×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Nilský okoun s mandlemi a fazolkami

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Nilský okoun s mandlemi a fazolkami

Tip do kuchyně

 

Podobně můžete připravit i další druhy ryb, jako je například losos nebo mořský vlk.

Co budete potřebovat

200 g zelených fazolek
2 filety z okouna nilského
mořská sůl, pepř
25 g másla
50 g mandlových lupínků
šťáva z poloviny citronu

Jak na to?

1) Zhruba litr a půl vody přiveďte k varu, vsypte fazolky a nechte je 3 minuty vařit doměkka.

2) Sceďte je, pak je krátce propláchněte v ledové vodě a nakonec je osušte.

3) Rozpalte větší pánev s nepřilnavým dnem, oba filety z obou stran osolte a opepřete, a potom je 4 až 5 minut opékejte z obou stran, aby maso změklo.

4) Ryby vyndejte z pánve, naopak do ní přidejte máslo a nechte ho rozpustit. Když se rozvoní, vsypte mandlové lupínky, promíchejte je a nechte je v pánvi, dokud máslo lehce nezezlátne.

5) Vmíchejte citronovou šťávu, sůl a pepř podle chuti. Fazolky rozdělte na 2 talíře, na ně posaďte po jednom rybím filetu a nakonec přelijte mandlovým máslem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Nilský okoun s mandlemi a fazolkami

Hlavní chod Velmi snadné Česká Smažení Magazín 8/2011
Průměrné hodnocení 4 (4)

Tip do kuchyně

 

Podobně můžete připravit i další druhy ryb, jako je například losos nebo mořský vlk.

Co budete potřebovat

200 g zelených fazolek
2 filety z okouna nilského
mořská sůl, pepř
25 g másla
50 g mandlových lupínků
šťáva z poloviny citronu

Jak na to?

1) Zhruba litr a půl vody přiveďte k varu, vsypte fazolky a nechte je 3 minuty vařit doměkka.

2) Sceďte je, pak je krátce propláchněte v ledové vodě a nakonec je osušte.

3) Rozpalte větší pánev s nepřilnavým dnem, oba filety z obou stran osolte a opepřete, a potom je 4 až 5 minut opékejte z obou stran, aby maso změklo.

4) Ryby vyndejte z pánve, naopak do ní přidejte máslo a nechte ho rozpustit. Když se rozvoní, vsypte mandlové lupínky, promíchejte je a nechte je v pánvi, dokud máslo lehce nezezlátne.

5) Vmíchejte citronovou šťávu, sůl a pepř podle chuti. Fazolky rozdělte na 2 talíře, na ně posaďte po jednom rybím filetu a nakonec přelijte mandlovým máslem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat