Obalovaný lilek s jogurtovým dipem
Ingredience
600 g | lilku |
2 | lžíce soli |
pepř | |
260 g | bílého jogurtu AQ |
1 | větší hrst čerstvé máty |
1 | stroužek česneku |
1 | lžička čerstvě vymačkané citronové šťávy |
150 g | hladké mouky ES |
3 | vejce AQ |
80 ml | mléka ES |
180 g | strouhanky |
olej |
Postup přípravy
1. Plátky lilku zasypte solí a nechte je půl hodiny vypotit. Pak jej důkladně omyjte a osušte papírovými ubrousky.
2. Mezitím, co lilek odpočívá, smíchejte jogurt, mátu, česnek, citronovou šťávu do dipu. Podle chuti ho osolte a opepřete a dejte stranou do chladu.
3. Mouku nasypte do mísy a promíchejte ji se solí a pepřem. V jiné míse lehce našlehejte vejce a mléko a do třetí vsypte strouhanku. Začněte obalovat plátky lilku: nejprve v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
3. V pánvi rozpalte asi centimetrovou vrstvu oleje a z obou stran na něm 2 minuty smažte kolečka lilku, pěkně dozlatova. Podávejte s mátovo-jogurtovým dipem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY