×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Obrácený jablečno-medovýkoláč se solí

Další recepty a články

Anýzovoskořicové kroketky
Anýzovoskořicové...
Anýzovoskořicové kroketky
Anýzovoskořicové kroketky
Banánové lívance s ovesnými...
Banánové lívance s...
Banánové lívance s ovesnými...
Banánové lívance s ovesnými...
Batátové brownie plné energie
Batátové brownie...
Batátové brownie plné energie
Batátové brownie plné energie
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí

Obrácený jablečno-medovýkoláč se solí

Co budete potřebovat

100 g másla, nasekaného na kousky
100 ml tekutého medu + pár kapek
k podávání
kůra z 1 citronu, nastrouhaná
400 g jablek (např. Jonagold, Gala
nebo Golden Delicious), oloupaných
a nakrájených na menší plátky
1 balení hotového listového těsta
½ lžičky vločkové soli

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Máslo, med a citronovou kůru rozehřejte v malé pánvičce na vyšším plameni. Přiveďte k varu a vařte 1–2 minuty, dokud směs mírně nezhoustne. Pak ji vlijte do pekáčku nebo formy o průměru 21 cm a nasypte na ni plátky jablek.
Z listového těsta vyválejte kruh o průměru 24 cm a přikryjte jím jablka, u okrajů těsto přitlačte. Ostrým nožem udělejte ve středu těsta několik zářezů. Pečte 35–40 minut dozlatova.
Po upečení nechte koláč pár minut odpočívat a pak ho vyklopte. Před podáváním posypte vločkovou solí a pokapejte medem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Obrácený jablečno-medovýkoláč se solí

Snadné Magazín 10/2015
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

100 g másla, nasekaného na kousky
100 ml tekutého medu + pár kapek
k podávání
kůra z 1 citronu, nastrouhaná
400 g jablek (např. Jonagold, Gala
nebo Golden Delicious), oloupaných
a nakrájených na menší plátky
1 balení hotového listového těsta
½ lžičky vločkové soli

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Máslo, med a citronovou kůru rozehřejte v malé pánvičce na vyšším plameni. Přiveďte k varu a vařte 1–2 minuty, dokud směs mírně nezhoustne. Pak ji vlijte do pekáčku nebo formy o průměru 21 cm a nasypte na ni plátky jablek.
Z listového těsta vyválejte kruh o průměru 24 cm a přikryjte jím jablka, u okrajů těsto přitlačte. Ostrým nožem udělejte ve středu těsta několik zářezů. Pečte 35–40 minut dozlatova.
Po upečení nechte koláč pár minut odpočívat a pak ho vyklopte. Před podáváním posypte vločkovou solí a pokapejte medem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Anýzovoskořicové kroketky
Anýzovoskořicové kroketky
Anýzovoskořicové kroketky
Anýzovoskořicové kroketky
Banánové lívance s ovesnými...
Banánové lívance s ovesnými...
Banánové lívance s ovesnými...
Banánové lívance s ovesnými...
Batátové brownie plné energie
Batátové brownie plné energie
Batátové brownie plné energie
Batátové brownie plné energie
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí

Inspirujte se podobnými recepty