Ořechovoovesné koláčky s bio jahodovým džemem od kláry
Ingredience
2 | bio jablka |
80 g | ovesných vloček NP Bio |
20 g | bio vlašských ořechů |
20 g | strouhaného kokosu |
1 | lžička mleté skořice |
sůl | |
30 g | bio másla |
2 | lžičky javorového sirupu NP Bio |
50 g | výběrového džemu jahodového NP Bio |
Postup přípravy
1. Oloupaná jablka zbavená jádřinců nahrubo nastrouhejte a vložte do mísy. Pustí-li šťávu, slijte ji. Vločky rozmixujte pár pulzy v mixéru tak, aby měly hrubě mletou strukturu, a dejte stranou. Ořechy v mixéru rozemelte najemno.
2. K jablkům přisypte kokos, skořici, špetku soli, rozmixované vločky a ořechy. Přidejte povolené máslo a javorový sirup. Vypracujte v těsto, zabalte ho do potravinové fólie a dejte odležet do lednice na 30 minut.
3. Z odleželé směsi tvořte stejně velké kuličky asi o velikosti vlašského ořechu. Vyskládejte je na 2 plechy vyložené pečicím papírem.
4. Do všech kuliček vytvořte koncem vařečky důlky a plňte je lžičkou jahodového džemu.
5. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C 25 minut dozlatova.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY