×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Nejlepší cibulový dip

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
4 cibule
2 snítky čerstvého tymiánu
2 lžíce balzamikového octa
2 lžíce worcesterské omáčky
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky mletého pepře
230 g smetanového sýru
125 ml zakysané smetany
2 lžíce majonézy

Jak na to?

Olej rozehřejte v hrnci, vsypte cibuli a na mírném ohni opékejte asi 30 minut, aby cibule získala karamelovou barvu. Vlijte ocet a worcesterskou omáčku. Vařte dalších 15 minut, aby vše zhoustlo. Osolte, opepřete a nechte zchladnout na pokojovou teplotu. Mezitím našlehejte sýr, smetanu a majonézu. Pak vmíchejte zchladlou cibuli a dochuťte solí. Minimálně 2 hodiny chlaďte. Hodí se k burgeru nebo čerstvé zelenině, pokrájené na hranolky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Nejlepší cibulový dip

Příloha Velmi snadné Česká Dipy, zálivky a marinády Grilování Magazín 7/2013
Průměrné hodnocení 4 (11)

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
4 cibule
2 snítky čerstvého tymiánu
2 lžíce balzamikového octa
2 lžíce worcesterské omáčky
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky mletého pepře
230 g smetanového sýru
125 ml zakysané smetany
2 lžíce majonézy

Jak na to?

Olej rozehřejte v hrnci, vsypte cibuli a na mírném ohni opékejte asi 30 minut, aby cibule získala karamelovou barvu. Vlijte ocet a worcesterskou omáčku. Vařte dalších 15 minut, aby vše zhoustlo. Osolte, opepřete a nechte zchladnout na pokojovou teplotu. Mezitím našlehejte sýr, smetanu a majonézu. Pak vmíchejte zchladlou cibuli a dochuťte solí. Minimálně 2 hodiny chlaďte. Hodí se k burgeru nebo čerstvé zelenině, pokrájené na hranolky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!
MARINADY