ReceptyJarní quiche jako z bistra
Albert logoAlbert logo
  • Jarní quiche jako z bistra
  • Jarní quiche jako z bistra

Jarní quiche jako z bistra

Jarní quiche jako z bistra
Snadné
Více než 60 minut
3/5
Francouzská
Vegetariánské
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 100 g
  • Mouka hladká 170 g
  • Sůl
  • Voda 50 ml
  • Hrášek mražený 350 g
  • Ementál bloček 200 g
  • Fazole
  • Vejce 5 ks
  • Mléko 50 ml
  • Créme fraiche 100 g
  • Pepř
  • Špenát čerstvý 125 g
  • Máslo 100 g
  • Mouka hladká 170 g
  • Sůl
  • Voda 50 ml
  • Hrášek mražený 350 g
  • Ementál bloček 200 g
  • Fazole
  • Vejce 5 ks
  • Mléko 50 ml
  • Créme fraiche 100 g
  • Pepř
  • Špenát čerstvý 125 g

Příprava

  1. 1
    V kuchyňském robotu s hákem na těsto zpracujte 80 g másla, 160 g hladké mouky, ½ lžičky soli a 50 ml vody do hladkého těsta. Zabalte těsto do potravinářské fólie a nechte odpočívat v lednici alespoň 30 minut. Mezitím si v pánvi rozehřejte 10 g másla, orestujte na něm 350 g rozmraženého hrášku a nechte vychladnout. Nastrouhejte 200 g sýra ementál nahrubo.
  2. 2
    Vychlazené těsto vyválejte na pomoučené pracovní ploše na tenký plát. Pomocí válečku ho přeneste do dortové nebo koláčové formy o průměru 24 cm, kterou předtím vymažte 10 g másla. Důkladně vymačkejte do okrajů formy, těsto propíchejte vidličkou a zakryjte pečicím papírem. Na papír nasypte hrst suchých fazolí, které těsto zatíží. Pečte v troubě na 180 °C po dobu 10 minut. Poté opatrně odstraňte papír s fazolemi, těsto vraťte do trouby a pečte dalších 10 minut dozlatova.
  3. 3
    V míse rozšlehejte 5 vajec s 50 ml mléka, 100 g crème fraîche, špetkou soli a pepře a polovinou nastrouhaného sýra.
  4. 4
    Na upečené těsto rozložte 125 g omytého, nahrubo nasekaného špenátu a zalijte trochou vaječné směsi. Rovnoměrně posypte orestovaným hráškem a zalijte zbytkem vaječné směsi. Na vrch posypte zbylým sýrem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 35 minut, dokud se náplň nezpevní a povrch nezezlátne. Quiche jako z bistra nechte lehce vychladnout a nakrájejte na kousky.
  1. 1
    V kuchyňském robotu s hákem na těsto zpracujte 80 g másla, 160 g hladké mouky, ½ lžičky soli a 50 ml vody do hladkého těsta. Zabalte těsto do potravinářské fólie a nechte odpočívat v lednici alespoň 30 minut. Mezitím si v pánvi rozehřejte 10 g másla, orestujte na něm 350 g rozmraženého hrášku a nechte vychladnout. Nastrouhejte 200 g sýra ementál nahrubo.
  2. 2
    Vychlazené těsto vyválejte na pomoučené pracovní ploše na tenký plát. Pomocí válečku ho přeneste do dortové nebo koláčové formy o průměru 24 cm, kterou předtím vymažte 10 g másla. Důkladně vymačkejte do okrajů formy, těsto propíchejte vidličkou a zakryjte pečicím papírem. Na papír nasypte hrst suchých fazolí, které těsto zatíží. Pečte v troubě na 180 °C po dobu 10 minut. Poté opatrně odstraňte papír s fazolemi, těsto vraťte do trouby a pečte dalších 10 minut dozlatova.
  3. 3
    V míse rozšlehejte 5 vajec s 50 ml mléka, 100 g crème fraîche, špetkou soli a pepře a polovinou nastrouhaného sýra.
  4. 4
    Na upečené těsto rozložte 125 g omytého, nahrubo nasekaného špenátu a zalijte trochou vaječné směsi. Rovnoměrně posypte orestovaným hráškem a zalijte zbytkem vaječné směsi. Na vrch posypte zbylým sýrem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 35 minut, dokud se náplň nezpevní a povrch nezezlátne. Quiche jako z bistra nechte lehce vychladnout a nakrájejte na kousky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Těsto
    Použijte studené ingredience: Máslo i voda by měly být opravdu studené, aby těsto zůstalo křehké. Nechte odpočinout: Těsto nechte minimálně 30 minut v lednici, aby se s ním lépe pracovalo a udrželo si tvar při pečení.
  • Předpečení těsta
    Závaží: Jako zátěž poslouží fazole, rýže nebo speciální keramické kuličky. Zabráníte tím zvedání těsta. Pečte těsto na nižší teplotu: Asi 180 °C, dokud okraje nezačnou zlátnout.
  • Pečení
    Při pečení neotvírejte troubu. Zabráníte poklesu teploty a kolapsu náplně. Po upečení nechte quiche vychladnout: Asi 10–15 minut, aby se náplň ustálila a snadněji se krájel.
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 4 dny

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 4 dny

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 4 dny

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.