Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 velká vejce
sůl a čerstvě mletý pepř
2 oříšky másla
hrst strouhaného ementálu, čedaru nebo jiného podobného sýra
pár kapek olivového oleje
lístky ze 2 snítek bazalky, natrhané
hrst cherry rajčátek, rozpůlených
listový salát k podávání

Postup přípravy

Rozbijte vejce do misky a vidličkou je prošlehejte se solí a pepřem. Malou pánvičku nechte rozehřát na mírném plameni. Vložte do ní 1 oříšek másla, a když bude rozpuštěné a začne bublat, vlijte vejce a krouživým pohybem pánvičky ho rozlijte po celé ploše. Když je omeleta skoro tuhá, jen nahoře zbývá trochu syrového vejce, posypte ji sýrem.
Špachtlí opatrně uvolněte okraje. Zajeďte pod část omelety a přehněte ji napůl. Když začne zlátnout, sesuňte ji na talíř.
Můžete ji ale vylepšit. Omeletu nepřehýbejte, ale sesuňte celou na talíř. Ve stejné pánvi rozehřejte další oříšek másla, přidejte olej, špetku soli a pepře, zamíchejte, přidejte rajčata a bazalku a lehce opečte. Směsí naplňte omeletu, přehněte ji, posypte sýrem a bazalkou.

Pomohl vám recept?
76hodnocení4

Další videorecepty