Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyProfiteroles plněné čokoládovým krémem
Albert logoAlbert logo
  • Profiteroles plněné čokoládovým krémem

Profiteroles plněné čokoládovým krémem

Profiteroles plněné čokoládovým krémem
Snadné
31-45 minut
0/5
Dezert

Ingredience

Složení
4 porce
  • Voda 150 ml
  • Mouka hladká 120 g
  • Olej slunečnicový 50 ml
  • Vejce 3 ks
  • Cukr moučkový
  • Čokoláda hořká 200 g
  • Čokoláda mléčná 50 g
  • Máta
  • Smetana ke šlehání 60 ml
  • Lesní směs ovoce
  • Máslo 120 g
  • Voda 150 ml
  • Mouka hladká 120 g
  • Olej slunečnicový 50 ml
  • Vejce 3 ks
  • Cukr moučkový
  • Čokoláda hořká 200 g
  • Čokoláda mléčná 50 g
  • Máta
  • Smetana ke šlehání 60 ml
  • Lesní směs ovoce
  • Máslo 120 g

Příprava

1
Přiveďte k varu v rendlíku vodu a vmíchejte do ní postupně za stálého míchání mouku. Až se začne kaše lehce chytat, odstavte z plotny a nechte vychladnout. Pak přidejte vejce, spojte s moučnou směsí a pak – můžete i v mixéru – přidejte zbývající 2 vejce a vpravte je do těsta. Mělo by vzniknout řidší těsto, které přesuňte do cukrářského sáčku. Vyložte plech pečicím papírem. Předehřejte troubu na 180 °C. Na plechu s pečícím papírem tvarujte bochánky o průměru 4 centimetry a 2 centimetry vysoké. Vložte do trouby a pečte 30 minut.
2
Zatím si ve vodní lázni rozpusťte čokolády, máslo a smetanu. Směs důkladně promíchejte a nechte trošku zchladnout. Pak ji dejte do cukrářského sáčku s úzkým otvorem a naplňte profiteroles. Při podávání ozdobte čerstvým ovocem, mátou a posypte moučkovým cukrem.
1
Přiveďte k varu v rendlíku vodu a vmíchejte do ní postupně za stálého míchání mouku. Až se začne kaše lehce chytat, odstavte z plotny a nechte vychladnout. Pak přidejte vejce, spojte s moučnou směsí a pak – můžete i v mixéru – přidejte zbývající 2 vejce a vpravte je do těsta. Mělo by vzniknout řidší těsto, které přesuňte do cukrářského sáčku. Vyložte plech pečicím papírem. Předehřejte troubu na 180 °C. Na plechu s pečícím papírem tvarujte bochánky o průměru 4 centimetry a 2 centimetry vysoké. Vložte do trouby a pečte 30 minut.
2
Zatím si ve vodní lázni rozpusťte čokolády, máslo a smetanu. Směs důkladně promíchejte a nechte trošku zchladnout. Pak ji dejte do cukrářského sáčku s úzkým otvorem a naplňte profiteroles. Při podávání ozdobte čerstvým ovocem, mátou a posypte moučkovým cukrem.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 27.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 30 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 23 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 27.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 30 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.