Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Obrácený koláč s hroznovým vínem

Obrácený koláč s hroznovým vínem

Ingredience

180 g hladké mouky
120 g másla
60 ml vody
sůl
150 g třtinového cukru
400 g hroznového vína
80 g vlašských ořechů

Postup přípravy

1. Vypracujte těsto ze 160 g mouky, 80 g másla, studené vody a špetky soli. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte v chladničce 20 minut odpočinout.

2. V pánvi na zbytku másla zkaramelizujte třtinový cukr. Rozetřete ho na dno připravené dortové formy o velikosti 23 cm. Navrch poklaďte kuličky vína. Mezery vyplňte nahrubo nasekanými ořechy.

3. Pracovní plochu poprašte zbytkem mouky a těsto pomocí válečku vyválejte dokulata do velikosti dortové formy. Hroznové víno jím pak překryjte a okraje zlehka přitlačte. Těsto propíchejte vidličkou, aby mohla během pečení unikat pára. Dortovou formu obalte zespodu alobalem, aby z ní v troubě nevytékal karamel.

4. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 30–40 minut dozlatova. Vyjměte z trouby, nechte 30 minut vychladnout a potom vyklopte na servírovací talíř.

5. Podávejte ještě teplý nebo nechte úplně vychladnout.

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty