×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Obrácený řepný koláč s lučinou

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito

Obrácený řepný koláč s lučinou

Co budete potřebovat

15 g másla
8 malých červených řep AQ
1 lžíce třtinového cukru ABio
1 lžíce balzamikového octa
1 lžička tymiánových lístku AQ
sůl
pepř
1 hotové křehké těsto
50–80 g lučiny
čerstvá máta AQ

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Máslo rozpusťte v pánvi s nepřilnavým povrchem o průměru asi 19 cm. Přidejte řepy a opékejte je asi 2 minuty. Vsypte cukr, přidejte balzamikový ocet a tymián a směs dobře osolte a opepřete. Opékejte dalších 5 minut, aby směs mezi řepou zhoustla. Zakryté poklicí nebo alobalem dejte do trouby a pečte 20 minut. Poté vyjmete a nechte lehce zchladnout. Teplotu v troubě zvyšte na 220 °C, těsto rozviňte a přiklopte jím těstě pánev, přesahující těsto odřízněte. Pečte dalších 20 minut. Nechte 10 minut chladnout, pak přiklopte talířem, obraťte a nechte koláč vypadnout na talíř. Podávejte s kousky lučiny, ozdobené mátou.
Tip- Lučinu můžete klidně namíchat s čerstvým kozím sýrem, chuť bude ještě lepší.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Obrácený řepný koláč s lučinou

Předkrm Snadné Česká Vegetariánské Pečení Tymián , Máta Magazín 1/2013
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

15 g másla
8 malých červených řep AQ
1 lžíce třtinového cukru ABio
1 lžíce balzamikového octa
1 lžička tymiánových lístku AQ
sůl
pepř
1 hotové křehké těsto
50–80 g lučiny
čerstvá máta AQ

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Máslo rozpusťte v pánvi s nepřilnavým povrchem o průměru asi 19 cm. Přidejte řepy a opékejte je asi 2 minuty. Vsypte cukr, přidejte balzamikový ocet a tymián a směs dobře osolte a opepřete. Opékejte dalších 5 minut, aby směs mezi řepou zhoustla. Zakryté poklicí nebo alobalem dejte do trouby a pečte 20 minut. Poté vyjmete a nechte lehce zchladnout. Teplotu v troubě zvyšte na 220 °C, těsto rozviňte a přiklopte jím těstě pánev, přesahující těsto odřízněte. Pečte dalších 20 minut. Nechte 10 minut chladnout, pak přiklopte talířem, obraťte a nechte koláč vypadnout na talíř. Podávejte s kousky lučiny, ozdobené mátou.
Tip- Lučinu můžete klidně namíchat s čerstvým kozím sýrem, chuť bude ještě lepší.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito

Inspirujte se podobnými recepty