
Kotlet pražského uzenáře s vídeňským knedlíkem

Náročné
16-30 minut
4/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Vepřové kotlety 8 ks
- Sůl
- Pepř
- Olej olivový
- Šunka 200 g
- Žampiony 8 ks
- Drůbeží párek 5 ks
- Smetana ke šlehání 1 ks
- Zakysaná smetana 1 ks
- Citronová šťáva
- Mouka hladká 1 plž
- Houska 6 ks
- Mléko 250 ml
- Vejce 2 ks
- Mouka hrubá 140 g
- Olej slunečnicový
- Vepřové kotlety 8 ks
- Sůl
- Pepř
- Olej olivový
- Šunka 200 g
- Žampiony 8 ks
- Drůbeží párek 5 ks
- Smetana ke šlehání 1 ks
- Zakysaná smetana 1 ks
- Citronová šťáva
- Mouka hladká 1 plž
- Houska 6 ks
- Mléko 250 ml
- Vejce 2 ks
- Mouka hrubá 140 g
Příprava
- 1Kotlety naklepejte, osolte, opepřete a prudce opečte z obou stran na troše olivového oleje. Maso vyjměte z pánve a vsypte do ní šunku, párky i žampiony a krátce – asi 3–5 minut – osmahněte. Zalijte vodou, aby byly ingredience akorát ponořené, přidejte maso a v tlakovém hrnci duste asi 10 minut. Nakonec měkké maso opět vyjměte a směs v pánvi zahustěte směsí smetany ke šlehání, zakysané smetany a mouky. Dochuťte solí a citronovou šťávou. Kotlety podávejte s vídeňskými knedlíky.
- 2Na knedlíky zalijte housky mlékem našlehaným s vejci a pokapejte olejem. Chvíli nechte stát. Pak přidejte mouku a ze směsi udělejte (rukama navlhčenýma v ledové vodě) 6 kulatých knedlíků. Vařte je ve vroucí osolené vodě 8 minut z každé strany.
- 1Kotlety naklepejte, osolte, opepřete a prudce opečte z obou stran na troše olivového oleje. Maso vyjměte z pánve a vsypte do ní šunku, párky i žampiony a krátce – asi 3–5 minut – osmahněte. Zalijte vodou, aby byly ingredience akorát ponořené, přidejte maso a v tlakovém hrnci duste asi 10 minut. Nakonec měkké maso opět vyjměte a směs v pánvi zahustěte směsí smetany ke šlehání, zakysané smetany a mouky. Dochuťte solí a citronovou šťávou. Kotlety podávejte s vídeňskými knedlíky.
- 2Na knedlíky zalijte housky mlékem našlehaným s vejci a pokapejte olejem. Chvíli nechte stát. Pak přidejte mouku a ze směsi udělejte (rukama navlhčenýma v ledové vodě) 6 kulatých knedlíků. Vařte je ve vroucí osolené vodě 8 minut z každé strany.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.