
Oreganová dobrota
Ingredience
4 | lžíce olivového oleje AQ |
3 | stroužky cesneku, |
nasekané | |
drcené sušené chilli | |
špetka trtinového cukru AQ | |
400 g | cerstvých rajcat AQ, |
nakrájených na kousky | |
400 g | konzervovaných rajcat |
pepr a morská sul AQ | |
svazek cerstvého oregana, | |
nasekaný | |
400 g | balkánského sýru AQ, |
rozdrobeného na kousky | |
cerstvá bageta AQ |
Postup přípravy
1. Tři lžíce oleje ohřejte v hrnci, přidejte česnek a minutu jemně smažte, aby pustil aroma, ale nespálil se. Přidejte chilli, cukr a čerstvá i konzervovaná rajčata a nechte pětadvacet minut povařit, aby omáčka zhoustla. Osolte, opepřete a přidejte i oregano.
2. Troubu předehřejte na 200 °C. Zapékací mísu vymažte lžící olivového oleje, nalijte do ní omáčku, povrch posypte balkánským sýrem a nechte dvacet minut zapéct. Podávejte s bagetou.
Pomohl vám recept?
7hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod