×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Narozeninový dort

Další recepty a články

Borůvkové knedlíky z...
Borůvkové knedlíky z...
Borůvkové knedlíky z...
Borůvkové knedlíky z...
Meruňkové bramborové knedlíky
Meruňkové bramborové...
Meruňkové bramborové knedlíky
Meruňkové bramborové knedlíky
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové...
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové koblihy
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...

Narozeninový dort

Co budete potřebovat

NA ČOKOLÁDOVÝ KORPUS
60 g kakaa
125 ml vroucí vody
125 g změklého másla
200 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
3 vejce
160 g hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku
NA TMAVÝ KRÉM
950 ml smetany ke šlehání
600 g hořké čokolády
120 g másla
NA SVĚTLÝ KORPUS
375 g másla
250 g krupicového cukru
5 vajec
375 g hladké mouky
4 lžičky kypřicího prášku
NA SVĚTLÝ KRÉM
700 ml smetany ke šlehání
700 g bílé čokolády
120 g másla
200 g čerstvého ovoce + květy na ozdobu

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Vyložte 3 dortové formy o průměru 18 cm pečicím papírem – můžete korpus péct i v jedné formě a pak ho rozříznout na tři pláty. Smíchejte kakao s vroucí vodou na pastu. Elektrickými metlami vyšlehejte máslo s oběma cukry do hladké hmoty. Jedno po druhém přidávejte vejce a vždy ho pečlivě zapracujte. Prosejte mouku s kypřicím práškem a kakaovou pastou a lžící dobře promíchejte.
Těsto rozdělte do tří forem a pečte 20–25 minut, aby zapíchnutá dřevěná špejle vyšla čistá. Po upečení nechte 5 minut chladnout ve formě a pak vyjměte a nechte vychladnout.
Mezitím připravte tmavý krém. Ingredience společně vařte dohladka za stálého míchání a nechte vychladit. Studenou směs pak vyšlehejte na jemný nadýchaný krém.
Jednotlivé vrstvy čokoládového korpusu spojte krémem a ozdobte lesním ovocem.
Předehřejte troubu na 190 °C. Vyložte 3 dortové formy o průměru 22 cm pečicím papírem. V míse prošlehejte máslo s cukrem. Přidejte vejce jedno po druhém. Zapracujte mouku s kypřicím práškem. Těsto rozdělte do forem a pečte asi 25 minut do světle zlaté barvy. Nechte vychladnout.
Mezitím připravte světlý krém. Postupujte stejně jako u tmavého krému. Nadýchaný krém, kterým spojujete vrstvy korpusu, prokládejte ovocem a na závěr ozdobte jedlými květy. Světlý i tmavý korpus propojte v grandiózní dort.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Narozeninový dort

Dezert Snadné Magazín 10/2016 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 4 (20)

Co budete potřebovat

NA ČOKOLÁDOVÝ KORPUS
60 g kakaa
125 ml vroucí vody
125 g změklého másla
200 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
3 vejce
160 g hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku
NA TMAVÝ KRÉM
950 ml smetany ke šlehání
600 g hořké čokolády
120 g másla
NA SVĚTLÝ KORPUS
375 g másla
250 g krupicového cukru
5 vajec
375 g hladké mouky
4 lžičky kypřicího prášku
NA SVĚTLÝ KRÉM
700 ml smetany ke šlehání
700 g bílé čokolády
120 g másla
200 g čerstvého ovoce + květy na ozdobu

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Vyložte 3 dortové formy o průměru 18 cm pečicím papírem – můžete korpus péct i v jedné formě a pak ho rozříznout na tři pláty. Smíchejte kakao s vroucí vodou na pastu. Elektrickými metlami vyšlehejte máslo s oběma cukry do hladké hmoty. Jedno po druhém přidávejte vejce a vždy ho pečlivě zapracujte. Prosejte mouku s kypřicím práškem a kakaovou pastou a lžící dobře promíchejte.
Těsto rozdělte do tří forem a pečte 20–25 minut, aby zapíchnutá dřevěná špejle vyšla čistá. Po upečení nechte 5 minut chladnout ve formě a pak vyjměte a nechte vychladnout.
Mezitím připravte tmavý krém. Ingredience společně vařte dohladka za stálého míchání a nechte vychladit. Studenou směs pak vyšlehejte na jemný nadýchaný krém.
Jednotlivé vrstvy čokoládového korpusu spojte krémem a ozdobte lesním ovocem.
Předehřejte troubu na 190 °C. Vyložte 3 dortové formy o průměru 22 cm pečicím papírem. V míse prošlehejte máslo s cukrem. Přidejte vejce jedno po druhém. Zapracujte mouku s kypřicím práškem. Těsto rozdělte do forem a pečte asi 25 minut do světle zlaté barvy. Nechte vychladnout.
Mezitím připravte světlý krém. Postupujte stejně jako u tmavého krému. Nadýchaný krém, kterým spojujete vrstvy korpusu, prokládejte ovocem a na závěr ozdobte jedlými květy. Světlý i tmavý korpus propojte v grandiózní dort.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Borůvkové knedlíky z...
Borůvkové knedlíky z...
Borůvkové knedlíky z...
Borůvkové knedlíky z...
Meruňkové bramborové knedlíky
Meruňkové bramborové knedlíky
Meruňkové bramborové knedlíky
Meruňkové bramborové knedlíky
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové koblihy
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...

Inspirujte se podobnými recepty