Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

4 lžíce olivového oleje AQ
3 stroužky cesneku,
nasekané
drcené sušené chilli
špetka trtinového cukru AQ
400 g cerstvých rajcat AQ,
nakrájených na kousky
400 g konzervovaných rajcat
pepr a morská sul AQ
svazek cerstvého oregana,
nasekaný
400 g balkánského sýru AQ,
rozdrobeného na kousky
cerstvá bageta AQ

Postup přípravy

1. Tři lžíce oleje ohřejte v hrnci, přidejte česnek a minutu jemně smažte, aby pustil aroma, ale nespálil se. Přidejte chilli, cukr a čerstvá i konzervovaná rajčata a nechte pětadvacet minut povařit, aby omáčka zhoustla. Osolte, opepřete a přidejte i oregano.

2. Troubu předehřejte na 200 °C. Zapékací mísu vymažte lžící olivového oleje, nalijte do ní omáčku, povrch posypte balkánským sýrem a nechte dvacet minut zapéct. Podávejte s bagetou.

Pomohl vám recept?
7hodnocení4

Další videorecepty