnou směs do vaječné směsi a zapracujte vychladlé máslo.
  4. 4
    Těsto rozetřete na připravený plech s papírem a pečte 7–8 minut dozlatova.
  5. 5
    Látkovou utěrku poprašte moučkovým cukrem a ihned po vytažení z trouby na ni obraťte upečený základ rolády, pečicí papír byste měli mít nahoře. Opatrně ho stáhněte a roládu od delší strany zarolujte do utěrky. Nechte vychladnout.
  6. 6
    Rozbalte utěrku. Roládu potřete džemem, skončete vždy 1,5 centimetru od kraje.
  7. 7
    Smetanu vyšlehejte dotuha a natřete ji na vrstvu džemu. Zarolujte a aspoň půl hodiny před podáváním nechte vychladit. Servírujte poprášené moučkovým cukrem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 02.07.2025 do 08.07.2025

Platný ještě 13 dní

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 6 dní

Od 02.07.2025 do 08.07.2025

Platný ještě 13 dní

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.