×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Obalovaný lilek s jogurtovým dipem

Další recepty a články

Kapustičky se slaninou
Kapustičky se...
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené...
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Citrony plněné sýrem s...
Citrony plněné sýrem...
Citrony plněné sýrem s...
Citrony plněné sýrem s...
Smažené cibulové kroužky
Smažené cibulové...
Smažené cibulové kroužky
Smažené cibulové kroužky

Obalovaný lilek s jogurtovým dipem

Co budete potřebovat

600 g lilku
2 lžíce soli
pepř
260 g bílého jogurtu AQ
1 větší hrst čerstvé máty
1 stroužek česneku
1 lžička čerstvě vymačkané citronové šťávy
150 g hladké mouky ES
3 vejce AQ
80 ml mléka ES
180 g strouhanky
olej

Jak na to?

1. Plátky lilku zasypte solí a nechte je půl hodiny vypotit. Pak jej důkladně omyjte a osušte papírovými ubrousky.
2. Mezitím, co lilek odpočívá, smíchejte jogurt, mátu, česnek, citronovou šťávu do dipu. Podle chuti ho osolte a opepřete a dejte stranou do chladu.
3. Mouku nasypte do mísy a promíchejte ji se solí a pepřem. V jiné míse lehce našlehejte vejce a mléko a do třetí vsypte strouhanku. Začněte obalovat plátky lilku: nejprve v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
3. V pánvi rozpalte asi centimetrovou vrstvu oleje a z obou stran na něm 2 minuty smažte kolečka lilku, pěkně dozlatova. Podávejte s mátovo-jogurtovým dipem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Obalovaný lilek s jogurtovým dipem

Předkrm Snadné Česká Chuťovky Magazín 8/2012
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

600 g lilku
2 lžíce soli
pepř
260 g bílého jogurtu AQ
1 větší hrst čerstvé máty
1 stroužek česneku
1 lžička čerstvě vymačkané citronové šťávy
150 g hladké mouky ES
3 vejce AQ
80 ml mléka ES
180 g strouhanky
olej

Jak na to?

1. Plátky lilku zasypte solí a nechte je půl hodiny vypotit. Pak jej důkladně omyjte a osušte papírovými ubrousky.
2. Mezitím, co lilek odpočívá, smíchejte jogurt, mátu, česnek, citronovou šťávu do dipu. Podle chuti ho osolte a opepřete a dejte stranou do chladu.
3. Mouku nasypte do mísy a promíchejte ji se solí a pepřem. V jiné míse lehce našlehejte vejce a mléko a do třetí vsypte strouhanku. Začněte obalovat plátky lilku: nejprve v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
3. V pánvi rozpalte asi centimetrovou vrstvu oleje a z obou stran na něm 2 minuty smažte kolečka lilku, pěkně dozlatova. Podávejte s mátovo-jogurtovým dipem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Citrony plněné sýrem s...
Citrony plněné sýrem s...
Citrony plněné sýrem s...
Citrony plněné sýrem s...
Smažené cibulové kroužky
Smažené cibulové kroužky
Smažené cibulové kroužky
Smažené cibulové kroužky

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat