
Ořechovoovesné koláčky s bio jahodovým džemem od kláry
Postup přípravy
1. Oloupaná jablka zbavená jádřinců nahrubo nastrouhejte a vložte do mísy. Pustí-li šťávu, slijte ji. Vločky rozmixujte pár pulzy v mixéru tak, aby měly hrubě mletou strukturu, a dejte stranou. Ořechy v mixéru rozemelte najemno.
2. K jablkům přisypte kokos, skořici, špetku soli, rozmixované vločky a ořechy. Přidejte povolené máslo a javorový sirup. Vypracujte v těsto, zabalte ho do potravinové fólie a dejte odležet do lednice na 30 minut.
3. Z odleželé směsi tvořte stejně velké kuličky asi o velikosti vlašského ořechu. Vyskládejte je na 2 plechy vyložené pečicím papírem.
4. Do všech kuliček vytvořte koncem vařečky důlky a plňte je lžičkou jahodového džemu.
5. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C 25 minut dozlatova.
Pomohl vám recept?
6hodnocení5
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod