
Závin se švestkami

Snadné
0-15 minut
4/5
Česká
Ingredience
Složení 1 porcí
- Máslo 250 g
- Smetana ke šlehání 250 g
- Hruška 250 g
- Švestky sušené 250 g
- Mouka hladká 500 g
- Rum
- Rozinky 50 g
- Mandle plátky 100 g
- Cukr krupicový 50 g
- Zakysaná smetana 1 ks
- Vejce 1 ks
- Máslo 250 g
- Smetana ke šlehání 250 g
- Hruška 250 g
- Švestky sušené 250 g
- Mouka hladká 500 g
- Rum
- Rozinky 50 g
- Mandle plátky 100 g
- Cukr krupicový 50 g
- Zakysaná smetana 1 ks
- Vejce 1 ks
Příprava
- 1Máslo nastrouhejte do mísy, přidejte k němu ušlehanou smetanu a mouku a uhněťte hladké těsto. Rozdělte ho na čtyři díly a ty rozválejte do obdélníkových plátů. Na pláty rozdělte na kostičky nakrájené hrušky a švestky. Posypte rozinkami, polovinou mandlí, pocukrujte a stočte do závinů. Potřete rozšlehaným vejcem, posypte zbylými mandlemi a při 180 °C pečte dozlatova. Podávejte se zakysanou smetanou.
- 1Máslo nastrouhejte do mísy, přidejte k němu ušlehanou smetanu a mouku a uhněťte hladké těsto. Rozdělte ho na čtyři díly a ty rozválejte do obdélníkových plátů. Na pláty rozdělte na kostičky nakrájené hrušky a švestky. Posypte rozinkami, polovinou mandlí, pocukrujte a stočte do závinů. Potřete rozšlehaným vejcem, posypte zbylými mandlemi a při 180 °C pečte dozlatova. Podávejte se zakysanou smetanou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.