×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Oboustranný koláč

Další recepty a články

Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky

Oboustranný koláč

Co budete potřebovat

6 větších, pevných jablek, oloupaných
250 g másla, pokojové teploty
250 g + 5 lžic krupicového cukru
4 velká vejce
250 g hladké mouky
(nebo 240 g špaldové)
1 lžička kypřicího prášku
1 sáček vanilkového cukru
3 lžíce skořice

Jak na to?

Formu o průměru 23 cm vyložte pečicím papírem. Jablka zbavte jádřinců, nakrájejte na čtvrtky a pak na plátky. Troubu předehřejte na 180 °C.

V míse utřete máslo s 250 g krupicového cukru. Po jednom vmíchejte vejce. Přidejte mouku smíchanou s kypřicím práškem a vanilkovým cukrem.

Ostatní krupicový cukr ochuťte skořicí. Dno formy vyložte polovinou plátků jablek a posypte půlkou cukru se skořicí. Zalijte těstem, uhlaďte. Navrch dejte zbylá jablka a posypte zbylým skořicovým cukrem. Pečte 1 hodinu, pak formu zakryjte alobalem, aby se koláč propekl, ale nespálil na povrchu. Pečte dalších 5 minut. Koláč podávejte samotný nebo s kopečkem šlehačky či zmrzliny.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Oboustranný koláč

Dezert Snadné Magazín 1/2016
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

6 větších, pevných jablek, oloupaných
250 g másla, pokojové teploty
250 g + 5 lžic krupicového cukru
4 velká vejce
250 g hladké mouky
(nebo 240 g špaldové)
1 lžička kypřicího prášku
1 sáček vanilkového cukru
3 lžíce skořice

Jak na to?

Formu o průměru 23 cm vyložte pečicím papírem. Jablka zbavte jádřinců, nakrájejte na čtvrtky a pak na plátky. Troubu předehřejte na 180 °C.

V míse utřete máslo s 250 g krupicového cukru. Po jednom vmíchejte vejce. Přidejte mouku smíchanou s kypřicím práškem a vanilkovým cukrem.

Ostatní krupicový cukr ochuťte skořicí. Dno formy vyložte polovinou plátků jablek a posypte půlkou cukru se skořicí. Zalijte těstem, uhlaďte. Navrch dejte zbylá jablka a posypte zbylým skořicovým cukrem. Pečte 1 hodinu, pak formu zakryjte alobalem, aby se koláč propekl, ale nespálil na povrchu. Pečte dalších 5 minut. Koláč podávejte samotný nebo s kopečkem šlehačky či zmrzliny.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky

Inspirujte se podobnými recepty