Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Ořechovoovesné koláčky s bio jahodovým džemem od kláry

Ořechovoovesné koláčky s bio jahodovým džemem od kláry

Ingredience

2 bio jablka
80 g ovesných vloček NP Bio
20 g bio vlašských ořechů
20 g strouhaného kokosu
1 lžička mleté skořice
sůl
30 g bio másla
2 lžičky javorového sirupu NP Bio
50 g výběrového džemu jahodového NP Bio

Postup přípravy

1. Oloupaná jablka zbavená jádřinců nahrubo nastrouhejte a vložte do mísy. Pustí-li šťávu, slijte ji. Vločky rozmixujte pár pulzy v mixéru tak, aby měly hrubě mletou strukturu, a dejte stranou. Ořechy v mixéru rozemelte najemno.

2. K jablkům přisypte kokos, skořici, špetku soli, rozmixované vločky a ořechy. Přidejte povolené máslo a javorový sirup. Vypracujte v těsto, zabalte ho do potravinové fólie a dejte odležet do lednice na 30 minut.

3. Z odleželé směsi tvořte stejně velké kuličky asi o velikosti vlašského ořechu. Vyskládejte je na 2 plechy vyložené pečicím papírem.

4. Do všech kuliček vytvořte koncem vařečky důlky a plňte je lžičkou jahodového džemu.

5. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C 25 minut dozlatova.

Pomohl vám recept?
6hodnocení5

Další videorecepty