Obrácený koláč s hroznovým vínem
Ingredience
180 g | hladké mouky |
120 g | másla |
60 ml | vody |
sůl | |
150 g | třtinového cukru |
400 g | hroznového vína |
80 g | vlašských ořechů |
Postup přípravy
1. Vypracujte těsto ze 160 g mouky, 80 g másla, studené vody a špetky soli. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte v chladničce 20 minut odpočinout.
2. V pánvi na zbytku másla zkaramelizujte třtinový cukr. Rozetřete ho na dno připravené dortové formy o velikosti 23 cm. Navrch poklaďte kuličky vína. Mezery vyplňte nahrubo nasekanými ořechy.
3. Pracovní plochu poprašte zbytkem mouky a těsto pomocí válečku vyválejte dokulata do velikosti dortové formy. Hroznové víno jím pak překryjte a okraje zlehka přitlačte. Těsto propíchejte vidličkou, aby mohla během pečení unikat pára. Dortovou formu obalte zespodu alobalem, aby z ní v troubě nevytékal karamel.
4. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 30–40 minut dozlatova. Vyjměte z trouby, nechte 30 minut vychladnout a potom vyklopte na servírovací talíř.
5. Podávejte ještě teplý nebo nechte úplně vychladnout.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY