Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Okurkové gazpacho s avokádem a hráškem

Okurkové gazpacho s avokádem a hráškem

Léto plné energie! Vaše pravidelná dávka rychlých a jednoduchých receptů je tentokrát plná šťávy a čerstvého ovoce a zeleniny, které mají právě svoji sezonu.

Ingredience

450 g hrachových lusků
2 avokáda
1 šalotka
1 zelená chilli paprička
2 lžíce olivového oleje
1 salátová okurka NP Bio
1 1⁄2 hrsti čerstvého koriandru
1 limeta
500 ml vody
120 ml kokosového mléka
sůl, pepř
1 hrst čerstvé máty

Postup přípravy

1. Hrášek vyloupaný z lusků propláchněte vodou, pár kuliček dejte stranou na ozdobu a zbytek přesypte do mixéru.

2. Avokáda rozpulte, zbavte pecky, vyloupněte lžící a nakrájejte na kostky. Očistěte šalotku, chilli papričku a rozpůlené je přidejte do mixéru a vše přelijte olejem.

3. Z omyté okurky nastrouhejte pár plátků na ozdobu, zbytek nakrájejte na kostky a přidejte ke směsi i s čerstvým koriandrem, šťávou z limety, vodou a kokosovým mlékem.

4. Vše spolu pořádně rozmixujte na krémovou konzistenci. Pak ochuťte solí a pepřem.

5. Podávejte zakápnuté pár kapkami olivového oleje a ozdobené čerstvou mátou, plátkem okurky a hráškem.

Jak na to?

Pomohl vám recept?

Další videorecepty