×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Omeleta se sýrem a slaninou

Další recepty a články

Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový...
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s...
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s...
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...

Omeleta se sýrem a slaninou

Co budete potřebovat

650 g brambor , oloupaných
sůl a mletý pepř BASIC
lžíce olivového oleje
1 malá cibule, nakrájená na půlkolečka
2 stroužky česneku AQ, podrcené
75 g slaniny , nakrájené na kostičky
50 g ementálu
svazek petrželky, nasekané na drobno
3 velká vejce, lehce prošlehaná
opečená rajčata a houby k podávání

Jak na to?

Brambory v hrnci zalijte vodou, osolte a uvařte do poloměkka. Mezitím rozehřejte půl lžíce oleje v malé pánvi. Přidejte cibuli, špetku soli, přiklopte a na mírném ohni opékejte 15–20 minut, až cibule změkne, ke konci přidejte česnek. Pokud se cibule začne připalovat, podlijte ji troškou vody. Cibuli s česnekem přendejte do misky a v pánvi opečte slaninu dokřupava. Přidejte ji do misky. Slijte brambory a nechte je zchladnout. Pak je nakrájejte na kostičky a přisypte do misky k cibuli, česneku a slanině.
Přimíchejte sýr, petrželku, vejce a pepř. V pánvi rozehřejte lžíci oleje. Na něj rozprostřete bramborovou směs a uhlaďte. Opékejte, až spodek omelety zezlátne. Na pánev pak položte talíř, omeletu vyklopte, z talíře ji nechte sklouznout zpátky do pánve a opečte z druhé strany. Podávejte s opečenými rajčaty a houbami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Omeleta se sýrem a slaninou

Snídaně Snadné Česká Magazín 1/2015
Průměrné hodnocení 4 (1)

Co budete potřebovat

650 g brambor , oloupaných
sůl a mletý pepř BASIC
lžíce olivového oleje
1 malá cibule, nakrájená na půlkolečka
2 stroužky česneku AQ, podrcené
75 g slaniny , nakrájené na kostičky
50 g ementálu
svazek petrželky, nasekané na drobno
3 velká vejce, lehce prošlehaná
opečená rajčata a houby k podávání

Jak na to?

Brambory v hrnci zalijte vodou, osolte a uvařte do poloměkka. Mezitím rozehřejte půl lžíce oleje v malé pánvi. Přidejte cibuli, špetku soli, přiklopte a na mírném ohni opékejte 15–20 minut, až cibule změkne, ke konci přidejte česnek. Pokud se cibule začne připalovat, podlijte ji troškou vody. Cibuli s česnekem přendejte do misky a v pánvi opečte slaninu dokřupava. Přidejte ji do misky. Slijte brambory a nechte je zchladnout. Pak je nakrájejte na kostičky a přisypte do misky k cibuli, česneku a slanině.
Přimíchejte sýr, petrželku, vejce a pepř. V pánvi rozehřejte lžíci oleje. Na něj rozprostřete bramborovou směs a uhlaďte. Opékejte, až spodek omelety zezlátne. Na pánev pak položte talíř, omeletu vyklopte, z talíře ji nechte sklouznout zpátky do pánve a opečte z druhé strany. Podávejte s opečenými rajčaty a houbami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...

Inspirujte se podobnými recepty