×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Nakládaný květák s bílou ředkví a koprem

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné...
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky

Nakládaný květák s bílou ředkví a koprem

Co budete potřebovat

1 květák
2 bílé ředkve
2 snítky kopru
2,5–3 lžičky soli
160 ml červeného vinného octa
120 ml převařené vody
2 lžíce medu
1 lžička koření pěti vůní

Jak na to?

1. Květák očistěte a rozeberte na růžičky. Společně s ředkví nakrájejte na tenké proužky.

2. Promíchejte s natrhaným koprem, nasolte a zalijte studenou vodou. Nechte minimálně 2 hodiny macerovat, ideálně přes noc. Poté vodu slijte a podle chuti dosolte.

3. V hrnci smíchejte ocet, vodu, med a koření. Krátce povařte.

4. Květák s ředkví dejte do skleniček, zalijte nálevem a uzavřete. Sklenice 10 minut zavařte a poté nechte vychladnout. Skladujte v chladu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Nakládaný květák s bílou ředkví a koprem

Snadné Česká Bezlepkové Bez laktózy Veganské Vegetariánské Magazín 1/2019 Počet porcí: 2 sklenice
(0)

Inspirujte se zdravými recepty

Domácí nakládaný květák u nás není příliš znám, ale jakmile ho jednou zkusíte, už na něj při příštím nakládání nezapomenete. Bílá ředkev mu dodá křupavost, kopr zase aroma. Směs se perfektně hodí k topinkám, ke grilovanému masu nebo jako součást sýrového talíře.

Co budete potřebovat

1 květák
2 bílé ředkve
2 snítky kopru
2,5–3 lžičky soli
160 ml červeného vinného octa
120 ml převařené vody
2 lžíce medu
1 lžička koření pěti vůní

Jak na to?

1. Květák očistěte a rozeberte na růžičky. Společně s ředkví nakrájejte na tenké proužky.

2. Promíchejte s natrhaným koprem, nasolte a zalijte studenou vodou. Nechte minimálně 2 hodiny macerovat, ideálně přes noc. Poté vodu slijte a podle chuti dosolte.

3. V hrnci smíchejte ocet, vodu, med a koření. Krátce povařte.

4. Květák s ředkví dejte do skleniček, zalijte nálevem a uzavřete. Sklenice 10 minut zavařte a poté nechte vychladnout. Skladujte v chladu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky

Inspirujte se podobnými recepty