×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Omeleta podle Jamieho Olivera

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Omeleta podle Jamieho Olivera

Co budete potřebovat

2 velká vejce
sůl a čerstvě mletý pepř
2 oříšky másla
hrst strouhaného ementálu, čedaru nebo jiného podobného sýra
pár kapek olivového oleje
lístky ze 2 snítek bazalky, natrhané
hrst cherry rajčátek, rozpůlených
listový salát k podávání

Jak na to?

Rozbijte vejce do misky a vidličkou je prošlehejte se solí a pepřem. Malou pánvičku nechte rozehřát na mírném plameni. Vložte do ní 1 oříšek másla, a když bude rozpuštěné a začne bublat, vlijte vejce a krouživým pohybem pánvičky ho rozlijte po celé ploše. Když je omeleta skoro tuhá, jen nahoře zbývá trochu syrového vejce, posypte ji sýrem.
Špachtlí opatrně uvolněte okraje. Zajeďte pod část omelety a přehněte ji napůl. Když začne zlátnout, sesuňte ji na talíř.
Můžete ji ale vylepšit. Omeletu nepřehýbejte, ale sesuňte celou na talíř. Ve stejné pánvi rozehřejte další oříšek másla, přidejte olej, špetku soli a pepře, zamíchejte, přidejte rajčata a bazalku a lehce opečte. Směsí naplňte omeletu, přehněte ji, posypte sýrem a bazalkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Omeleta podle Jamieho Olivera

Hlavní chod Snadné Bazalka , Rajče Magazín 3/2016 Počet porcí: 1
Průměrné hodnocení 4 (19)

Co budete potřebovat

2 velká vejce
sůl a čerstvě mletý pepř
2 oříšky másla
hrst strouhaného ementálu, čedaru nebo jiného podobného sýra
pár kapek olivového oleje
lístky ze 2 snítek bazalky, natrhané
hrst cherry rajčátek, rozpůlených
listový salát k podávání

Jak na to?

Rozbijte vejce do misky a vidličkou je prošlehejte se solí a pepřem. Malou pánvičku nechte rozehřát na mírném plameni. Vložte do ní 1 oříšek másla, a když bude rozpuštěné a začne bublat, vlijte vejce a krouživým pohybem pánvičky ho rozlijte po celé ploše. Když je omeleta skoro tuhá, jen nahoře zbývá trochu syrového vejce, posypte ji sýrem.
Špachtlí opatrně uvolněte okraje. Zajeďte pod část omelety a přehněte ji napůl. Když začne zlátnout, sesuňte ji na talíř.
Můžete ji ale vylepšit. Omeletu nepřehýbejte, ale sesuňte celou na talíř. Ve stejné pánvi rozehřejte další oříšek másla, přidejte olej, špetku soli a pepře, zamíchejte, přidejte rajčata a bazalku a lehce opečte. Směsí naplňte omeletu, přehněte ji, posypte sýrem a bazalkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty