×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Nakládané cibulky s medem

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Nakládané cibulky s medem

Co budete potřebovat

280 g jarních nebo malých (perlových) cibulek, očištěných
120 ml bílého vinného octa
170 g medu
2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
5 kuliček černého pepře
mořská sůl
2 snítky čerstvého rozmarýnu

Jak na to?

Očištěné cibulky vsypte do hrnce s vodou a nechte je přejít varem. Pak je ihned odstavte, sceďte a propláchněte studenou vodou. Nechte okapat. Vyskládejte je do připravených sterilizovaných zavařovacích sklenic. V hrnci smíchejte ocet, med, 60 ml vody a citronovou šťávu, přidejte pepř, ¼ lžičky soli, rozmarýn a přiveďte k varu. Svařte a horké nalijte na cibulky. Zatižte je, aby byly ponořené. Nechte zcela vychladnout. Můžete je podávat ihned po vychladnutí, nebo je uložte do ledničky, vydrží tam až 1 týden.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Nakládané cibulky s medem

Velmi snadné Magazín 11/2015
(0)

Co budete potřebovat

280 g jarních nebo malých (perlových) cibulek, očištěných
120 ml bílého vinného octa
170 g medu
2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
5 kuliček černého pepře
mořská sůl
2 snítky čerstvého rozmarýnu

Jak na to?

Očištěné cibulky vsypte do hrnce s vodou a nechte je přejít varem. Pak je ihned odstavte, sceďte a propláchněte studenou vodou. Nechte okapat. Vyskládejte je do připravených sterilizovaných zavařovacích sklenic. V hrnci smíchejte ocet, med, 60 ml vody a citronovou šťávu, přidejte pepř, ¼ lžičky soli, rozmarýn a přiveďte k varu. Svařte a horké nalijte na cibulky. Zatižte je, aby byly ponořené. Nechte zcela vychladnout. Můžete je podávat ihned po vychladnutí, nebo je uložte do ledničky, vydrží tam až 1 týden.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty