
Salát na zimní sezónu s řapíkatým celerem a jablíčkem

Velmi snadné
46-60 minut
3/5
Česká
Veganské
Recepty na každý den
Salát
Ingredience
Složení 4 porce
- Quinoa BIO 250 g
- Jablko BIO 4 ks
- Řapíkatý celer BIO 1 řap.
- Rukola BIO 100 g
- Granátové jablko 1 ks
- Hroznové víno bílé 300 g
- Citron BIO 1 ks
- Olej olivový BIO 30 ml
- Javorový sirup BIO 30 ml
- Vlašské ořechy BIO 100 g
- Máta 1 hrs.
- Sůl
- Quinoa BIO 250 g
- Jablko BIO 4 ks
- Řapíkatý celer BIO 1 řap.
- Rukola BIO 100 g
- Granátové jablko 1 ks
- Hroznové víno bílé 300 g
- Citron BIO 1 ks
- Olej olivový BIO 30 ml
- Javorový sirup BIO 30 ml
- Vlašské ořechy BIO 100 g
- Máta 1 hrs.
- Sůl
Příprava
- 1Uvařte 250 g quinoy podle návodu na obalu v osolené vroucí vodě. Po uvaření ji sceďte a nechte vychladnout.
- 2Omyjte 4 jablka a nakrájejte je na tenké měsíčky. Řapíkatý celer očistěte a nakrájejte na přibližně půlcentimetrové kousky. Propláchněte 100 g čerstvé rukoly a osušte ji pomocí papírových utěrek. Granátové jablko vyloupejte a omytých 300 g kuliček hroznového vína nakrájejte na poloviny.
- 3V misce smíchejte 20 ml citronové šťávy, 30 ml javorového sirupu a 30 ml olivového oleje. Šlehejte, dokud nevznikne hladký dresink. Na pánvi nasucho opražte 100 g vlašských ořechů, dokud se nerozvoní. Nechte je lehce vychladnout.
- 4Všechnu připravenou zeleninu a ovoce dejte do velké mísy, přelijte připraveným dresinkem a důkladně promíchejte. Salát dozdobte zrníčky granátového jablka a čerstvými lístky máty. I v zimě si můžete dopřát čerstvé saláty ze sezonních bio surovin z Albertovy Tržnice.
- 1Uvařte 250 g quinoy podle návodu na obalu v osolené vroucí vodě. Po uvaření ji sceďte a nechte vychladnout.
- 2Omyjte 4 jablka a nakrájejte je na tenké měsíčky. Řapíkatý celer očistěte a nakrájejte na přibližně půlcentimetrové kousky. Propláchněte 100 g čerstvé rukoly a osušte ji pomocí papírových utěrek. Granátové jablko vyloupejte a omytých 300 g kuliček hroznového vína nakrájejte na poloviny.
- 3V misce smíchejte 20 ml citronové šťávy, 30 ml javorového sirupu a 30 ml olivového oleje. Šlehejte, dokud nevznikne hladký dresink. Na pánvi nasucho opražte 100 g vlašských ořechů, dokud se nerozvoní. Nechte je lehce vychladnout.
- 4Všechnu připravenou zeleninu a ovoce dejte do velké mísy, přelijte připraveným dresinkem a důkladně promíchejte. Salát dozdobte zrníčky granátového jablka a čerstvými lístky máty. I v zimě si můžete dopřát čerstvé saláty ze sezonních bio surovin z Albertovy Tržnice.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.