×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečený nektarinkový koláč s mandlemi

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Pečený nektarinkový koláč s mandlemi

Tip do kuchyně

 

Podávejte pocukrované moučkovým cukrem.

Co budete potřebovat

55 g krupicového cukru
80 ml vlažného mléka
1 lžička sušeného droždí
170 g hladké mouky
1 žloutek
25 g másla
5 nektarinek
2 lžíce javorového sirupu
moučkový cukr
Mandlový základ:
75 g jemně mletých mandlí
45 g másla
11⁄2 lžíce krupicového cukru
1 vejce

Jak na to?

Nejprve udělejte mandlový základ:
1) Všechny potřebné suroviny smíchejte v míse do podoby drobenky.

2) Troubu předehřejte na 175 °C.

3) V míse smíchejte 1 lžíci cukru, mléko a droždí a dejte na 5 minut vzejít na teplé místo – na povrchu směsi by se měly vytvořit bublinky.

4) Mouku přesypte do mísy, přidejte k ní zbylý cukr, uprostřed udělejte důlek.

5) Doprostřed vyklepněte žloutek, přidejte máslo i kvásek a vše smíchejte.

6) Přeneste na pomoučenou plochu a uhněťte do hladkého a pružného těsta.

7) Přikryté v míse nechte půl hodiny kynout, aby těsto zdvojnásobilo objem.

8) Těsto rozválejte na pomoučené ploše do kruhu o průměru asi 28 cm či přiměřeně velkého oválu a vyložte jím velkou zapékací mísu.

9) Obvod těsta potřete mlékem a posypte dalším cukrem, vnitřek pak mandlovým základem.

10) Navrch rozprostřete plátky nektarinek, pokapejte javorovým sirupem a pečte 30–45 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečený nektarinkový koláč s mandlemi

Dezert Náročné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 8/2012
Průměrné hodnocení 5 (2)

Inspirujte se zdravými recepty

Tip do kuchyně

 

Podávejte pocukrované moučkovým cukrem.

Co budete potřebovat

55 g krupicového cukru
80 ml vlažného mléka
1 lžička sušeného droždí
170 g hladké mouky
1 žloutek
25 g másla
5 nektarinek
2 lžíce javorového sirupu
moučkový cukr
Mandlový základ:
75 g jemně mletých mandlí
45 g másla
11⁄2 lžíce krupicového cukru
1 vejce

Jak na to?

Nejprve udělejte mandlový základ:
1) Všechny potřebné suroviny smíchejte v míse do podoby drobenky.

2) Troubu předehřejte na 175 °C.

3) V míse smíchejte 1 lžíci cukru, mléko a droždí a dejte na 5 minut vzejít na teplé místo – na povrchu směsi by se měly vytvořit bublinky.

4) Mouku přesypte do mísy, přidejte k ní zbylý cukr, uprostřed udělejte důlek.

5) Doprostřed vyklepněte žloutek, přidejte máslo i kvásek a vše smíchejte.

6) Přeneste na pomoučenou plochu a uhněťte do hladkého a pružného těsta.

7) Přikryté v míse nechte půl hodiny kynout, aby těsto zdvojnásobilo objem.

8) Těsto rozválejte na pomoučené ploše do kruhu o průměru asi 28 cm či přiměřeně velkého oválu a vyložte jím velkou zapékací mísu.

9) Obvod těsta potřete mlékem a posypte dalším cukrem, vnitřek pak mandlovým základem.

10) Navrch rozprostřete plátky nektarinek, pokapejte javorovým sirupem a pečte 30–45 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty