Nejlepší pečená křidýlka
Ingredience
1 kg | kuřecích křídel |
1 | lžička mořské soli |
8 | lžic sójové omáčky |
6 | lžic sladké chilli omáčky |
6 | lžic jemného kečupu |
1–2 | stroužky česneku |
1 | vrchovatá lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru |
lžička a půl koření pěti vůní | |
2 | lžíce olivového oleje |
drcené sušené chilli k podávání |
Postup přípravy
Kuřecí křídla dobře omyjte, osušte a po celé ploše osolte. Vyskládejte do pekáčku tak, aby se co nejméně překrývala. Ostatní ingredience promíchejte v misce – lehce prošlehejte a polovinou směsi zalijte maso. Dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte za občasného promíchání asi pětačtyřicet minut, až se budou křídla úplně rozpadat. Podle potřeby přilévejte zbylou marinádu a potírejte jí kuřata. Podávejte s čerstvou bagetkou, zasypané drceným chilli.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY