
Roláda se šlehačkou a džemem

Snadné
46-60 minut
4/5
Česká
Dezert
Ingredience
Složení 8 porcí
- Máslo 80 g
- Mouka polohrubá 120 g
- Mandle mleté 3 plž
- Sůl
- Vaječný žloutek 2 ks
- Vejce 3 ks
- Cukr krupicový 140 g
- Džem
- Cukr moučkový
- Smetana ke šlehání 40% 300 ml
- Máslo 80 g
- Mouka polohrubá 120 g
- Mandle mleté 3 plž
- Sůl
- Vaječný žloutek 2 ks
- Vejce 3 ks
- Cukr krupicový 140 g
- Džem
- Cukr moučkový
- Smetana ke šlehání 40% 300 ml
Příprava
- 1Předehřejte troubu na 180 °C. Plech potřete máslem nebo olejem a položte na něj pečicí papír. Potřete i papír a poprašte ho moukou.
- 2Vejce a žloutky dejte do ohnivzdorné misky, přisypte cukr a mísu posaďte na kastrůlek s vroucí vodou. Ručním elektrickým šlehačem vyšlehejte na hladký krém a vždy po dvou minutách zvyšujte rychlost. Nejvyšší rychlostí šlehejte krém 4 minuty.
- 3V misce smíchejte mouku, mandle a špetku soli. Pak přimíchejte moučnou směs do vaječné směsi a zapracujte vychladlé máslo.
- 4Těsto rozetřete na připravený plech s papírem a pečte 7–8 minut dozlatova.
- 5Látkovou utěrku poprašte moučkovým cukrem a ihned po vytažení z trouby na ni obraťte upečený základ rolády, pečicí papír byste měli mít nahoře. Opatrně ho stáhněte a roládu od delší strany zarolujte do utěrky. Nechte vychladnout.
- 6Rozbalte utěrku. Roládu potřete džemem, skončete vždy 1,5 centimetru od kraje.
- 7Smetanu vyšlehejte dotuha a natřete ji na vrstvu džemu. Zarolujte a aspoň půl hodiny před podáváním nechte vychladit. Servírujte poprášené moučkovým cukrem.
- 1Předehřejte troubu na 180 °C. Plech potřete máslem nebo olejem a položte na něj pečicí papír. Potřete i papír a poprašte ho moukou.
- 2Vejce a žloutky dejte do ohnivzdorné misky, přisypte cukr a mísu posaďte na kastrůlek s vroucí vodou. Ručním elektrickým šlehačem vyšlehejte na hladký krém a vždy po dvou minutách zvyšujte rychlost. Nejvyšší rychlostí šlehejte krém 4 minuty.
- 3V misce smíchejte mouku, mandle a špetku soli. Pak přimíchejte moučnou směs do vaječné směsi a zapracujte vychladlé máslo.
- 4Těsto rozetřete na připravený plech s papírem a pečte 7–8 minut dozlatova.
- 5Látkovou utěrku poprašte moučkovým cukrem a ihned po vytažení z trouby na ni obraťte upečený základ rolády, pečicí papír byste měli mít nahoře. Opatrně ho stáhněte a roládu od delší strany zarolujte do utěrky. Nechte vychladnout.
- 6Rozbalte utěrku. Roládu potřete džemem, skončete vždy 1,5 centimetru od kraje.
- 7Smetanu vyšlehejte dotuha a natřete ji na vrstvu džemu. Zarolujte a aspoň půl hodiny před podáváním nechte vychladit. Servírujte poprášené moučkovým cukrem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.