×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Tradiční nudle s mákem

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a...
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové...
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka

Tradiční nudle s mákem

Tip do kuchyně

 

Pokud je třeba, přidejte do těsta trochu vody, ale mělo by zůstat spíš tuhé.

Co budete potřebovat

500 g hladké mouky
4 velká vejce
špetka soli
100 g mletého máku
100 g moučkového cukru
100 g másla

Jak na to?

Připravte pro své děti tradiční nudle s mákem. Spousta dětí je miluje. A nejen děti.

1) Mouku nasypte na vál, uprostřed udělejte důlek, vyklepněte do něj vejce, přidejte špetku soli a malou metlou promíchejte.

2) Pak zpracujte rukama do těsta. Trvá to malinko déle, ale trpělivost se vyplatí.

3) Pak jej zabalte do potravinářské fólie a nechte půl hodiny odpočívat.

4) Těsto rozválejte na velmi tenkou placku, přibližně milimetr silnou, pomoučenou z každé strany ji přehněte do středu, obě poloviny pak znovu přeložte do středu a nakonec na sebe
obě poloviny „naložte“.

5) Nakrájejte 1 cm silné nudle. Nakrájené nudle nechte lehce oschnout, pak je uvařte doměkka ve vroucí osolené vodě.

6) Sceďte a horké posypte mákem a cukrem v poměru 1:1 a přelijte rozpuštěným máslem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tradiční nudle s mákem

Hlavní chod Snadné Česká Sladká jídla Vaření Magazín 10/2013
Průměrné hodnocení 4 (9)

Tip do kuchyně

 

Pokud je třeba, přidejte do těsta trochu vody, ale mělo by zůstat spíš tuhé.

Co budete potřebovat

500 g hladké mouky
4 velká vejce
špetka soli
100 g mletého máku
100 g moučkového cukru
100 g másla

Jak na to?

Připravte pro své děti tradiční nudle s mákem. Spousta dětí je miluje. A nejen děti.

1) Mouku nasypte na vál, uprostřed udělejte důlek, vyklepněte do něj vejce, přidejte špetku soli a malou metlou promíchejte.

2) Pak zpracujte rukama do těsta. Trvá to malinko déle, ale trpělivost se vyplatí.

3) Pak jej zabalte do potravinářské fólie a nechte půl hodiny odpočívat.

4) Těsto rozválejte na velmi tenkou placku, přibližně milimetr silnou, pomoučenou z každé strany ji přehněte do středu, obě poloviny pak znovu přeložte do středu a nakonec na sebe
obě poloviny „naložte“.

5) Nakrájejte 1 cm silné nudle. Nakrájené nudle nechte lehce oschnout, pak je uvařte doměkka ve vroucí osolené vodě.

6) Sceďte a horké posypte mákem a cukrem v poměru 1:1 a přelijte rozpuštěným máslem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka

Inspirujte se podobnými recepty