Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Obrácený koláč s hroznovým vínem

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Obrácený koláč s hroznovým vínem

Co budete potřebovat

180 g hladké mouky
120 g másla
60 ml vody
sůl
150 g třtinového cukru
400 g hroznového vína
80 g vlašských ořechů

Jak na to?

1. Vypracujte těsto ze 160 g mouky, 80 g másla, studené vody a špetky soli. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte v chladničce 20 minut odpočinout.

2. V pánvi na zbytku másla zkaramelizujte třtinový cukr. Rozetřete ho na dno připravené dortové formy o velikosti 23 cm. Navrch poklaďte kuličky vína. Mezery vyplňte nahrubo nasekanými ořechy.

3. Pracovní plochu poprašte zbytkem mouky a těsto pomocí válečku vyválejte dokulata do velikosti dortové formy. Hroznové víno jím pak překryjte a okraje zlehka přitlačte. Těsto propíchejte vidličkou, aby mohla během pečení unikat pára. Dortovou formu obalte zespodu alobalem, aby z ní v troubě nevytékal karamel.

4. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 30–40 minut dozlatova. Vyjměte z trouby, nechte 30 minut vychladnout a potom vyklopte na servírovací talíř.

5. Podávejte ještě teplý nebo nechte úplně vychladnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Obrácený koláč s hroznovým vínem

Dezert Snadné Moučníky a koláče Sváteční Vegetariánské Magazín 11/2021 Počet porcí: 1 koláč
(0)

Co budete potřebovat

180 g hladké mouky
120 g másla
60 ml vody
sůl
150 g třtinového cukru
400 g hroznového vína
80 g vlašských ořechů

Jak na to?

1. Vypracujte těsto ze 160 g mouky, 80 g másla, studené vody a špetky soli. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte v chladničce 20 minut odpočinout.

2. V pánvi na zbytku másla zkaramelizujte třtinový cukr. Rozetřete ho na dno připravené dortové formy o velikosti 23 cm. Navrch poklaďte kuličky vína. Mezery vyplňte nahrubo nasekanými ořechy.

3. Pracovní plochu poprašte zbytkem mouky a těsto pomocí válečku vyválejte dokulata do velikosti dortové formy. Hroznové víno jím pak překryjte a okraje zlehka přitlačte. Těsto propíchejte vidličkou, aby mohla během pečení unikat pára. Dortovou formu obalte zespodu alobalem, aby z ní v troubě nevytékal karamel.

4. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 30–40 minut dozlatova. Vyjměte z trouby, nechte 30 minut vychladnout a potom vyklopte na servírovací talíř.

5. Podávejte ještě teplý nebo nechte úplně vychladnout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty