×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Obrácené jahodové koláčky

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Obrácené jahodové koláčky

Tip do kuchyně

 

Vyklopte na talíře a podávejte s ušlehanou smetanou.

Co budete potřebovat

30 g másla
55 g krupicového cukru
1 vanilkový lusk
400 g jahod
400 g listového těsta
smetana ke šlehání

Jak na to?

Připravte si lahodné obrácené koláčky s jahodami. Určitě vám zachutnají.

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Máslo, cukr, 1,5 lžíce vody a vanilkový lusk dejte do malé pánve s nepřilnavým dnem a na středním plameni zahřívejte, dokud se cukr zcela nerozpustí.

3) Přiveďte k varu a pak zahřívejte ještě další 2–3 minuty. Sejměte z ohně a lusk ze vzniklého karamelu vyjměte.

4) Jahody rozdělte do 4 až 5 zapékacích mističek o objemu asi 180 mililitrů a přelijte je karamelem.

5) Listové těsto rozválejte do půl centimetru tenké placky a vykrájejte z něj kola o průměru 9 centimetrů a překryjte jimi jahody.

Pečte 20–25 minut dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Obrácené jahodové koláčky

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 6/2012
Průměrné hodnocení 5 (1)

Tip do kuchyně

 

Vyklopte na talíře a podávejte s ušlehanou smetanou.

Co budete potřebovat

30 g másla
55 g krupicového cukru
1 vanilkový lusk
400 g jahod
400 g listového těsta
smetana ke šlehání

Jak na to?

Připravte si lahodné obrácené koláčky s jahodami. Určitě vám zachutnají.

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Máslo, cukr, 1,5 lžíce vody a vanilkový lusk dejte do malé pánve s nepřilnavým dnem a na středním plameni zahřívejte, dokud se cukr zcela nerozpustí.

3) Přiveďte k varu a pak zahřívejte ještě další 2–3 minuty. Sejměte z ohně a lusk ze vzniklého karamelu vyjměte.

4) Jahody rozdělte do 4 až 5 zapékacích mističek o objemu asi 180 mililitrů a přelijte je karamelem.

5) Listové těsto rozválejte do půl centimetru tenké placky a vykrájejte z něj kola o průměru 9 centimetrů a překryjte jimi jahody.

Pečte 20–25 minut dozlatova.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Inspirujte se podobnými recepty