Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Nové brambory s brynzou

Další recepty a články

Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za...
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka

Nové brambory s brynzou

Co budete potřebovat

250 g slaniny v celku, nakrájené na kostičky
1 kg nových brambor
30 g másla
300 g brynzy
250 ml smetany ke šlehání
3 vejce
sůl
čerstvě namletý pepř
kefír
čerstvá majoránka k podávání

Jak na to?

Pánev rozpálím na středním plameni a osmahnu na ní slaninu. Mezitím se mi vaří brambory ve slupce (asi 10 minut), a když už jsou skoro hotové, sliji je, nechám trochu vychladnout a nakrájím je na plátky.
Troubu předehřeji na 180 °C. Část másla rozpustím a vymažu jím zapékací mísu, do které vyskládám vrstvu brambor, potřu je brynzou, kterou jsem si prošlehala s trochou smetany, a posypu částí vypražené slaniny. Stejně postupuji se zbytkem zmíněných surovin, poslední vrstva jsou brambory.
Mísu vložím do trouby, nechám 10 minut zapéct, pak vše rovnoměrně zaliji smetanou prošlehanou s vejci, posypu špetkou soli a pepřem, pokladu lupínky másla a ještě asi 25 minut zapékám. Brynzové brambory jsou nejlepší s kefírem, ozdobené čerstvou majoránkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Nové brambory s brynzou

Hlavní chod Velmi snadné Česká Majoránka Magazín 7-8/2014
Průměrné hodnocení 4 (30)

Co budete potřebovat

250 g slaniny v celku, nakrájené na kostičky
1 kg nových brambor
30 g másla
300 g brynzy
250 ml smetany ke šlehání
3 vejce
sůl
čerstvě namletý pepř
kefír
čerstvá majoránka k podávání

Jak na to?

Pánev rozpálím na středním plameni a osmahnu na ní slaninu. Mezitím se mi vaří brambory ve slupce (asi 10 minut), a když už jsou skoro hotové, sliji je, nechám trochu vychladnout a nakrájím je na plátky.
Troubu předehřeji na 180 °C. Část másla rozpustím a vymažu jím zapékací mísu, do které vyskládám vrstvu brambor, potřu je brynzou, kterou jsem si prošlehala s trochou smetany, a posypu částí vypražené slaniny. Stejně postupuji se zbytkem zmíněných surovin, poslední vrstva jsou brambory.
Mísu vložím do trouby, nechám 10 minut zapéct, pak vše rovnoměrně zaliji smetanou prošlehanou s vejci, posypu špetkou soli a pepřem, pokladu lupínky másla a ještě asi 25 minut zapékám. Brynzové brambory jsou nejlepší s kefírem, ozdobené čerstvou majoránkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka

Inspirujte se podobnými recepty