×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Obalovaný lilek s jogurtovým dipem

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se...
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Okurková limonáda s vodkou
Okurková limonáda s...
Okurková limonáda s vodkou
Okurková limonáda s vodkou
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky...
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky ,létající...

Obalovaný lilek s jogurtovým dipem

Co budete potřebovat

600 g lilku
2 lžíce soli
pepř
260 g bílého jogurtu AQ
1 větší hrst čerstvé máty
1 stroužek česneku
1 lžička čerstvě vymačkané citronové šťávy
150 g hladké mouky ES
3 vejce AQ
80 ml mléka ES
180 g strouhanky
olej

Jak na to?

1. Plátky lilku zasypte solí a nechte je půl hodiny vypotit. Pak jej důkladně omyjte a osušte papírovými ubrousky.
2. Mezitím, co lilek odpočívá, smíchejte jogurt, mátu, česnek, citronovou šťávu do dipu. Podle chuti ho osolte a opepřete a dejte stranou do chladu.
3. Mouku nasypte do mísy a promíchejte ji se solí a pepřem. V jiné míse lehce našlehejte vejce a mléko a do třetí vsypte strouhanku. Začněte obalovat plátky lilku: nejprve v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
3. V pánvi rozpalte asi centimetrovou vrstvu oleje a z obou stran na něm 2 minuty smažte kolečka lilku, pěkně dozlatova. Podávejte s mátovo-jogurtovým dipem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Obalovaný lilek s jogurtovým dipem

Předkrm Snadné Česká Chuťovky Máta Magazín 8/2012
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

600 g lilku
2 lžíce soli
pepř
260 g bílého jogurtu AQ
1 větší hrst čerstvé máty
1 stroužek česneku
1 lžička čerstvě vymačkané citronové šťávy
150 g hladké mouky ES
3 vejce AQ
80 ml mléka ES
180 g strouhanky
olej

Jak na to?

1. Plátky lilku zasypte solí a nechte je půl hodiny vypotit. Pak jej důkladně omyjte a osušte papírovými ubrousky.
2. Mezitím, co lilek odpočívá, smíchejte jogurt, mátu, česnek, citronovou šťávu do dipu. Podle chuti ho osolte a opepřete a dejte stranou do chladu.
3. Mouku nasypte do mísy a promíchejte ji se solí a pepřem. V jiné míse lehce našlehejte vejce a mléko a do třetí vsypte strouhanku. Začněte obalovat plátky lilku: nejprve v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
3. V pánvi rozpalte asi centimetrovou vrstvu oleje a z obou stran na něm 2 minuty smažte kolečka lilku, pěkně dozlatova. Podávejte s mátovo-jogurtovým dipem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Okurková limonáda s vodkou
Okurková limonáda s vodkou
Okurková limonáda s vodkou
Okurková limonáda s vodkou
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky ,létající...

Inspirujte se podobnými recepty