Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Nepečený dort  s mascarpone a ovocem

Nepečený dort s mascarpone a ovocem

Luxusní dort je jako stvořený pro chvíle pohody. Navíc je jeho příprava neobyčejně jednoduchá a výsledek naprosto famózní.
Velmi snadné Dezert Počet porcí: 1 forma o průměru 23 cm Magazín 6/2018
Velmi snadné Dezert Počet porcí: 1 forma o průměru 23 cm Magazín 6/2018

Ingredience

Korpus
50 g mandlí
200 g bezlepkových kakaových věnečků Nature´s Promise
2 lžíce másla
200 g hořké čokolády
Náplň
500 g mascarpone
1 lžíce citronové šťávy
3 lžíce medu + 1 lžíce na finální zakápnutí
200 g jahod
100 g borůvek
100 g ostružin
½ hrsti mandlí

Postup přípravy

Formu vyložte pečicím papírem.
Mandle rozemelte pomocí stolního mixéru najemno, přidejte sušenky a ještě chvíli mixujte.
Ve vodní lázni nechte rozpustit máslo a čokoládu.
Do rozpuštěné čokolády vmíchejte rozemletou směs mandlí a sušenek. Dobře promíchejte a pomocí lžíce vmáčkněte směs do okrajů a na dno formy.
Korpus dejte chladit do lednice alespoň na hodinu.
Připravte krém smícháním mascarpone s citronovou šťávou a medem.
Vychlazený korpus vyjměte z formy, přesuňte na servírovací talíř nebo prkénko a naplňte krémem. Znovu dejte chladit na hodinu do lednice.
Před podáváním ozdobte ovocem a nahrubo nasekanými mandlemi. Na závěr zakápněte jednou lžící medu.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
49hodnocení3

Další videorecepty