×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Nejlepší pečená křidýlka

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Nejlepší pečená křidýlka

Co budete potřebovat

1 kg kuřecích křídel
1 lžička mořské soli
8 lžic sójové omáčky
6 lžic sladké chilli omáčky
6 lžic jemného kečupu
1–2 stroužky česneku
1 vrchovatá lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
lžička a půl koření pěti vůní
2 lžíce olivového oleje
drcené sušené chilli k podávání

Jak na to?

Kuřecí křídla dobře omyjte, osušte a po celé ploše osolte. Vyskládejte do pekáčku tak, aby se co nejméně překrývala. Ostatní ingredience promíchejte v misce – lehce prošlehejte a polovinou směsi zalijte maso. Dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte za občasného promíchání asi pětačtyřicet minut, až se budou křídla úplně rozpadat. Podle potřeby přilévejte zbylou marinádu a potírejte jí kuřata. Podávejte s čerstvou bagetkou, zasypané drceným chilli.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Nejlepší pečená křidýlka

Hlavní chod Snadné Americká Pečení Chilli paprička Magazín 5/2010
Průměrné hodnocení 4 (67)

Co budete potřebovat

1 kg kuřecích křídel
1 lžička mořské soli
8 lžic sójové omáčky
6 lžic sladké chilli omáčky
6 lžic jemného kečupu
1–2 stroužky česneku
1 vrchovatá lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
lžička a půl koření pěti vůní
2 lžíce olivového oleje
drcené sušené chilli k podávání

Jak na to?

Kuřecí křídla dobře omyjte, osušte a po celé ploše osolte. Vyskládejte do pekáčku tak, aby se co nejméně překrývala. Ostatní ingredience promíchejte v misce – lehce prošlehejte a polovinou směsi zalijte maso. Dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte za občasného promíchání asi pětačtyřicet minut, až se budou křídla úplně rozpadat. Podle potřeby přilévejte zbylou marinádu a potírejte jí kuřata. Podávejte s čerstvou bagetkou, zasypané drceným chilli.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Inspirujte se podobnými recepty