Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySalát na zimní sezónu s řapíkatým celerem a jablíčkem
Albert logoAlbert logo
  • Salát na zimní sezónu s řapíkatým celerem a jablíčkem

Salát na zimní sezónu s řapíkatým celerem a jablíčkem

Salát na zimní sezónu s řapíkatým celerem a jablíčkem
Velmi snadné
46-60 minut
2/5
Česká
Veganské
Recepty na každý den
Salát

Ingredience

Složení
4 porce
  • Quinoa BIO 250 g
  • Jablko BIO 4 ks
  • Řapíkatý celer BIO 1 řap.
  • Rukola BIO 100 g
  • Granátové jablko 1 ks
  • Hroznové víno bílé 300 g
  • Citron BIO 1 ks
  • Olej olivový BIO 30 ml
  • Javorový sirup BIO 30 ml
  • Vlašské ořechy BIO 100 g
  • Máta 1 hrs.
  • Sůl
  • Quinoa BIO 250 g
  • Jablko BIO 4 ks
  • Řapíkatý celer BIO 1 řap.
  • Rukola BIO 100 g
  • Granátové jablko 1 ks
  • Hroznové víno bílé 300 g
  • Citron BIO 1 ks
  • Olej olivový BIO 30 ml
  • Javorový sirup BIO 30 ml
  • Vlašské ořechy BIO 100 g
  • Máta 1 hrs.
  • Sůl

Příprava

1
Uvařte 250 g quinoy podle návodu na obalu v osolené vroucí vodě. Po uvaření ji sceďte a nechte vychladnout.
2
Omyjte 4 jablka a nakrájejte je na tenké měsíčky. Řapíkatý celer očistěte a nakrájejte na přibližně půlcentimetrové kousky. Propláchněte 100 g čerstvé rukoly a osušte ji pomocí papírových utěrek. Granátové jablko vyloupejte a omytých 300 g kuliček hroznového vína nakrájejte na poloviny.
3
V misce smíchejte 20 ml citronové šťávy, 30 ml javorového sirupu a 30 ml olivového oleje. Šlehejte, dokud nevznikne hladký dresink. Na pánvi nasucho opražte 100 g vlašských ořechů, dokud se nerozvoní. Nechte je lehce vychladnout.
4
Všechnu připravenou zeleninu a ovoce dejte do velké mísy, přelijte připraveným dresinkem a důkladně promíchejte. Salát dozdobte zrníčky granátového jablka a čerstvými lístky máty. I v zimě si můžete dopřát čerstvé saláty ze sezonních bio surovin z Albertovy Tržnice.
1
Uvařte 250 g quinoy podle návodu na obalu v osolené vroucí vodě. Po uvaření ji sceďte a nechte vychladnout.
2
Omyjte 4 jablka a nakrájejte je na tenké měsíčky. Řapíkatý celer očistěte a nakrájejte na přibližně půlcentimetrové kousky. Propláchněte 100 g čerstvé rukoly a osušte ji pomocí papírových utěrek. Granátové jablko vyloupejte a omytých 300 g kuliček hroznového vína nakrájejte na poloviny.
3
V misce smíchejte 20 ml citronové šťávy, 30 ml javorového sirupu a 30 ml olivového oleje. Šlehejte, dokud nevznikne hladký dresink. Na pánvi nasucho opražte 100 g vlašských ořechů, dokud se nerozvoní. Nechte je lehce vychladnout.
4
Všechnu připravenou zeleninu a ovoce dejte do velké mísy, přelijte připraveným dresinkem a důkladně promíchejte. Salát dozdobte zrníčky granátového jablka a čerstvými lístky máty. I v zimě si můžete dopřát čerstvé saláty ze sezonních bio surovin z Albertovy Tržnice.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 05.02.2025 do 11.02.2025

Platný ještě 4 dny

Od 15.01.2025 do 11.02.2025

Platný ještě 4 dny

Od 05.02.2025 do 11.02.2025

Platný ještě 4 dny

Od 15.01.2025 do 11.02.2025

Platný ještě 4 dny

Od 29.01.2025 do 11.02.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.