Obrácený jablečno-medovýkoláč se solí
Ingredience
100 g | másla, nasekaného na kousky |
100 ml | tekutého medu + pár kapek |
k podávání | |
kůra z 1 citronu, nastrouhaná | |
400 g | jablek (např. Jonagold, Gala |
nebo Golden Delicious), oloupaných | |
a nakrájených na menší plátky | |
1 | balení hotového listového těsta |
½ | lžičky vločkové soli |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 200 °C. Máslo, med a citronovou kůru rozehřejte v malé pánvičce na vyšším plameni. Přiveďte k varu a vařte 1–2 minuty, dokud směs mírně nezhoustne. Pak ji vlijte do pekáčku nebo formy o průměru 21 cm a nasypte na ni plátky jablek.
Z listového těsta vyválejte kruh o průměru 24 cm a přikryjte jím jablka, u okrajů těsto přitlačte. Ostrým nožem udělejte ve středu těsta několik zářezů. Pečte 35–40 minut dozlatova.
Po upečení nechte koláč pár minut odpočívat a pak ho vyklopte. Před podáváním posypte vločkovou solí a pokapejte medem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY