
Křupavé housky s kuřecím masem aioli
Domácí a bohatě obloženou housku oceníte nejen na výletě nebo v práci. Naše varianta s masem navíc zasytí a díky domácímu česnekovému aioli bude i čerstvá zelenina opravdu chutná.

Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Svačina
Ingredience
Složení 4 porce
- Sůl
- Kuřecí prsní řízky 800 g
- Balzamikový ocet 1 plž
- Olej olivový 50 ml
- Pepř
- Česnek 5 strouž.
- Tymián sušený 1 člž
- Citron 1 ks
- Majonéza 230 g
- Houska kaiserka 4 ks
- Pažitka čerstvá 5 g
- Hořčice dijonská 1/2 člž
- Ředkvičky 8 ks
- Avokádo 1 ks
- Salátová okurka 40 g
- Mix listových salátů 20 g
- Paprika žlutá 1/2 ks
- Sůl
- Kuřecí prsní řízky 800 g
- Balzamikový ocet 1 plž
- Olej olivový 50 ml
- Pepř
- Česnek 5 strouž.
- Tymián sušený 1 člž
- Citron 1 ks
- Majonéza 230 g
- Houska kaiserka 4 ks
- Pažitka čerstvá 5 g
- Hořčice dijonská 1/2 člž
- Ředkvičky 8 ks
- Avokádo 1 ks
- Salátová okurka 40 g
Příprava
- 1Smíchejte 50 ml olivového oleje se solí, pepřem, lžící balzamikového octa, 2 prolisovanými stroužky česneku a lžičkou tymiánu. Směsí potřete 800 g kuřecího masa a dejte přikryté do trouby. Pečte přibližně hodinu na 180 °C. Po upečení vyndejte z trouby a nechte 10 minut přikryté odpočinout.
- 2Utřete 3 stroužky česneku na jemnou pastu a smíchejte se 2 lžícemi čerstvě vymačkané citronové šťávy, znovu utřete a směs propasírujte. Následně přidejte 230 g majonézy a přimíchejte ještě 1/2 lžičky dijonské hořčice, sůl a 5 g nadrobno pokrájené pažitky.
- 3Podélně rozřízněte 4 kaiserky, potřete je česnekovým aioli a začněte vrstvit natrhané kuřecí maso, na plátky pokrájené avokádo, plátky z 8 ředkviček, 40 g na stuhy naloupané okurky, na menší kousky pokrájenou polovinu papriky a 20 g mixu salátů. Přiklopte vždy druhou stranou kaiserky a vychutnejte si svačinu rovnou nebo si tento malý zázrak dopřejte až na cestách. Dobrou chuť!
- 1Smíchejte 50 ml olivového oleje se solí, pepřem, lžící balzamikového octa, 2 prolisovanými stroužky česneku a lžičkou tymiánu. Směsí potřete 800 g kuřecího masa a dejte přikryté do trouby. Pečte přibližně hodinu na 180 °C. Po upečení vyndejte z trouby a nechte 10 minut přikryté odpočinout.
- 2Utřete 3 stroužky česneku na jemnou pastu a smíchejte se 2 lžícemi čerstvě vymačkané citronové šťávy, znovu utřete a směs propasírujte. Následně přidejte 230 g majonézy a přimíchejte ještě 1/2 lžičky dijonské hořčice, sůl a 5 g nadrobno pokrájené pažitky.
- 3Podélně rozřízněte 4 kaiserky, potřete je česnekovým aioli a začněte vrstvit natrhané kuřecí maso, na plátky pokrájené avokádo, plátky z 8 ředkviček, 40 g na stuhy naloupané okurky, na menší kousky pokrájenou polovinu papriky a 20 g mixu salátů. Přiklopte vždy druhou stranou kaiserky a vychutnejte si svačinu rovnou nebo si tento malý zázrak dopřejte až na cestách. Dobrou chuť!
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.