×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pečený nektarinkový koláč s mandlemi

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Pečený nektarinkový koláč s mandlemi

Tip do kuchyně

 

Podávejte pocukrované moučkovým cukrem.

Co budete potřebovat

55 g krupicového cukru
80 ml vlažného mléka
1 lžička sušeného droždí
170 g hladké mouky
1 žloutek
25 g másla
5 nektarinek
2 lžíce javorového sirupu
moučkový cukr
Mandlový základ:
75 g jemně mletých mandlí
45 g másla
11⁄2 lžíce krupicového cukru
1 vejce

Jak na to?

Nejprve udělejte mandlový základ:
1) Všechny potřebné suroviny smíchejte v míse do podoby drobenky.

2) Troubu předehřejte na 175 °C.

3) V míse smíchejte 1 lžíci cukru, mléko a droždí a dejte na 5 minut vzejít na teplé místo – na povrchu směsi by se měly vytvořit bublinky.

4) Mouku přesypte do mísy, přidejte k ní zbylý cukr, uprostřed udělejte důlek.

5) Doprostřed vyklepněte žloutek, přidejte máslo i kvásek a vše smíchejte.

6) Přeneste na pomoučenou plochu a uhněťte do hladkého a pružného těsta.

7) Přikryté v míse nechte půl hodiny kynout, aby těsto zdvojnásobilo objem.

8) Těsto rozválejte na pomoučené ploše do kruhu o průměru asi 28 cm či přiměřeně velkého oválu a vyložte jím velkou zapékací mísu.

9) Obvod těsta potřete mlékem a posypte dalším cukrem, vnitřek pak mandlovým základem.

10) Navrch rozprostřete plátky nektarinek, pokapejte javorovým sirupem a pečte 30–45 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečený nektarinkový koláč s mandlemi

Dezert Náročné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 8/2012
Průměrné hodnocení 5 (2)

Tip do kuchyně

 

Podávejte pocukrované moučkovým cukrem.

Co budete potřebovat

55 g krupicového cukru
80 ml vlažného mléka
1 lžička sušeného droždí
170 g hladké mouky
1 žloutek
25 g másla
5 nektarinek
2 lžíce javorového sirupu
moučkový cukr
Mandlový základ:
75 g jemně mletých mandlí
45 g másla
11⁄2 lžíce krupicového cukru
1 vejce

Jak na to?

Nejprve udělejte mandlový základ:
1) Všechny potřebné suroviny smíchejte v míse do podoby drobenky.

2) Troubu předehřejte na 175 °C.

3) V míse smíchejte 1 lžíci cukru, mléko a droždí a dejte na 5 minut vzejít na teplé místo – na povrchu směsi by se měly vytvořit bublinky.

4) Mouku přesypte do mísy, přidejte k ní zbylý cukr, uprostřed udělejte důlek.

5) Doprostřed vyklepněte žloutek, přidejte máslo i kvásek a vše smíchejte.

6) Přeneste na pomoučenou plochu a uhněťte do hladkého a pružného těsta.

7) Přikryté v míse nechte půl hodiny kynout, aby těsto zdvojnásobilo objem.

8) Těsto rozválejte na pomoučené ploše do kruhu o průměru asi 28 cm či přiměřeně velkého oválu a vyložte jím velkou zapékací mísu.

9) Obvod těsta potřete mlékem a posypte dalším cukrem, vnitřek pak mandlovým základem.

10) Navrch rozprostřete plátky nektarinek, pokapejte javorovým sirupem a pečte 30–45 minut.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Inspirujte se podobnými recepty