×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Ostrá indická polévka

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Ostrá indická polévka

Co budete potřebovat

1 lžíce slunečnicového oleje AQ
2 cibule AQ
4 stroužky česneku
2 lžíce strouhaného zázvoru
1–2 zelené chilli papričky
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mletého koriandru
1⁄4 lžičky mleté skořice
1⁄4 lžičky kurkumy
1 plechovka krájených rajčat AQ
2 plechovky červených fazolí
sůl
bílý jogurt AQ,
koriandr
pita chleba

Jak na to?

Olej rozpalte ve větším silnostěnném hrnci, přidejte cibuli a za stálého míchání opékejte asi 8 minut, aby cibule zezlátla a změkla. Přidejte česnek, zázvor, chilli papričky, kmín, koriandr, skořici a kurkumu a opékejte asi 2 minuty. Poté přidejte krájená rajčata i fazole, dolijte vodou do podoby husté polévky. Přiveďte k varu, snižte plamen a 10 minut vařte, aby obsah zhoustl. Poté promačkejte šťouchadlem na brambory, aby se polévka ještě vice zahustila, podle chuti ji osolte a podávejte s jogurtem, koriandrem a pita chlebem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Ostrá indická polévka

Polévka Velmi snadné Orientální Vaření Indická kuchyně , Rajče , Chilli paprička Magazín 2/2013
Průměrné hodnocení 4 (30)

Co budete potřebovat

1 lžíce slunečnicového oleje AQ
2 cibule AQ
4 stroužky česneku
2 lžíce strouhaného zázvoru
1–2 zelené chilli papričky
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mletého koriandru
1⁄4 lžičky mleté skořice
1⁄4 lžičky kurkumy
1 plechovka krájených rajčat AQ
2 plechovky červených fazolí
sůl
bílý jogurt AQ,
koriandr
pita chleba

Jak na to?

Olej rozpalte ve větším silnostěnném hrnci, přidejte cibuli a za stálého míchání opékejte asi 8 minut, aby cibule zezlátla a změkla. Přidejte česnek, zázvor, chilli papričky, kmín, koriandr, skořici a kurkumu a opékejte asi 2 minuty. Poté přidejte krájená rajčata i fazole, dolijte vodou do podoby husté polévky. Přiveďte k varu, snižte plamen a 10 minut vařte, aby obsah zhoustl. Poté promačkejte šťouchadlem na brambory, aby se polévka ještě vice zahustila, podle chuti ji osolte a podávejte s jogurtem, koriandrem a pita chlebem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Inspirujte se podobnými recepty