×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Tradiční nudle s mákem

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a...
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové...
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka

Tradiční nudle s mákem

Tip do kuchyně

 

Pokud je třeba, přidejte do těsta trochu vody, ale mělo by zůstat spíš tuhé.

Co budete potřebovat

500 g hladké mouky
4 velká vejce
špetka soli
100 g mletého máku
100 g moučkového cukru
100 g másla

Jak na to?

Připravte pro své děti tradiční nudle s mákem. Spousta dětí je miluje. A nejen děti.

1) Mouku nasypte na vál, uprostřed udělejte důlek, vyklepněte do něj vejce, přidejte špetku soli a malou metlou promíchejte.

2) Pak zpracujte rukama do těsta. Trvá to malinko déle, ale trpělivost se vyplatí.

3) Pak jej zabalte do potravinářské fólie a nechte půl hodiny odpočívat.

4) Těsto rozválejte na velmi tenkou placku, přibližně milimetr silnou, pomoučenou z každé strany ji přehněte do středu, obě poloviny pak znovu přeložte do středu a nakonec na sebe
obě poloviny „naložte“.

5) Nakrájejte 1 cm silné nudle. Nakrájené nudle nechte lehce oschnout, pak je uvařte doměkka ve vroucí osolené vodě.

6) Sceďte a horké posypte mákem a cukrem v poměru 1:1 a přelijte rozpuštěným máslem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tradiční nudle s mákem

Hlavní chod Snadné Česká Sladká jídla Vaření Magazín 10/2013
Průměrné hodnocení 4 (10)

Tip do kuchyně

 

Pokud je třeba, přidejte do těsta trochu vody, ale mělo by zůstat spíš tuhé.

Co budete potřebovat

500 g hladké mouky
4 velká vejce
špetka soli
100 g mletého máku
100 g moučkového cukru
100 g másla

Jak na to?

Připravte pro své děti tradiční nudle s mákem. Spousta dětí je miluje. A nejen děti.

1) Mouku nasypte na vál, uprostřed udělejte důlek, vyklepněte do něj vejce, přidejte špetku soli a malou metlou promíchejte.

2) Pak zpracujte rukama do těsta. Trvá to malinko déle, ale trpělivost se vyplatí.

3) Pak jej zabalte do potravinářské fólie a nechte půl hodiny odpočívat.

4) Těsto rozválejte na velmi tenkou placku, přibližně milimetr silnou, pomoučenou z každé strany ji přehněte do středu, obě poloviny pak znovu přeložte do středu a nakonec na sebe
obě poloviny „naložte“.

5) Nakrájejte 1 cm silné nudle. Nakrájené nudle nechte lehce oschnout, pak je uvařte doměkka ve vroucí osolené vodě.

6) Sceďte a horké posypte mákem a cukrem v poměru 1:1 a přelijte rozpuštěným máslem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat