Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 lžíce olivového oleje
4 cibule
2 snítky čerstvého tymiánu
2 lžíce balzamikového octa
2 lžíce worcesterské omáčky
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky mletého pepře
230 g smetanového sýru
125 ml zakysané smetany
2 lžíce majonézy

Postup přípravy

Olej rozehřejte v hrnci, vsypte cibuli a na mírném ohni opékejte asi 30 minut, aby cibule získala karamelovou barvu. Vlijte ocet a worcesterskou omáčku. Vařte dalších 15 minut, aby vše zhoustlo. Osolte, opepřete a nechte zchladnout na pokojovou teplotu. Mezitím našlehejte sýr, smetanu a majonézu. Pak vmíchejte zchladlou cibuli a dochuťte solí. Minimálně 2 hodiny chlaďte. Hodí se k burgeru nebo čerstvé zelenině, pokrájené na hranolky.

Pomohl vám recept?
26hodnocení4

Další videorecepty