×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Ořechový dort s kávovým krémem

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do...
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Ořechový dort s kávovým krémem

Co budete potřebovat

NA TĚSTO
4 vejce
300 g cukru krupice
10 lžic studené vody
100 g hrubé mouky
100 g polohrubé mouky
½ balíčku kypřícího prášku do pečiva
špetka citronové kůry
100 g mletých vlašských ořechů
NA KRÉM
250 g másla
80 g hladké mouky
250 ml instantní kávy
2 žloutky
80 g cukru
vlašské ořechy na ozdobu

Jak na to?

Nejdřív se pustím do těsta. Oddělím žloutky od bílků a žloutky utřu s cukrem do světlé pěny. Přidám po lžíci vody a mouky. Tak postupně přidávám dalších 9 lžic vody a mouky. Zbytek obou mouk proseju a vmíchám kypřicí prášek. Mouky spolu s kůrou a oříšky spojím se žloutkovým těstem. Troubu předehřeju na 160 °C. Z bílků ušlehám sníh a lehce ho vmíchám do těsta, které vliju do dortové formy a peču tak 45 minut.

Zatím si připravím krém. Na mírném plamenu rozpustím 50 g másla, přidám mouku a vymíchám jíšku, kterou hned za stálého míchání zaliju kávou. Nechám lehce povařit, až krém zhoustne. Sundám ho z plotny a nechám krátce odpočinout a do ještě teplého krému zašlehám žloutky. Mezitím utřu zbytek másla s cukrem. Když je kávový krém vychladlý, vmíchám ho postupně do máslové hmoty.

Vychladlý korpus rozkrojím na 2 poloviny. Korpusy naplním krémem, kterým ozdobím i boky a vrch dortu. Korunuju ořechy.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Ořechový dort s kávovým krémem

Dezert Snadné Sladká jídla Magazín 12/2016 Počet porcí: 8
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

NA TĚSTO
4 vejce
300 g cukru krupice
10 lžic studené vody
100 g hrubé mouky
100 g polohrubé mouky
½ balíčku kypřícího prášku do pečiva
špetka citronové kůry
100 g mletých vlašských ořechů
NA KRÉM
250 g másla
80 g hladké mouky
250 ml instantní kávy
2 žloutky
80 g cukru
vlašské ořechy na ozdobu

Jak na to?

Nejdřív se pustím do těsta. Oddělím žloutky od bílků a žloutky utřu s cukrem do světlé pěny. Přidám po lžíci vody a mouky. Tak postupně přidávám dalších 9 lžic vody a mouky. Zbytek obou mouk proseju a vmíchám kypřicí prášek. Mouky spolu s kůrou a oříšky spojím se žloutkovým těstem. Troubu předehřeju na 160 °C. Z bílků ušlehám sníh a lehce ho vmíchám do těsta, které vliju do dortové formy a peču tak 45 minut.

Zatím si připravím krém. Na mírném plamenu rozpustím 50 g másla, přidám mouku a vymíchám jíšku, kterou hned za stálého míchání zaliju kávou. Nechám lehce povařit, až krém zhoustne. Sundám ho z plotny a nechám krátce odpočinout a do ještě teplého krému zašlehám žloutky. Mezitím utřu zbytek másla s cukrem. Když je kávový krém vychladlý, vmíchám ho postupně do máslové hmoty.

Vychladlý korpus rozkrojím na 2 poloviny. Korpusy naplním krémem, kterým ozdobím i boky a vrch dortu. Korunuju ořechy.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty