Dvoupatrový narozeninový dort s čokoládou

Happy birthday! Veselé narozeniny! Ať už slavíte kdekoliv a kdykoliv, bez dortu se řádná narozeninová oslava neobejde. A jak překvapíte s tím dvoupatrovým!
Snadné Dezert Počet porcí: 6 Magazín 10/2016
Snadné Dezert Počet porcí: 6 Magazín 10/2016

Co budete potřebovat na dvoupatrový narozeninový dort s čokoládou

NA ČOKOLÁDOVÝ KORPUS
60 g kakaa
125 ml vroucí vody
125 g změklého másla
200 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
3 vejce
160 g hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku
NA TMAVÝ KRÉM
950 ml smetany ke šlehání
600 g hořké čokolády
120 g másla
NA SVĚTLÝ KORPUS
375 g másla
250 g krupicového cukru
5 vajec
375 g hladké mouky
4 lžičky kypřicího prášku
NA SVĚTLÝ KRÉM
700 ml smetany ke šlehání
700 g bílé čokolády
120 g másla
200 g čerstvého ovoce + květy na ozdobu

Jak udělat dvoupatrový narozeninový dort zdravější

Recept jak na dvoupatrový narozeninový dort s čokoládou

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Pečicím papírem si vyložte 3 dortové formy o průměru 18 cm anebo pouze jednu vyšší formu a korpus poté rozkrojíte na 3 pláty. V misce smíchejte 60 g kakaa se 125 ml vroucí vody na pastu. Šlehačem vyšlehejte 125 g změklého másla s 200 g krupicového cukru a 1 sáčkem vanilkového cukru do hladké hmoty. Začněte přidávat postupně jedno vejce po druhém a vždy pečlivě zapracujte. Do směsi prosejte 160 g hladké mouky a 2 balení kypřicího prášku. Dobře promíchejte.
  2. Těsto rozdělte do forem a pečte 20–25 minut. Na zkoušku propíchněte dřevěnou špejlí. Pokud vyjde suchá a čistá, je korpus upečený. Vytáhněte z trouby a nechte 5 minut vychladnout, poté vyjměte z formy. Na tmavý krém svařte 950 ml smetany, 600 g hořké čokolády a 120 g másla. Za stálého míchání vše propojte a nechte vychladit. Vychlazený krém pak elektrickým šlehačem vyšlehejte v nadýchaný krém. Jednotlivé pláty kakaového korpusu spojte vrstvou čokoládového krému. Vrchní část dortu potřete také krémem a ozdobte lesním ovocem. Dejte chladit do lednice.
  3. Na světlý korpus rozehřejte troubu opět na 180 °C. Vyložte pečicím papírem 3 dortové formy o průměru 22 cm. Průměr musí být o něco větší než u tmavého korpusu. V míse vyšlehejte šlehačem 375 g změklého másla s 250 g krupicového cukru. Postupně zašlehejte 5 vajec, a jakmile je hmota hladká, zapracujte prosátých 375 g hladké mouky se 4 sáčky kypřicího prášku. Rozdělte rovnoměrně do forem a pečte přibližně 25 minut do lehce zlaté barvy. Korpus je hotový, když jej propíchnete špejlí a vyjde ven suchá a čistá. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
  4. Na světlý krém rozpusťte v kastrolku 700 ml smetany, 700 g bílé čokolády a 120 g másla. Míchejte, dokud se vše nepropojí, nechte vychladit a poté vyšlehejte elektrickým šlehačem do nadýchaného krému. Opět protřete všechny vrstvy korpusu. Vrchní část potřete krémem, posaďte na ni již předpřipravený tmavý dort a vzniklý lem na světlém dortu dozdobte opět ovocem, jedlými květy nebo lístky máty. Grandiózní dort je na světě!
Pomohl vám recept?
125hodnocení

Co byste o dvoupatrovém narozeninovém dortu s čokoládou měli vědět

Smetana je nejtučnější složkou mléka. Řadíme ji mezi mléčné výrobky. Smetanou ke šlehání mohou být označovány pouze ty, které obsahují více než 30 % tuku. Smetana ke šlehání by měla být v jídelníčku zařazena pouze občas, protože obsahuje nezdravé tuky.

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky