×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Obrácený jablečno-medovýkoláč se solí

Další recepty a články

Bazalkové pesto
Bazalkové pesto
Bazalkové pesto
Bazalkové pesto
Bazalkový olej s chilli
Bazalkový olej s...
Bazalkový olej s chilli
Bazalkový olej s chilli
Bramborovo-pórkový krém se...
Bramborovo-pórkový...
Bramborovo-pórkový krém se...
Bramborovo-pórkový krém se...
Burrito plněné rýží a sýrem...
Burrito plněné rýží...
Burrito plněné rýží a sýrem...
Burrito plněné rýží a sýrem...

Obrácený jablečno-medovýkoláč se solí

Co budete potřebovat

100 g másla, nasekaného na kousky
100 ml tekutého medu + pár kapek
k podávání
kůra z 1 citronu, nastrouhaná
400 g jablek (např. Jonagold, Gala
nebo Golden Delicious), oloupaných
a nakrájených na menší plátky
1 balení hotového listového těsta
½ lžičky vločkové soli

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Máslo, med a citronovou kůru rozehřejte v malé pánvičce na vyšším plameni. Přiveďte k varu a vařte 1–2 minuty, dokud směs mírně nezhoustne. Pak ji vlijte do pekáčku nebo formy o průměru 21 cm a nasypte na ni plátky jablek.
Z listového těsta vyválejte kruh o průměru 24 cm a přikryjte jím jablka, u okrajů těsto přitlačte. Ostrým nožem udělejte ve středu těsta několik zářezů. Pečte 35–40 minut dozlatova.
Po upečení nechte koláč pár minut odpočívat a pak ho vyklopte. Před podáváním posypte vločkovou solí a pokapejte medem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Obrácený jablečno-medovýkoláč se solí

Snadné Magazín 10/2015
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

100 g másla, nasekaného na kousky
100 ml tekutého medu + pár kapek
k podávání
kůra z 1 citronu, nastrouhaná
400 g jablek (např. Jonagold, Gala
nebo Golden Delicious), oloupaných
a nakrájených na menší plátky
1 balení hotového listového těsta
½ lžičky vločkové soli

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Máslo, med a citronovou kůru rozehřejte v malé pánvičce na vyšším plameni. Přiveďte k varu a vařte 1–2 minuty, dokud směs mírně nezhoustne. Pak ji vlijte do pekáčku nebo formy o průměru 21 cm a nasypte na ni plátky jablek.
Z listového těsta vyválejte kruh o průměru 24 cm a přikryjte jím jablka, u okrajů těsto přitlačte. Ostrým nožem udělejte ve středu těsta několik zářezů. Pečte 35–40 minut dozlatova.
Po upečení nechte koláč pár minut odpočívat a pak ho vyklopte. Před podáváním posypte vločkovou solí a pokapejte medem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bazalkové pesto
Bazalkové pesto
Bazalkové pesto
Bazalkové pesto
Bazalkový olej s chilli
Bazalkový olej s chilli
Bazalkový olej s chilli
Bazalkový olej s chilli
Bramborovo-pórkový krém se...
Bramborovo-pórkový krém se...
Bramborovo-pórkový krém se...
Bramborovo-pórkový krém se...
Burrito plněné rýží a sýrem...
Burrito plněné rýží a sýrem...
Burrito plněné rýží a sýrem...
Burrito plněné rýží a sýrem...

Inspirujte se podobnými recepty