×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Obrácené jahodové koláčky

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Obrácené jahodové koláčky

Tip do kuchyně

 

Vyklopte na talíře a podávejte s ušlehanou smetanou.

Co budete potřebovat

30 g másla
55 g krupicového cukru
1 vanilkový lusk
400 g jahod
400 g listového těsta
smetana ke šlehání

Jak na to?

Připravte si lahodné obrácené koláčky s jahodami. Určitě vám zachutnají.

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Máslo, cukr, 1,5 lžíce vody a vanilkový lusk dejte do malé pánve s nepřilnavým dnem a na středním plameni zahřívejte, dokud se cukr zcela nerozpustí.

3) Přiveďte k varu a pak zahřívejte ještě další 2–3 minuty. Sejměte z ohně a lusk ze vzniklého karamelu vyjměte.

4) Jahody rozdělte do 4 až 5 zapékacích mističek o objemu asi 180 mililitrů a přelijte je karamelem.

5) Listové těsto rozválejte do půl centimetru tenké placky a vykrájejte z něj kola o průměru 9 centimetrů a překryjte jimi jahody.

Pečte 20–25 minut dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Obrácené jahodové koláčky

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 6/2012
Průměrné hodnocení 5 (1)

Tip do kuchyně

 

Vyklopte na talíře a podávejte s ušlehanou smetanou.

Co budete potřebovat

30 g másla
55 g krupicového cukru
1 vanilkový lusk
400 g jahod
400 g listového těsta
smetana ke šlehání

Jak na to?

Připravte si lahodné obrácené koláčky s jahodami. Určitě vám zachutnají.

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Máslo, cukr, 1,5 lžíce vody a vanilkový lusk dejte do malé pánve s nepřilnavým dnem a na středním plameni zahřívejte, dokud se cukr zcela nerozpustí.

3) Přiveďte k varu a pak zahřívejte ještě další 2–3 minuty. Sejměte z ohně a lusk ze vzniklého karamelu vyjměte.

4) Jahody rozdělte do 4 až 5 zapékacích mističek o objemu asi 180 mililitrů a přelijte je karamelem.

5) Listové těsto rozválejte do půl centimetru tenké placky a vykrájejte z něj kola o průměru 9 centimetrů a překryjte jimi jahody.

Pečte 20–25 minut dozlatova.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty