
Skotská vejce

Snadné
46-60 minut
5/5
Ingredience
Složení 1 porcí
- Paprika mletá sladká 1/2 člž
- Muškátový oříšek
- Rozmarýn čerstvý 1 snít.
- Sůl
- Mouka hladká 4 plž
- Pepř
- Strouhanka 125 g
- Vejce křepelčí 9 ks
- Vejce 2 ks
- Hořčice plnotučná
- Olej slunečnicový
- Klobása bavorská 400 g
- Paprika mletá sladká 1/2 člž
- Muškátový oříšek
- Rozmarýn čerstvý 1 snít.
- Sůl
- Mouka hladká 4 plž
- Pepř
- Strouhanka 125 g
- Vejce křepelčí 9 ks
- Vejce 2 ks
- Hořčice plnotučná
- Olej slunečnicový
- Klobása bavorská 400 g
Příprava
- 1Do konvice dejte vařit vodu. Klobásky vymáčkněte ze střívka na talíř, poprašte je paprikou, posypte rozmarýnem a několikrát na ně strouhněte muškátový oříšek. Zlehka osolte, opepřete a vidličkou propracujte.
- 2Mouku, strouhanku a vejce rozdělte do tří misek. Křepelčí vajíčka dejte do rendlíku, přelijte vroucí vodou z konvice a 2 minuty vařte. Ihned poté rendlík stáhněte z ohně, dejte ho do dřezu a 2–3 minuty na vajíčka pouštějte studenou vodu. Pak je oloupejte.
- 3Z masové směsi tvarujte placičky o průměru cca 6 cm a balte do nich křepelčí vajíčka. Pak každou kuličku obalte v mouce, ve vejci a strouhance. Kuličky nechte vychladit.
- 4Do hlubšího kastrolu nalijte vyšší vrstvu oleje, nechte ho rozehřát a skotská vejce postupně osmažte dozlatova, trvá to asi 4–5 minut. Nedávejte je do oleje naráz, doporučujeme je smažit na 2–3 etapy podle velikosti kastrolu, každá kulička by měla mít kolem sebe dost místa.
- 5Osmažená skotská vejce odkládejte na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk. Podávejte s hořčicí a vychlazeným pivem.
- 1Do konvice dejte vařit vodu. Klobásky vymáčkněte ze střívka na talíř, poprašte je paprikou, posypte rozmarýnem a několikrát na ně strouhněte muškátový oříšek. Zlehka osolte, opepřete a vidličkou propracujte.
- 2Mouku, strouhanku a vejce rozdělte do tří misek. Křepelčí vajíčka dejte do rendlíku, přelijte vroucí vodou z konvice a 2 minuty vařte. Ihned poté rendlík stáhněte z ohně, dejte ho do dřezu a 2–3 minuty na vajíčka pouštějte studenou vodu. Pak je oloupejte.
- 3Z masové směsi tvarujte placičky o průměru cca 6 cm a balte do nich křepelčí vajíčka. Pak každou kuličku obalte v mouce, ve vejci a strouhance. Kuličky nechte vychladit.
- 4Do hlubšího kastrolu nalijte vyšší vrstvu oleje, nechte ho rozehřát a skotská vejce postupně osmažte dozlatova, trvá to asi 4–5 minut. Nedávejte je do oleje naráz, doporučujeme je smažit na 2–3 etapy podle velikosti kastrolu, každá kulička by měla mít kolem sebe dost místa.
- 5Osmažená skotská vejce odkládejte na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk. Podávejte s hořčicí a vychlazeným pivem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.