
Obrácený jablečno-medovýkoláč se solí

Snadné
46-60 minut
4/5
Ingredience
Složení 1 porcí
- Máslo 100 g
- Med 100 ml
- Citronová kůra 1 ks
- Jablko 400 g
- Listové těsto 1 ks
- Sůl 1/2 člž
- Máslo 100 g
- Med 100 ml
- Citronová kůra 1 ks
- Jablko 400 g
- Listové těsto 1 ks
- Sůl 1/2 člž
Příprava
- 1Troubu předehřejte na 200 °C. Máslo, med a citronovou kůru rozehřejte v malé pánvičce na vyšším plameni. Přiveďte k varu a vařte 1–2 minuty, dokud směs mírně nezhoustne. Pak ji vlijte do pekáčku nebo formy o průměru 21 cm a nasypte na ni plátky jablek.
- 2Z listového těsta vyválejte kruh o průměru 24 cm a přikryjte jím jablka, u okrajů těsto přitlačte. Ostrým nožem udělejte ve středu těsta několik zářezů. Pečte 35–40 minut dozlatova.
- 3Po upečení nechte koláč pár minut odpočívat a pak ho vyklopte. Před podáváním posypte vločkovou solí a pokapejte medem.
- 1Troubu předehřejte na 200 °C. Máslo, med a citronovou kůru rozehřejte v malé pánvičce na vyšším plameni. Přiveďte k varu a vařte 1–2 minuty, dokud směs mírně nezhoustne. Pak ji vlijte do pekáčku nebo formy o průměru 21 cm a nasypte na ni plátky jablek.
- 2Z listového těsta vyválejte kruh o průměru 24 cm a přikryjte jím jablka, u okrajů těsto přitlačte. Ostrým nožem udělejte ve středu těsta několik zářezů. Pečte 35–40 minut dozlatova.
- 3Po upečení nechte koláč pár minut odpočívat a pak ho vyklopte. Před podáváním posypte vločkovou solí a pokapejte medem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.