×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Nakládané cibulky s medem

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Nakládané cibulky s medem

Co budete potřebovat

280 g jarních nebo malých (perlových) cibulek, očištěných
120 ml bílého vinného octa
170 g medu
2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
5 kuliček černého pepře
mořská sůl
2 snítky čerstvého rozmarýnu

Jak na to?

Očištěné cibulky vsypte do hrnce s vodou a nechte je přejít varem. Pak je ihned odstavte, sceďte a propláchněte studenou vodou. Nechte okapat. Vyskládejte je do připravených sterilizovaných zavařovacích sklenic. V hrnci smíchejte ocet, med, 60 ml vody a citronovou šťávu, přidejte pepř, ¼ lžičky soli, rozmarýn a přiveďte k varu. Svařte a horké nalijte na cibulky. Zatižte je, aby byly ponořené. Nechte zcela vychladnout. Můžete je podávat ihned po vychladnutí, nebo je uložte do ledničky, vydrží tam až 1 týden.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Nakládané cibulky s medem

Velmi snadné Magazín 11/2015
(0)

Co budete potřebovat

280 g jarních nebo malých (perlových) cibulek, očištěných
120 ml bílého vinného octa
170 g medu
2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
5 kuliček černého pepře
mořská sůl
2 snítky čerstvého rozmarýnu

Jak na to?

Očištěné cibulky vsypte do hrnce s vodou a nechte je přejít varem. Pak je ihned odstavte, sceďte a propláchněte studenou vodou. Nechte okapat. Vyskládejte je do připravených sterilizovaných zavařovacích sklenic. V hrnci smíchejte ocet, med, 60 ml vody a citronovou šťávu, přidejte pepř, ¼ lžičky soli, rozmarýn a přiveďte k varu. Svařte a horké nalijte na cibulky. Zatižte je, aby byly ponořené. Nechte zcela vychladnout. Můžete je podávat ihned po vychladnutí, nebo je uložte do ledničky, vydrží tam až 1 týden.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Inspirujte se podobnými recepty