
Jarní quiche jako z bistra

Snadné
Více než 60 minut
3/5
Francouzská
Vegetariánské
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Máslo 100 g
- Mouka hladká 170 g
- Sůl
- Voda 50 ml
- Hrášek mražený 350 g
- Ementál bloček 200 g
- Fazole
- Vejce 5 ks
- Mléko 50 ml
- Créme fraiche 100 g
- Pepř
- Špenát čerstvý 125 g
- Máslo 100 g
- Mouka hladká 170 g
- Sůl
- Voda 50 ml
- Hrášek mražený 350 g
- Ementál bloček 200 g
- Fazole
- Vejce 5 ks
- Mléko 50 ml
- Créme fraiche 100 g
- Pepř
- Špenát čerstvý 125 g
Příprava
- 1V kuchyňském robotu s hákem na těsto zpracujte 80 g másla, 160 g hladké mouky, ½ lžičky soli a 50 ml vody do hladkého těsta. Zabalte těsto do potravinářské fólie a nechte odpočívat v lednici alespoň 30 minut. Mezitím si v pánvi rozehřejte 10 g másla, orestujte na něm 350 g rozmraženého hrášku a nechte vychladnout. Nastrouhejte 200 g sýra ementál nahrubo.
- 2Vychlazené těsto vyválejte na pomoučené pracovní ploše na tenký plát. Pomocí válečku ho přeneste do dortové nebo koláčové formy o průměru 24 cm, kterou předtím vymažte 10 g másla. Důkladně vymačkejte do okrajů formy, těsto propíchejte vidličkou a zakryjte pečicím papírem. Na papír nasypte hrst suchých fazolí, které těsto zatíží. Pečte v troubě na 180 °C po dobu 10 minut. Poté opatrně odstraňte papír s fazolemi, těsto vraťte do trouby a pečte dalších 10 minut dozlatova.
- 3V míse rozšlehejte 5 vajec s 50 ml mléka, 100 g crème fraîche, špetkou soli a pepře a polovinou nastrouhaného sýra.
- 4Na upečené těsto rozložte 125 g omytého, nahrubo nasekaného špenátu a zalijte trochou vaječné směsi. Rovnoměrně posypte orestovaným hráškem a zalijte zbytkem vaječné směsi. Na vrch posypte zbylým sýrem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 35 minut, dokud se náplň nezpevní a povrch nezezlátne. Quiche jako z bistra nechte lehce vychladnout a nakrájejte na kousky.
- 1V kuchyňském robotu s hákem na těsto zpracujte 80 g másla, 160 g hladké mouky, ½ lžičky soli a 50 ml vody do hladkého těsta. Zabalte těsto do potravinářské fólie a nechte odpočívat v lednici alespoň 30 minut. Mezitím si v pánvi rozehřejte 10 g másla, orestujte na něm 350 g rozmraženého hrášku a nechte vychladnout. Nastrouhejte 200 g sýra ementál nahrubo.
- 2Vychlazené těsto vyválejte na pomoučené pracovní ploše na tenký plát. Pomocí válečku ho přeneste do dortové nebo koláčové formy o průměru 24 cm, kterou předtím vymažte 10 g másla. Důkladně vymačkejte do okrajů formy, těsto propíchejte vidličkou a zakryjte pečicím papírem. Na papír nasypte hrst suchých fazolí, které těsto zatíží. Pečte v troubě na 180 °C po dobu 10 minut. Poté opatrně odstraňte papír s fazolemi, těsto vraťte do trouby a pečte dalších 10 minut dozlatova.
- 3V míse rozšlehejte 5 vajec s 50 ml mléka, 100 g crème fraîche, špetkou soli a pepře a polovinou nastrouhaného sýra.
- 4Na upečené těsto rozložte 125 g omytého, nahrubo nasekaného špenátu a zalijte trochou vaječné směsi. Rovnoměrně posypte orestovaným hráškem a zalijte zbytkem vaječné směsi. Na vrch posypte zbylým sýrem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 35 minut, dokud se náplň nezpevní a povrch nezezlátne. Quiche jako z bistra nechte lehce vychladnout a nakrájejte na kousky.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Těsto Použijte studené ingredience: Máslo i voda by měly být opravdu studené, aby těsto zůstalo křehké. Nechte odpočinout: Těsto nechte minimálně 30 minut v lednici, aby se s ním lépe pracovalo a udrželo si tvar při pečení.Předpečení těsta Závaží: Jako zátěž poslouží fazole, rýže nebo speciální keramické kuličky. Zabráníte tím zvedání těsta. Pečte těsto na nižší teplotu: Asi 180 °C, dokud okraje nezačnou zlátnout.Pečení Při pečení neotvírejte troubu. Zabráníte poklesu teploty a kolapsu náplně. Po upečení nechte quiche vychladnout: Asi 10–15 minut, aby se náplň ustálila a snadněji se krájel.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.