Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Ořechový dort s kávovým krémem

Ořechový dort s kávovým krémem

Ingredience

NA TĚSTO
4 vejce
300 g cukru krupice
10 lžic studené vody
100 g hrubé mouky
100 g polohrubé mouky
½ balíčku kypřícího prášku do pečiva
špetka citronové kůry
100 g mletých vlašských ořechů
NA KRÉM
250 g másla
80 g hladké mouky
250 ml instantní kávy
2 žloutky
80 g cukru
vlašské ořechy na ozdobu

Postup přípravy

Nejdřív se pustím do těsta. Oddělím žloutky od bílků a žloutky utřu s cukrem do světlé pěny. Přidám po lžíci vody a mouky. Tak postupně přidávám dalších 9 lžic vody a mouky. Zbytek obou mouk proseju a vmíchám kypřicí prášek. Mouky spolu s kůrou a oříšky spojím se žloutkovým těstem. Troubu předehřeju na 160 °C. Z bílků ušlehám sníh a lehce ho vmíchám do těsta, které vliju do dortové formy a peču tak 45 minut.

Zatím si připravím krém. Na mírném plamenu rozpustím 50 g másla, přidám mouku a vymíchám jíšku, kterou hned za stálého míchání zaliju kávou. Nechám lehce povařit, až krém zhoustne. Sundám ho z plotny a nechám krátce odpočinout a do ještě teplého krému zašlehám žloutky. Mezitím utřu zbytek másla s cukrem. Když je kávový krém vychladlý, vmíchám ho postupně do máslové hmoty.

Vychladlý korpus rozkrojím na 2 poloviny. Korpusy naplním krémem, kterým ozdobím i boky a vrch dortu. Korunuju ořechy.

Pomohl vám recept?
59hodnocení4

Další videorecepty