×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Ostrá indická polévka

Další recepty a články

Mrkvovo-batátová polévka s...
Mrkvovo-batátová...
Mrkvovo-batátová polévka s...
Mrkvovo-batátová polévka s...

Ostrá indická polévka

Co budete potřebovat

1 lžíce slunečnicového oleje AQ
2 cibule AQ
4 stroužky česneku
2 lžíce strouhaného zázvoru
1–2 zelené chilli papričky
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mletého koriandru
1⁄4 lžičky mleté skořice
1⁄4 lžičky kurkumy
1 plechovka krájených rajčat AQ
2 plechovky červených fazolí
sůl
bílý jogurt AQ,
koriandr
pita chleba

Jak na to?

Olej rozpalte ve větším silnostěnném hrnci, přidejte cibuli a za stálého míchání opékejte asi 8 minut, aby cibule zezlátla a změkla. Přidejte česnek, zázvor, chilli papričky, kmín, koriandr, skořici a kurkumu a opékejte asi 2 minuty. Poté přidejte krájená rajčata i fazole, dolijte vodou do podoby husté polévky. Přiveďte k varu, snižte plamen a 10 minut vařte, aby obsah zhoustl. Poté promačkejte šťouchadlem na brambory, aby se polévka ještě vice zahustila, podle chuti ji osolte a podávejte s jogurtem, koriandrem a pita chlebem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Ostrá indická polévka

Polévka Velmi snadné Orientální Vaření Magazín 2/2013
Průměrné hodnocení 4 (22)

Co budete potřebovat

1 lžíce slunečnicového oleje AQ
2 cibule AQ
4 stroužky česneku
2 lžíce strouhaného zázvoru
1–2 zelené chilli papričky
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mletého koriandru
1⁄4 lžičky mleté skořice
1⁄4 lžičky kurkumy
1 plechovka krájených rajčat AQ
2 plechovky červených fazolí
sůl
bílý jogurt AQ,
koriandr
pita chleba

Jak na to?

Olej rozpalte ve větším silnostěnném hrnci, přidejte cibuli a za stálého míchání opékejte asi 8 minut, aby cibule zezlátla a změkla. Přidejte česnek, zázvor, chilli papričky, kmín, koriandr, skořici a kurkumu a opékejte asi 2 minuty. Poté přidejte krájená rajčata i fazole, dolijte vodou do podoby husté polévky. Přiveďte k varu, snižte plamen a 10 minut vařte, aby obsah zhoustl. Poté promačkejte šťouchadlem na brambory, aby se polévka ještě vice zahustila, podle chuti ji osolte a podávejte s jogurtem, koriandrem a pita chlebem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Mrkvovo-batátová polévka s...
Mrkvovo-batátová polévka s...
Mrkvovo-batátová polévka s...
Mrkvovo-batátová polévka s...

Inspirujte se podobnými recepty