Oboustranný koláč
Ingredience
6 | větších, pevných jablek, oloupaných |
250 g | másla, pokojové teploty |
250 g | + 5 lžic krupicového cukru |
4 | velká vejce |
250 g | hladké mouky |
(nebo 240 g špaldové) | |
1 | lžička kypřicího prášku |
1 | sáček vanilkového cukru |
3 | lžíce skořice |
Postup přípravy
Formu o průměru 23 cm vyložte pečicím papírem. Jablka zbavte jádřinců, nakrájejte na čtvrtky a pak na plátky. Troubu předehřejte na 180 °C.
V míse utřete máslo s 250 g krupicového cukru. Po jednom vmíchejte vejce. Přidejte mouku smíchanou s kypřicím práškem a vanilkovým cukrem.
Ostatní krupicový cukr ochuťte skořicí. Dno formy vyložte polovinou plátků jablek a posypte půlkou cukru se skořicí. Zalijte těstem, uhlaďte. Navrch dejte zbylá jablka a posypte zbylým skořicovým cukrem. Pečte 1 hodinu, pak formu zakryjte alobalem, aby se koláč propekl, ale nespálil na povrchu. Pečte dalších 5 minut. Koláč podávejte samotný nebo s kopečkem šlehačky či zmrzliny.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY