1
Uvařte 250 g quinoy podle návodu na obalu v osolené vroucí vodě. Po uvaření ji sceďte a nechte vychladnout.
2
Omyjte 4 jablka a nakrájejte je na tenké měsíčky. Řapíkatý celer očistěte a nakrájejte na přibližně půlcentimetrové kousky. Propláchněte 100 g čerstvé rukoly a osušte ji pomocí papírových utěrek. Granátové jablko vyloupejte a omytých 300 g kuliček hroznového vína nakrájejte na poloviny.
3
V misce smíchejte 20 ml citronové šťávy, 30 ml javorového sirupu a 30 ml olivového oleje. Šlehejte, dokud nevznikne hladký dresink. Na pánvi nasucho opražte 100 g vlašských ořechů, dokud se nerozvoní. Nechte je lehce vychladnout.
4
Všechnu připravenou zeleninu a ovoce dejte do velké mísy, přelijte připraveným dresinkem a důkladně promíchejte. Salát dozdobte zrníčky granátového jablka a čerstvými lístky máty. I v zimě si můžete dopřát čerstvé saláty ze sezonních bio surovin z Albertovy Tržnice.
1
Uvařte 250 g quinoy podle návodu na obalu v osolené vroucí vodě. Po uvaření ji sceďte a nechte vychladnout.
2
Omyjte 4 jablka a nakrájejte je na tenké měsíčky. Řapíkatý celer očistěte a nakrájejte na přibližně půlcentimetrové kousky. Propláchněte 100 g čerstvé rukoly a osušte ji pomocí papírových utěrek. Granátové jablko vyloupejte a omytých 300 g kuliček hroznového vína nakrájejte na poloviny.
3
V misce smíchejte 20 ml citronové šťávy, 30 ml javorového sirupu a 30 ml olivového oleje. Šlehejte, dokud nevznikne hladký dresink. Na pánvi nasucho opražte 100 g vlašských ořechů, dokud se nerozvoní. Nechte je lehce vychladnout.
4
Všechnu připravenou zeleninu a ovoce dejte do velké mísy, přelijte připraveným dresinkem a důkladně promíchejte. Salát dozdobte zrníčky granátového jablka a čerstvými lístky máty. I v zimě si můžete dopřát čerstvé saláty ze sezonních bio surovin z Albertovy Tržnice.