×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Obrácené hruškové muffiny

Další recepty a články

Borůvkové knedlíky z...
Borůvkové knedlíky z...
Borůvkové knedlíky z...
Borůvkové knedlíky z...
Meruňkové bramborové knedlíky
Meruňkové bramborové...
Meruňkové bramborové knedlíky
Meruňkové bramborové knedlíky
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové...
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové koblihy
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...

Obrácené hruškové muffiny

Co budete potřebovat

3 pevné hrušky (např. William), oloupané
1 lžička rozpuštěného másla na vymazání
60 ml javorového sirupu + troška k podávání
180 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
¼ lžičky mletého muškátového oříšku
¼ lžičky mleté skořice
60 g krupicového cukru
1 vejce, prošlehané
1 lžička vanilkového extraktu
60 ml mléka
60 ml rostlinného oleje

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Z každé hrušky – v její nejširší části – nakrájejte 2 kolečka silná 1 cm a dejte je na dno máslem vymazaných formiček na muffiny. Pokapejte javorovým sirupem a dejte na 10 minut do trouby, aby kolečka změkla. Zbytek hrušek bez jádřinců nastrouhejte do velké mísy, přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, koření, cukr a smíchejte. Pak přidejte vejce, extrakt, mléko a olej a zlehka promíchejte. Těsto rozdělte do formiček. Pečte 15 minut, špejlí ozkoušejte, zda je těsto upečené – nebudou na ní ulpívat drobečky. Vyklopte z formiček a nechte chvíli vychladnout. Přelijte javorovým sirupem a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Obrácené hruškové muffiny

Dezert Velmi snadné Magazín 11/2016
(0)

Co budete potřebovat

3 pevné hrušky (např. William), oloupané
1 lžička rozpuštěného másla na vymazání
60 ml javorového sirupu + troška k podávání
180 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
¼ lžičky mletého muškátového oříšku
¼ lžičky mleté skořice
60 g krupicového cukru
1 vejce, prošlehané
1 lžička vanilkového extraktu
60 ml mléka
60 ml rostlinného oleje

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Z každé hrušky – v její nejširší části – nakrájejte 2 kolečka silná 1 cm a dejte je na dno máslem vymazaných formiček na muffiny. Pokapejte javorovým sirupem a dejte na 10 minut do trouby, aby kolečka změkla. Zbytek hrušek bez jádřinců nastrouhejte do velké mísy, přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, koření, cukr a smíchejte. Pak přidejte vejce, extrakt, mléko a olej a zlehka promíchejte. Těsto rozdělte do formiček. Pečte 15 minut, špejlí ozkoušejte, zda je těsto upečené – nebudou na ní ulpívat drobečky. Vyklopte z formiček a nechte chvíli vychladnout. Přelijte javorovým sirupem a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Borůvkové knedlíky z...
Borůvkové knedlíky z...
Borůvkové knedlíky z...
Borůvkové knedlíky z...
Meruňkové bramborové knedlíky
Meruňkové bramborové knedlíky
Meruňkové bramborové knedlíky
Meruňkové bramborové knedlíky
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové koblihy
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...

Inspirujte se podobnými recepty