×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Obrácené jahodové koláčky

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové...
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v...
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Obrácené jahodové koláčky

Tip do kuchyně

 

Vyklopte na talíře a podávejte s ušlehanou smetanou.

Co budete potřebovat

30 g másla
55 g krupicového cukru
1 vanilkový lusk
400 g jahod
400 g listového těsta
smetana ke šlehání

Jak na to?

Připravte si lahodné obrácené koláčky s jahodami. Určitě vám zachutnají.

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Máslo, cukr, 1,5 lžíce vody a vanilkový lusk dejte do malé pánve s nepřilnavým dnem a na středním plameni zahřívejte, dokud se cukr zcela nerozpustí.

3) Přiveďte k varu a pak zahřívejte ještě další 2–3 minuty. Sejměte z ohně a lusk ze vzniklého karamelu vyjměte.

4) Jahody rozdělte do 4 až 5 zapékacích mističek o objemu asi 180 mililitrů a přelijte je karamelem.

5) Listové těsto rozválejte do půl centimetru tenké placky a vykrájejte z něj kola o průměru 9 centimetrů a překryjte jimi jahody.

Pečte 20–25 minut dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Obrácené jahodové koláčky

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Jahodník měsíční Magazín 6/2012
Průměrné hodnocení 5 (1)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Tip do kuchyně

 

Vyklopte na talíře a podávejte s ušlehanou smetanou.

Co budete potřebovat

30 g másla
55 g krupicového cukru
1 vanilkový lusk
400 g jahod
400 g listového těsta
smetana ke šlehání

Jak na to?

Připravte si lahodné obrácené koláčky s jahodami. Určitě vám zachutnají.

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Máslo, cukr, 1,5 lžíce vody a vanilkový lusk dejte do malé pánve s nepřilnavým dnem a na středním plameni zahřívejte, dokud se cukr zcela nerozpustí.

3) Přiveďte k varu a pak zahřívejte ještě další 2–3 minuty. Sejměte z ohně a lusk ze vzniklého karamelu vyjměte.

4) Jahody rozdělte do 4 až 5 zapékacích mističek o objemu asi 180 mililitrů a přelijte je karamelem.

5) Listové těsto rozválejte do půl centimetru tenké placky a vykrájejte z něj kola o průměru 9 centimetrů a překryjte jimi jahody.

Pečte 20–25 minut dozlatova.

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Tableta
rašelinová
20 ks v balení
sleva 49 %
15 bodů + 4490 bez bodů 89

je vyrobena z rašeliny
a NPK hnojiva
průměr tablety: 36 mm

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.