×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Nepečený dort  s mascarpone a ovocem

Další recepty a články

Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky

Nepečený dort s mascarpone a ovocem

Co budete potřebovat

Korpus
50 g mandlí
200 g bezlepkových kakaových věnečků Nature´s Promise
2 lžíce másla
200 g hořké čokolády
Náplň
500 g mascarpone
1 lžíce citronové šťávy
3 lžíce medu + 1 lžíce na finální zakápnutí
200 g jahod
100 g borůvek
100 g ostružin
½ hrsti mandlí

Jak na to?

Formu vyložte pečicím papírem.
Mandle rozemelte pomocí stolního mixéru najemno, přidejte sušenky a ještě chvíli mixujte.
Ve vodní lázni nechte rozpustit máslo a čokoládu.
Do rozpuštěné čokolády vmíchejte rozemletou směs mandlí a sušenek. Dobře promíchejte a pomocí lžíce vmáčkněte směs do okrajů a na dno formy.
Korpus dejte chladit do lednice alespoň na hodinu.
Připravte krém smícháním mascarpone s citronovou šťávou a medem.
Vychlazený korpus vyjměte z formy, přesuňte na servírovací talíř nebo prkénko a naplňte krémem. Znovu dejte chladit na hodinu do lednice.
Před podáváním ozdobte ovocem a nahrubo nasekanými mandlemi. Na závěr zakápněte jednou lžící medu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Nepečený dort s mascarpone a ovocem

Dezert Velmi snadné Moučníky a koláče Bezlepkové Vegetariánské Magazín 6/2018 Počet porcí: 1 forma o průměru 23 cm
Průměrné hodnocení 3 (12)
Luxusní dort je jako stvořený pro chvíle pohody. Navíc je jeho příprava neobyčejně jednoduchá a výsledek naprosto famózní.

Co budete potřebovat

Korpus
50 g mandlí
200 g bezlepkových kakaových věnečků Nature´s Promise
2 lžíce másla
200 g hořké čokolády
Náplň
500 g mascarpone
1 lžíce citronové šťávy
3 lžíce medu + 1 lžíce na finální zakápnutí
200 g jahod
100 g borůvek
100 g ostružin
½ hrsti mandlí

Jak na to?

Formu vyložte pečicím papírem.
Mandle rozemelte pomocí stolního mixéru najemno, přidejte sušenky a ještě chvíli mixujte.
Ve vodní lázni nechte rozpustit máslo a čokoládu.
Do rozpuštěné čokolády vmíchejte rozemletou směs mandlí a sušenek. Dobře promíchejte a pomocí lžíce vmáčkněte směs do okrajů a na dno formy.
Korpus dejte chladit do lednice alespoň na hodinu.
Připravte krém smícháním mascarpone s citronovou šťávou a medem.
Vychlazený korpus vyjměte z formy, přesuňte na servírovací talíř nebo prkénko a naplňte krémem. Znovu dejte chladit na hodinu do lednice.
Před podáváním ozdobte ovocem a nahrubo nasekanými mandlemi. Na závěr zakápněte jednou lžící medu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat