×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Obrácený řepný koláč s lučinou

Další recepty a články

Marinovaná cuketa s citronovou...
Marinovaná cuketa s...
Marinovaná cuketa s citronovou...
Marinovaná cuketa s citronovou...

Obrácený řepný koláč s lučinou

Co budete potřebovat

15 g másla
8 malých červených řep AQ
1 lžíce třtinového cukru ABio
1 lžíce balzamikového octa
1 lžička tymiánových lístku AQ
sůl
pepř
1 hotové křehké těsto
50–80 g lučiny
čerstvá máta AQ

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Máslo rozpusťte v pánvi s nepřilnavým povrchem o průměru asi 19 cm. Přidejte řepy a opékejte je asi 2 minuty. Vsypte cukr, přidejte balzamikový ocet a tymián a směs dobře osolte a opepřete. Opékejte dalších 5 minut, aby směs mezi řepou zhoustla. Zakryté poklicí nebo alobalem dejte do trouby a pečte 20 minut. Poté vyjmete a nechte lehce zchladnout. Teplotu v troubě zvyšte na 220 °C, těsto rozviňte a přiklopte jím těstě pánev, přesahující těsto odřízněte. Pečte dalších 20 minut. Nechte 10 minut chladnout, pak přiklopte talířem, obraťte a nechte koláč vypadnout na talíř. Podávejte s kousky lučiny, ozdobené mátou.
Tip- Lučinu můžete klidně namíchat s čerstvým kozím sýrem, chuť bude ještě lepší.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Obrácený řepný koláč s lučinou

Předkrm Snadné Česká Vegetariánské Pečení Magazín 1/2013
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

15 g másla
8 malých červených řep AQ
1 lžíce třtinového cukru ABio
1 lžíce balzamikového octa
1 lžička tymiánových lístku AQ
sůl
pepř
1 hotové křehké těsto
50–80 g lučiny
čerstvá máta AQ

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Máslo rozpusťte v pánvi s nepřilnavým povrchem o průměru asi 19 cm. Přidejte řepy a opékejte je asi 2 minuty. Vsypte cukr, přidejte balzamikový ocet a tymián a směs dobře osolte a opepřete. Opékejte dalších 5 minut, aby směs mezi řepou zhoustla. Zakryté poklicí nebo alobalem dejte do trouby a pečte 20 minut. Poté vyjmete a nechte lehce zchladnout. Teplotu v troubě zvyšte na 220 °C, těsto rozviňte a přiklopte jím těstě pánev, přesahující těsto odřízněte. Pečte dalších 20 minut. Nechte 10 minut chladnout, pak přiklopte talířem, obraťte a nechte koláč vypadnout na talíř. Podávejte s kousky lučiny, ozdobené mátou.
Tip- Lučinu můžete klidně namíchat s čerstvým kozím sýrem, chuť bude ještě lepší.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Marinovaná cuketa s citronovou...
Marinovaná cuketa s citronovou...
Marinovaná cuketa s citronovou...
Marinovaná cuketa s citronovou...

Inspirujte se podobnými recepty