Nové brambory s brynzou
Ingredience
250 g | slaniny v celku, nakrájené na kostičky |
1 kg | nových brambor |
30 g | másla |
300 g | brynzy |
250 ml | smetany ke šlehání |
3 | vejce |
sůl | |
čerstvě namletý pepř | |
kefír | |
čerstvá majoránka k podávání |
Postup přípravy
Pánev rozpálím na středním plameni a osmahnu na ní slaninu. Mezitím se mi vaří brambory ve slupce (asi 10 minut), a když už jsou skoro hotové, sliji je, nechám trochu vychladnout a nakrájím je na plátky.
Troubu předehřeji na 180 °C. Část másla rozpustím a vymažu jím zapékací mísu, do které vyskládám vrstvu brambor, potřu je brynzou, kterou jsem si prošlehala s trochou smetany, a posypu částí vypražené slaniny. Stejně postupuji se zbytkem zmíněných surovin, poslední vrstva jsou brambory.
Mísu vložím do trouby, nechám 10 minut zapéct, pak vše rovnoměrně zaliji smetanou prošlehanou s vejci, posypu špetkou soli a pepřem, pokladu lupínky másla a ještě asi 25 minut zapékám. Brynzové brambory jsou nejlepší s kefírem, ozdobené čerstvou majoránkou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY